Ο εμβολιασμός των ανθρώπων του Τουρισμού και της Εστίασης πρέπει να τεθεί ως προτεραιότητα

Συνέντευξη στον ραδιοφωνικό σταθμό «Πρώτο Θέμα» και στον δημοσιογράφο Γιάννη Πρετεντέρη παραχώρησε σήμερα ο Νεκτάριος Σαντορινιός. Ο βουλευτής Δωδεκανήσου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ σχολίασε την αρνητική υγειονομική διαχείριση της πανδημίας, με την κατάσταση να έχει ξεφύγει από κάθε έλεγχο. Όπως τόνισε, από την επίταξη των ιδιωτικών ιατρών ως την ενίσχυση του ΕΣΥ και το άνοιγμα της αγοράς, δεν υπάρχει καμία οργάνωση και κανένα σχέδιο από μεριάς της Κυβέρνησης. https://www.youtube.com/watch?v=a6SoQ-vwl3k

Ø «Ένα συντεταγμένο άνοιγμα της αγοράς επιβάλλει στοχευμένες ενέργειες για την προστασία των εργαζομένων»

«Για ένα συντεταγμένο άνοιγμα πρέπει να υπάρχουν ρητές προϋποθέσεις: Μαζικά rapid test- όχι self- test- και συντονισμένοι έλεγχοι στους μαζικούς χώρους εργασίας και στα σχολεία. Περισσότερα δρομολόγια στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς. Λειτουργία των σχολικών τάξεων με λιγότερους μαθητές».

«Ακόμη πιο σημαντικά για να μπορούμε να μιλάμε για ασφαλές άνοιγμα της Αγοράς πρέπει να εμβολιαστούν οι άνθρωποι που παίζουν τον πρώτο ρόλο στην ανάταξη της Οικονομίας, όπως είναι οι εργαζόμενοι στον τουρισμό και την εστίαση».

Ø Το γεγονός ότι υπάρχουν συμπολίτες μας διασωληνωμένοι εκτός ΜΕΘ, φανερώνει την μοιραία ανεπάρκεια της διαχείρισης της πανδημίας από την Κυβέρνηση

«Ενώ έχουμε κλείσει ένα χρόνο από την έναρξη της πανδημίας, στη χώρα μας ακόμα δεν υπάρχει ουσιαστική προετοιμασία και σχέδιο, σε βασικά ζητήματα που αφορούν στην υγειονομική διαχείριση της κρίσης. Είναι πλέον φανερό ότι τα νούμερα που η Κυβέρνηση μας παρουσιάζει καιρό τώρα για τις ΜΕΘ, δεν ισχύουν. Η πραγματικότητα είναι ότι αυτή τη στιγμή έχουμε πάνω από 670 διασωληνωμένους σε ΜΕΘ και άλλους 120 περίπου, συμπολίτες μας, διασωληνωμένους, εκτός ΜΕΘ. Η Κυβέρνηση στις ανακοινώσεις της προσμετρά ΜΕΘ που δεν είναι διαθέσιμες, όπως αυτές των ιδιωτικών κλινικών οι οποίες δεν έχουν επιταχθεί ή εκείνες των στρατιωτικών νοσοκομείων. Ενώ οι περίπου 250 θέσεις ΜΕΘ που δημιουργήθηκαν, προέρχονται, οι περισσότερες, από δωρεές και δεν είναι επαρκώς στελεχωμένες».

Ø Καμία προεργασία για την επίταξη ιδιωτών γιατρών, κανένα οργανωμένο σχέδιο, μηδενικές προσλήψεις στο ΕΣΥ

«Στο ΕΣΥ δεν επαρκεί το προσωπικό και ήδη οι γιατροί και οι νοσηλευτές έχουν ξεπεράσει προ πολλού τα όριά τους. Άλλωστε η πρόσφατη ανακοίνωση του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου φανερώνει την κυβερνητική

ανοργανωσιά που υπάρχει στην κατάρτιση ενός συγκεκριμένου σχεδίου για την επίταξη των ιδιωτικών ιατρών και το γεγονός ότι δεν έγιναν προσλήψεις γιατρών στο ΕΣΥ. Δεν έπρεπε να υπάρχει μήνες πριν μια προετοιμασία στην έκτακτη περίπτωση που θα είναι αναγκαίοι στο εθνικό σύστημα υγείας οι ιδιωτικοί γιατροί; Δεν έπρεπε να υπάρχουν βιώσιμες λύσεις που να αποσαφηνίζουν πόσοι γιατροί χρειάζονται από κάθε ειδικότητα και σε ποιες δομές θα προσφέρουν τις υπηρεσίες τους; Δεν θα έπρεπε να υπάρχει ένας αντίστοιχος προγραμματισμός και μάλιστα ενόψει του τρίτου κύματος της πανδημίας;».

Ø Η πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ- ΠΣ για ένα πολιτικό μορατόριουμ, όσο κρατάει η κρίση της πανδημίας διασφάλιζε την διατήρηση της κοινωνικής συνοχής

«Το πολιτικό μορατόριουμ που πρότεινε ο Πρόεδρος της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, ο Αλέξης Τσίπρας, καλεί την Κυβέρνηση να σταματήσει τη νομοθέτηση πολωτικών πολιτικών. Δεν μπορούν μέσα σε αυτές τις ακραίες συνθήκες που ζει η κοινωνία, να έρχονται προς ψήφιση νομοσχέδια που δεν σχετίζονται με την πανδημία και που προκαλούν κοινωνικές αντιδράσεις, αφού πλήττουν δημοκρατικά κεκτημένα όπως το Νομοσχέδιο Κεραμέως και πολλά άλλα».

«Δυστυχώς και σ’ αυτή την περίπτωση, η Κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη απέρριψε την πρόταση και αρκείται στην επικοινωνιακή και ανούσια επίθεση στην Αξιωματική Αντιπολίτευση. Εν τω μεταξύ στο Κοινοβούλιο αυτό το διάστημα δεν υπάρχει ζωντανός διάλογος και δεν έχει κανονική λειτουργεία. Συνεχώς ανακοινώνονται Πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου και απευθείας αναθέσεις».