Δελτίο Τύπου Εμπορικού Συλλόγου Λέρου – “Παρουσιάζουμε την εφαρμογή “Exploring Leros”

Δελτίο Τύπου Εμπορικού Συλλόγου Λέρου

 

Την Κυριακή 16 Φεβρουαρίου, το νέο διοικητικό συμβούλιο του Εμπορικού Συλλόγου Λέρου προχώρησε στην καθιερωμένη κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας, στην απονομή τιμητικής πλακέτας στον συνάδελφο Ιωάννη Σιφουνιό  και στην παρουσίαση  της νέας δράσης του συλλόγου, «Exploring Leros».

 

Ο κ. Σιφουνιός ανέφερε τα εξής:

« …η συγκεκριμένη δράση είναι ένα μεγάλο όνειρο του συλλόγου εδώ και πολλά χρόνια. Είναι πρόταση της γραμματέως του συλλόγου κας. Άννυ Μοσχονά και σε συνεργασία με τον Μανώλη Μακρή θα προσφέρουν  για τον τόπο τους τις γνώσεις τους αλλά και  πάρα πολύ χρόνο  για  να υλοποιήσουν ένα μεγάλο εργαλείο για το νησί μας»

Τι είναι το «Exploring Leros»;

Εισαγωγή:

Διανύουµε µια εποχή ραγδαίας αύξησης του ρυθµού ανταλλαγής δεδοµένων όχι µόνο µέσω των ηλεκτρονικών υπολογιστών, αλλά και µέσω mobile συσκευών. Τα κινητά πλέον προκαλούν µεγάλες αλλαγές στην καθηµερινότητα του απλού χρήστη. Με την διάδοση του mobile Internet και την απότοµη αύξηση των υπολογιστικών ικανοτήτων των κινητών και tablets, προσφέρεται  γόνιµο έδαφος για την ανάπτυξη πληθώρας ευέλικτων εφαρµογών.

 

Η ανάγκη ανάπτυξης μιας  εξελιγµένης εφαρµογής για την αγορά, και κατ’ επέκταση, το τουριστικό προϊόν της Λέρου,  για φορητές συσκευές, δηµιουργείται µέσα από την εξοικείωση ολοένα αυξανόµενης µερίδας του πληθυσµού µε τις τεχνολογίες που προσφέρονται.

 

Τέτοιες εφαρμογές μικρών συσκευών πλεονεκτούν έναντι μιας ιστοσελίδας, διότι έχουν  την δυνατότητα  να παρέχουν απλές στην χρήση εφαρµογές, µε εντυπωσιακή διεπαφή χρήστη, πολλές φορές χωρίς απαραίτητη τη σύνδεση στο διαδίκτυο, και αυτός είναι και ο απώτερος σκοπός της εφαρμογής που θα κατασκευάσουμε.

 

Βασικοί στόχοι της εφαρμογής

  • Παροχή χρήσιμων πληροφοριών σε κάθε επισκέπτη. Πρακτικά λοιπόν ο επισκέπτης θα μπορεί να αναζητεί σημεία ενδιαφέροντος ανά κατηγορία (π.χ παραλίες για οικογένειες, νοσοκομεία, τελωνείο κτλ), χρήσιμα τηλέφωνα, δρομολόγια από και προς τη Λέρο.

Συμπληρωματικά ο χρήστης θα μπορεί να λαμβάνει  ειδοποιήσεις (push notifications, αλλαγές σε δρομολόγιο, event ανά ημέρα κλπ)

  • Προσέλκυση τουρισμού, μέσω της προώθησης και κοινοποίησης της εφαρμογής σε διάφορα social media (στοχευμένη διαφήμιση), της εκτύπωσης flyer της εφαρμογής για την  διανομή σε πλοιάρια και μαρίνες

Φυσικά η ανάδειξη της ιστορίας της Λέρου και η ενημέρωση των δυνατοτήτων της αγοράς του νησιού, όπως καταστήματα , χώροι εστίασης και εναλλακτικές δραστηριότητες, μέσω της εφαρμογής είναι πληροφορίες που θα είναι δωρεάν προσβάσιμες στον χρήστη ώστε να τον προτρέψουν να επισκεφθεί το νησί.

