Η χρονική στιγμή μιας προπαγανδιστικής είδησης…

Σε μια προσπάθεια δημιουργίας σχολίων, επεισοδίων αλλά και ακραίων συναισθημάτων προς τους “κλέφτες” του δημόσιου αγαθού, έχει παραπέσει και πάλι ο τύπος, διαλέγοντας την σημερινή ημέρα για την ανάδειξη γεγονότος που έλαβε χώρα τον Δεκέμβριο του 2019.

Σύμφωνα με τα δημόσια στοιχεία που είναι αναρτημένα στο Διαύγεια, τα αντικείμενα που αναφέρονται πως εκλάπησαν, βρίσκονταν στις αποθήκες του Κρατικού Θεραπευτηρίου Λέρου,  σε απόσταση ενός χιλιομέτρου από το Νοσοκομείο. Οι Αποθήκες  Άχρηστου Υλικού βρίσκονται στην περιοχή Λέπιδα και γειτνιάζουν με το ΚΥΤ.

Άχρηστο υλικό, σε αναμονή της τυπικής διαδικασίας “καταστροφής”  και διαγραφής του από τους καταλόγους των υλικών του Κρατικού Θεραπευτηρίου, φάνηκε πως σε δύσκολες συνθήκες διαβίωσης, βρήκε εναλλακτική ίσως χρήση. Από τα 42 μη λειτουργικά, αναπηρικά καρότσια,  έτοιμα προς διαγραφή, υπάρχουν κάποια σήμερα που εξυπηρετούν όσο μπορούν ανάπηρους πρόσφυγες, γέροντες και μικρά παιδιά.

Δυστυχώς τα φαινόμενα αυτά θα επαναληφθούν, δεδομένης πως οι συνθήκες διαβίωσης δεν είναι καθόλου καλές, και η αποσυμφόρηση των νησιών μοιάζει στόχος μη εφικτός. Μετά την ανακοίνωση τον Δεκέμβριο για την μετακίνηση 20.000 προσφύγων από τα νησιά προς την ενδοχώρα έως και τα τέλη Ιανουαρίου, ήρθε η νέα ανακοίνωση για μετακίνηση 11.000 κάποια στιγμή μέσα στο 2020 χωρίς να υπάρχει σχέδιο για τις νέες αυξανόμενες ροές.

Η σκοπιμότητα δημοσίευσης της “είδησης” σχεδόν δύο μήνες μετά την ενημέρωση και χειρισμό των αρμοδίων, την ήμερα που στην Μόρια, οργανώσεις, εθελοντές και πρόσφυγες διαμαρτύρονται ηχηρά για την νέα απόφαση της κυβέρνησης περί παγώματος αιτήσεων ασύλου, αποτελεί πάγια τακτική της ενίσχυσης ακραίων διαλόγων και συναισθημάτων.

Αίσθηση έχει προκαλέσει η μέχρι στιγμής, μη ανακοίνωση της Διοίκησης του Κρατικού Θεραπευτηρίου Λέρου για  τους προπαγανδηστικούς τίτλους των δημοσιευμάτων που κατακλύζουν το διαδίκτυο.