ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΟΜΑΔΑΣ ΕΡΕΥΝΑΣ & ΔΙΑΣΩΣΗΣ ΛΕΡΟΥ

  ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 

Με απόλυτη επιτυχία ολοκληρώθηκε η συμμετοχή του υγειονομικού τμήματος της ΟΜΑΔΑΣ ΕΡΕΥΝΑΣ & ΔΙΑΣΩΣΗΣ ΛΕΡΟΥ, σε ότι αφορά τον τομέα ευθύνης τον οποίο ανέλαβε και αφορούσε την υγειονομική κάλυψη και κυρίως την οργάνωση της διέλευσης των οχημάτων, επικουρώντας τους επίσημους κρατικούς φορείς (Δήμο Λέρου, Λιμενική και Αστυνομική Αρχή Λέρου) τις δύο ημέρες κατά τις οποίες διενεργήθηκαν οι Υγειονομικοί Έλεγχοι Ταχείας Ανίχνευσης (Rapid Test) κρουσμάτων κορονοϊού Covid-19 από κλιμάκιο του ΕΟΔΥ.

Κατά τη χθεσινή διαδικασία το υγειονομικό τμήμα της ΟΜΑΔΑΣ ΕΡΕΥΝΑΣ & ΔΙΑΣΩΣΗΣ ΛΕΡΟΥ συμμετείχε με εννέα (9) μέλη – διασώστες τα οποία ανταπεξήλθαν με απόλυτη επιτυχία στην τήρηση της όσο το δυνατό πιο ομαλής, άνετης και ταχύτερης διεξαγωγής των ελέγχων προς τους πολίτες της Λέρου.

Κατά την διαδικασία – η οποία ξεκίνησε στις 14:00 και τέλειωσε στις 18:00, πραγματοποιήθηκαν περισσότεροι από πεντακόσιοι (500+) έλεγχοι με μέσω όρο αναμονής τα 45’ λεπτά περίπου.

Προτεραιότητα δόθηκε μόνο σε ευπαθείς ομάδες, χειρουργημένα περιστατικά, και εγκυμονούσες.

Όλοι οι συμμετέχοντες στη διαδικασία επέδειξαν για ακόμα μία φορά άριστη συμπεριφορά και συνεργασία και θα πρέπει να τονιστεί ότι δεν υπήρξε ούτε ένα περιστατικό παραβίασης της σειράς προτεραιότητας.

Τα μέλη της ΟΜΑΔΑΣ ΕΡΕΥΝΑΣ &ΔΙΑΣΩΣΗΣ ΛΕΡΟΥ θα ήθελαν να ευχαριστήσουν θερμά για τη συνεργασία και τη εμπιστοσύνη τους:

● Το Δήμο της Λέρου και κυρίως το Δήμαρχο κύριο Μιχάλη Κόλια, τους Αντιδημάρχους κυρίους Δημήτρη Καστή και Άκη Γρεκό καθώς και τους εργαζόμενους υπάλληλους στην τεχνική υπηρεσία του Δήμου Λέρου.

● Τις εποπτικές αρχές, Αστυνομική και την Λιμενική Αρχή Λέρου και όλους τους Λιμενοφύλακες και Αστυνομικούς με τους οποίους συνεργαστήκαμε και κυρίως τον Λιμενάρχη κύριο Νικόλαο Κουτσοδόντη και τον Διοικητή του Α.Τ. Λέρου κύριο Εμμανουήλ Παπαδάκη για την εμπιστοσύνη τους και την άψογη συνεργασία τους.

● Το σύνολο των στελεχών του υγειονομικού κλιμάκιου του ΕΟΔΥ τα οποία, χωρίς καμία παύση, πραγματοποίησαν τις δειγματοληψίες.

● Το Super Market Δήμητρα και την ιδιοκτήτρια κυρία Ελένη Γιαννακού για τη χορηγία των νερών και των χυμών οι οποίοι διατέθηκαν προς τους πολίτες οι οποίοι υπομονετικά περίμεναν στη σειρά τους.

● Τέλος ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΘΕΡΜΑ όλους εσάς τους συμμετέχοντες στη διαδικασία και τις δύο ημέρες οι οποίοι επιδείξατε τεράστια υπομονή και ωριμότητα και κυρίως ανθρωπιά αποφεύγοντας οποιαδήποτε υποψία παρεξήγησης και έντασης κάνοντας το έργο της Ομάδας μας ευκολότερο.

Για μία ακόμα φορά είμαστε υποχρεωμένοι να επιστήσουμε την ΜΕΓΑΛΗ ΠΡΟΣΟΧΗ την οποία πρέπει να επιδείξουμε άπαντες προς όλους τους κατοίκους του νησιού μας και να τονίσουμε ότι δεν πρέπει επ’ ουδενί να υπάρξει ο παραμικρός εφησυχασμός, επειδή τα αποτελέσματα του δειγματοληπτικού ελέγχου ήταν αρνητικά για κάποιους.

Φοράμε μάσκα, κρατάμε αποστάσεις και πλένουμε σχολαστικά τα χέρια μας για να βγει πολύ σύντομα νικητής και από αυτή τη δύσκολη δοκιμασία ο λαός της Λέρου.

Ευχόμαστε καλή δύναμη σε όλους και γρήγορη ανάρρωση σε όσους νοσούν! 

Εκ του Διοικητικού Συμβουλίου.