Λέρικα Παραδοσιακά πουγκιά από τον chef Νικόλαο Σιφουνιό

Υλικά Γέμιση

Βήμα 1

1 750gr ζάχαρη

1200gr νερό

Βήμα 2

1 κούπα ψωμί σε ψίχουλα

2 βανίλιες

1 κουτάλι πικραμύγδαλο

1 κουτάκι του γλυκού ανθόλαδο

2 κουταλιές της σούπας σουσάμι

1 κουταλάκι μοσχοκάρυδο

200 γρ φρυγανιά

1 κουτάλι μέλι

2 κιλά αμύγδαλα ξεφλουδισμένα και κοπανισμένα

1 κουταλάκι μαστίχα

1 κουταλάκι μαστίχα κοπανισμένη

Φύλλο

Βήμα 3

1 λίτρο σταχτόνερο 1250 γρ

Αλεύρι 300 γρ

Βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου

3 αυγά

1 κουτάλια αλάτι

1 κρασοπότηρο ρετσίνα

1 κρασοπότηρο ούζο 1

κρασοπότηρο λάδι

 

Επικάλυψη

Βήμα 4 

Ανθόνερο

Άχνη ζάχαρη

 

Εκτέλεση

Βάζουμε το νερό με την ζάχαρη να βράσει .Προσθέτουμε τα υλικά από το βήμα 2 με πρώτο το ψωμί και τελευταίο το αμύγδαλο το κατεβάζουμε από την φωτιά και το απλώνουμε σε μπολ για να κρυώσει ..

Ξεκινάμε  την ζύμη .. Ρίχνουμε όλα τα υλικά εκτός από το σταχτόνερο που το ζεσταίνουμε λίγο και  βάζουμε στο τέλος όσο χρειαστεί .

Απλώνουμε με πλάστη και γεμίζουμε με κουτάλι .Κόβουμε σαν μισοφέγγαρα και φουρνίζουμε στους 160 – 170 βαθμούς

Όταν ξεφουρνίσουμε  τα περνάμε με ανθόνερο και μετά με ζάχαρη άχνη !

Καλή επιτυχία και καλή απόλαυση.

Νικόλαος Σιφουνιός

 

foodme.gr