  • Ανάδειξη της ιστορίας της Λέρου με πληροφορίες για τα μουσεία της (σε 5 γλώσσες σε μορφή κειμένου) και εμφάνιση όλων τους σε διαδραστικό χάρτη.

Συμπληρωματικά με τα μουσεία θα δίνονται πληροφορίες και ξεναγήσεις για τα αξιοθέατα (σημεία ιστορικού ενδιαφέροντος, εξωκλήσια, περιπατητικά μονοπάτια, ποδηλατικά μονοπάτια, καταδυτικές διαδρομές, γραφικά σοκάκια κτλ)

Όλες τις πληροφορίες ο χρήστης θα μπορεί να τις αποθηκεύει στη συσκευή του.

  • Ενίσχυση των καταστημάτων και της αγοράς του νησιού αφού όλες οι επιχειρήσεις του νησιού θα εμφανίζονται σε διαδραστικό χάρτη ανά κατηγορία

Για κάθε επιχείρηση για δίνονται βασικές πληροφορίες και εικόνες που θα παραχωρήσει η ίδια. Θα υπάρχει η δυνατότητα προώθησης του χρήστη στην εταιρική ιστοσελίδα και μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Ίδια παρουσία θα έχουν και όλοι οι φορείς στην πλατφόρμα με την δυνατότητα να προωθούν εκδηλώσεις τους.

Δυνατότητες εξέλιξης εφαρμογής

  • Ηχητική ξενάγηση σε μουσεία και αξιοθέατα (σε 5 γλώσσες)
  • Τρισδιάστατη αναπαράσταση περιοχών με χρήση AR.

 

Το «Exploring Leros» είναι μια εφαρμογή που θα διατίθεται δωρεάν στο επισκέπτη από τον Ιούνιο του 2020.

Στόχος είναι η  ενημέρωση τόσο  των επισκεπτών και όσο και των ντόπιων κατοίκων, ισότιµα.

Αντιστοίχως, μετά από απόφαση του συλλόγου, ισότιμη θα είναι και η συμμετοχή όλων των επιχειρήσεων του νησιού.

Κατά την διάρκεια της παρουσίασης της εφαρμογής, οι  πολιτιστικοί συλλόγοι του νησιού μας, επαγγελματικά σωματεία, η Μητρόπολη αλλά και μεμονωμένοι επαγγελματίες εξέφρασαν την επιθυμία να συμμετάσχουν στην δημιουργία της εφαρμογής.

Γι’ αυτόν τον λόγο ο Εμπορικός Σύλλογος Λέρου προγραμματίζει μια συνάντηση με όλους τους φορείς, συλλόγους και σωματεία του νησιού προκειμένου να συντονιστούν οι προσπάθειες μας.

Η καταχώρηση των στοιχείων όλων των επιχειρήσεων του νησιού(που φυσικά δέχονται να παραχωρήσουν πληροφορίες και υλικό)  είναι προσφορά  του Εμπορικού Συλλόγου Λέρου προς την αγορά και θα ξεκινήσει άμεσα.

 

Την παρουσίαση και υλοποίηση του προγράμματος εκτελούν Άννυ Μοσχονά ( με ανάθεση συλλογής και ανάλυσης υλικού, QA Testing εφαρμογών , social media) και Μανώλης Μακρής (με ανάθεση προγραμματιστή και  σχεδιαστής UI/UX)

 

Η δράση είναι απόφαση του Εμπορικού Συλλόγου Λέρου.

 

Κωνσταντάρας Πέτρος

Θεμέλαρος Ιωάννης

Μαυρωνάς Αλέξανδρος

Αννούσης Ευστράτιος

Δράκος Κωνσταντίνος

Δεληγιάννης Στυλιανός

Γρύμπιλλος Σταμάτης

Σε τρεις επιστήμονες το Νόμπελ Χημείας

Οι επιστήμονες Φράνσις Άρνολντ, Τζορτζ Σμιθ και Γκρέγκορι Ουίντερ τιμήθηκαν με το βραβείο Νόμπελ Χημείας 2018 για τις έρευνές τους με τη χρήση της κατευθυνόμενης ...