Τοποθέτηση του Εμπορικού Συλλόγου Λέρου στο 1ο Διαδικτυακό Συνέδριο Τουριστικής Ανάπτυξης Λέρου

Με μεγάλη συμμετοχή και απόλυτη επιτυχία πραγματοποιήθηκε το 1ο Διαδικτυακό Συνέδριο Τουριστική Ανάπτυξη Στρατηγικής – Μarketing & Branding του Δήμου Λερου.


Ο Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Λέρου, Πέτρος Κωνσταντάρας, εκπροσωπώντας την επιχειρηματική κοινότητα της Λέρου, βρισκόταν ανάμεσα στην παραγωγική αυτή παρέα, έστω και από απόσταση.
Π. Κωνσταντάρας: «Από τη μεριά του Ο Εμπορικός Σύλλογος Λέρου χαιρετίζει την προσπάθεια του Δήμου αλλά και ιδιωτών, να προσθέσουν ένα λιθαράκι στην πορεία του τόπου μας ώστε να προκαλέσουν ανάπτυξη.»


Ο Πρόεδρος του συλλόγου, εξήγησε τους λόγους που το συμβούλιο έχει στραφεί σε ψηφιακές αναζητήσεις, ώστε να βοηθήσει μέσω του διαδικτύου τις επιχειρήσεις του νησιού να προβληθούν και να πληροφορήσουν τον επισκέπτη για τις υπηρεσίες τους.


Π. Κωνσταντάρας: «Όλη αυτή η προσπάθεια ξεκίνησε πριν από την πανδημία και την βίαιη προσαρμογή όλων μας στο διαδίκτυο. Ο σύλλογος όμως επιβεβαιώθηκε και η απόφασή μας να δημιουργηθεί ένα ψηφιακό εργαλείο πληροφοριών για όλες τις επιχειρήσεις έρχεται να συμπληρώσει την αγορά.


Με μια μικρή καθυστέρηση λόγω των συνθηκών, αλλά στο επόμενο χρονικό διάστημα θα είναι διαθέσιμη η εφορμογή Exploring Leros.


Η Λέρος είναι αναμφισβήτητα ένας Ιστορικός Προορισμός και η ανάδειξη της ιστορίας της Λέρου και η ενημέρωση των δυνατοτήτων της αγοράς του νησιού, όπως καταστήματα , χώροι εστίασης και εναλλακτικές δραστηριότητες, είναι πληροφορίες που θα είναι δωρεάν προσβάσιμες στον χρήστη ώστε να τον προτρέψουν να επισκεφθεί το νησί.


Είναι πάρα πολύ σημαντικό επίσης η ομάδα αυτή που μαζεύτηκε εδώ σήμερα να εξελιχθεί σε οντότητα του δήμου μας, όπου θα να συμμετέχουν όλοι αυτοί οι άνθρωποι οι οποίοι ασχολούνται με τον τουρισμό. Πρέπει λοιπόν να δημιουργηθεί ένας φορέας που να είναι ανεξάρτητος από οποιεσδήποτε πολιτικές και πρόσωπα.


Η επιχειρηματική κοινότητα του τόπου αγωνιά και η ανάπτυξη δικαιωματικά τους ανήκει.»

Παράταση υποβολής αιτήσεων χρηματοδότησης για τις επιχειρήσεις που συμμετέχουν στο Μεταφορικό Ισοδύναμο

Το Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής σε συνεργασία με τη Διαχειριστική Αρχή του Μεταφορικού Ισοδύναμου, ανταποκρινόμενο στα ζητήματα που έχουν τεθεί από τα Νησιωτικά Επιμελητήρια, ...