ΘΩΡΑΚΙΖΟΝΤΑΣ  ΤΑ  ΣΥΝΟΡΑ   του Σωτήρη Μπουζιώτα

Η κυβέρνηση Μητσοτάκη αποφάσισε να θωρακίσει τα θαλάσσια σύνορα της χώρας προκειμένου να αντιμετωπίσει και να αποτρέψει τις προσφυγικές ροές. Στα πλαίσια αυτής της πολιτικής θωράκισης των συνόρων, ακούμε καθημερινά και για κανένα μισάωρο, ένα ελικόπτερο να πηγαινοέρχεται, πετώντας πάνω από τα κεφάλια μας. Δε γνωρίζω αν η κυβέρνηση έχει επαναχαράξει τα σύνορα, αλλά απ’ ότι βλέπω, το ελικόπτερο κινείται στην ευθεία Πλατεία Ελευθερίας- Πλατεία του Κως, άντε και μέχρι το Ψαλίδι.

Είναι προφανές ότι τα σαΐνια της επικοινωνίας της Κυβέρνησης σκέφτηκαν:

« Στείλτε ένα ελικόπτερο να πετά πάνω απ’ τα κεφάλια των ιθαγενών των νησιών και μείς θα τους λέμε ότι θωρακίζουμε τα σύνορα».

Οι ροές πάντως συνεχίζονται κανονικά επειδή όπως ανακάλυψε η ΝΔ μετά από 5 χρόνια, δεν οφείλονται στο ΣΥΡΙΖΑ αλλά σε γεωπολιτικές συνθήκες. Μένει να ανακαλύψουν και ότι δε σταματούν με πτήσεις ελικοπτέρου στο δρομολόγιο από Πλατεία Ελευθερίας μέχρι το Ψαλίδι. Παρ όλα αυτά η Κυβέρνηση απτόητη και με απεριόριστη φαντασία, επιμένει με νέο μέτρο θωράκισης των συνόρων. Ήδη έχει καταθέσει σχέδιο κατασκευής Πλωτού Φράγματος μήκους 2.700μ προκειμένου να σταματήσει τις ροές σε μήκος 900.000μ.  Στις αντιρρήσεις τεχνικών και ειδικών ακόμη και Διεθνών ΜΜΕ για το εξωπραγματικό και ανέφικτο αυτής της πρότασης, για την οποία λένε ότι το πλωτό φράγμα θα βουλιάξει ή θα καταστραφεί στην πρώτη θαλασσοταραχή, η Κυβέρνηση έχει την απάντηση με Σχέδιο Αντιμετώπισης Θαλασσοταραχών (Κωδικός ΣΑΘ).  Σας καταθέτω  φωτογραφία του planB της Κυβέρνησης Μητσοτάκη:

 

 

 

 

PLANB  (ΚΩΔ. ΣΑΘ)

 

 

Αριστερά στο βάθος ο Γ. Κουμουτσάκος, στη μέση ο Αλκ. Στεφανής, δίπλα του ο Μ. Χρυσοχοΐδης. Πίσω ο Ν. Μηταράκης περιμένει να αναλάβει δράση. Στο βάθος πάνω στο θρόνο διακρίνεται ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ΚΑΤΑΛΑΒΑΤΕ ΠΑΤΡΙΩΤΕΣ;

Ο ήχος βεβαίως του ελικοπτέρου πάνω απ’ τα κεφάλια μας,τα πλωτά φράγματα και τα ΚλειστάΚέντρα, γεμίζουν με χαρά και αυτοπεποίθηση τους « πολεμοχαρείς συν Πατριώτες μας», γιατί κάπως έτσι αισθάνονται τη θωράκιση των συνόρων.  Θα γελάγαμε αν η κατάσταση δεν ήταν τόσο σοβαρή.Τελικά οι κυβερνώντες είναι Ανίκανοι ή Ιδεοληπτικοί; Μάλλον είναι και τα δύο.Νομίζουν όμως ότι με επικοινωνιακά τερτίπια μπορούν να αντιμετωπίσουν το Προσφυγικό/Μεταναστευτικό. Γι’ αυτό βλέπουμε όλα αυτά τα καραγκιοζιλίκια. Γι’  αυτό είναι επικίνδυνοι.

Σωτήρης Μπουζιώτας

Δεν έχουμε το δικαίωμα να λέμε όχι

Παρακολουθούμε τις τελευταίες μέρες την αντιπαράθεση Περιφερειάρχη Ν. Αιγαίου και Δημάρχου Λέρου σχετικά με το σχέδιο της κυβέρνησης για δημιουργία νέων  Κλειστού Τύπου Δομών για ...