Προβληματισμός στη συνεδρίαση της ΠEΔ για τους εμβολιασμούς

Ο εμβολιασμός του αυτοδιοικητικού προσωπικού απασχόλησε τη σημερινή συνεδρίαση της ΠΕΔ Νοτίου Αιγαίου.

Ο δήμαρχος Ρόδου και πρόεδρος της ΠΕΔ, κ. Αντώνης Καμπουράκης, δήλωσε ότι θα πρέπει να υπάρξει παρέμβαση προς την κεντρική διοίκηση ώστε να ληφθεί μέριμνα για τον εμβολιασμό του αυτοδιοικητικού προσωπικού και κυρίως όλων όσοι έχουν αρμοδιότητες πολιτικής προστασίας. Σημειώνεται ότι στην ημερήσια διάταξη της συνεδρίασης της ΠΕΔ συμπεριλαμβανόταν ειδικό θέμα και εισήγηση του δημάρχου Σύρου κ. Νίκου Λειβαδάρα για τον εμβολιασμό κατά του κορωνοϊού στα νησιά.

Με τον εμβολιασμό των αυτοδιοικητικών, διαφώνησε ο δήμαρχος Νάξου, κ. Δημήτρης Λιανός, ο οποίος δήλωσε ότι δεν μπορούν να γίνονται… διακρίσεις ώστε να μη στέλνονται «λάθος μηνύματα» στην κοινωνία. Διαφώνησε επίσης με την πρόταση ο δήμαρχος Λέρου, Μιχάλης Κόλλιας. Ο δήμαρχος Μυκόνου, κ. Κωνσταντίνος Κουκάς, επεσήμανε ότι η ΚΕΔΕ έχει ήδη επισημάνει ότι είναι ανάγκη να εμβολιαστεί το αυτοδιοικητικό στελεχιακό δυναμικό των Δήμων με τον κ. Καμπουράκη να απαντά ότι έλαβε υπόψη τη συγκεκριμένη πρόταση της ΚΕΔΕ. Διευκρίνισε ότι η πρότασή του είναι συγκεκριμένη, ότι θα πρέπει δηλαδή να εμβολιαστεί το πολιτικό προσωπικό; και ειδικά όσοι έχουν αρμοδιότητες πολιτικής προστασίας και έρχονται σε καθημερινή επαφή με τους πολίτες (ευάλωτες κοινωνικές ομάδες κλπ) λόγω των καθηκόντων τους. Τόνισε ότι το θέμα πρέπει να τεθεί στην πραγματική του βάση και να μην αποτελέσει σε καμία περίπτωση αντικείμενο λαϊκισμού.

Ο κ. Γιώργος Κυρίτσης πάντως, εξέφρασε την άποψη ότι «όλοι οι ξενοδοχοϋπάλληλοι πρέπει να εμβολιαστούν» ενώ πρότεινε όσοι τουρίστες δεν έρχονται εμβολιασμένοι, να υποβάλλονται σε τες για covid-19. Ο δήμαρχος Θήρας, κ. Αντώνης Σιγάλας είπε πως πρέπει να ανοίξει η πλατφόρμα για τα εμβόλια κατά προτεραιότητα για όλο το Νότιο Αιγαίο (μόνιμους κατοίκους), τους εργαζόμενους και τα τεστ να γίνονται δωρεάν –ζητώντας να είναι η απόφαση ομόφωνη. Ωστόσο, το θέμα εγκρίθηκε ομόφωνα –με αντιρρήσεις από τον δήμαρχο Νάξου.

dimokratiki.gr