“Λουκέτο” σε όλο το νησί την Τετάρτη 22/1 – Κάλεσμα φορέων και πολιτών σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας για το προσφυγικό

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ: Ο Δήμαρχος Λέρου κ. Μιχάλης Κόλιας σε συνέχεια σχετικής ομόφωνης απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου Λέρου, καλεί τους πολίτες και τους φορείς του νησιού σε ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ για το μείζον πρόβλημα του προσφυγικού, την ΤΕΤΑΡΤΗ 22 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2020 και ώρα 12.00.

Πιο συγκεκριμένα:

Την Τετάρτη 22 Ιανουαρίου 2020, ο Δήμος Λέρου θα μεριμνήσει για το κλείσιμο όλων των δημοσίων υπηρεσιών και των καταστημάτων (με απόφαση του Εμπορικού Συλλόγου) ενώ στις 12.00 το μεσημέρι θα πραγματοποιηθεί συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το Δημαρχιακό Μέγαρο, στον Πλάτανο.

Την Πέμπτη 23 Ιανουαρίου οι Δήμαρχοι των νησιών του Β. και Ν. Αιγαίου που πλήττονται από το προσφυγικό και ο Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου θα μεταβούν στην Αθήνα για την επίδοση σχετικού ψηφίσματος των νησιωτών.

Επισημαίνουμε ότι η συγκέντρωση διαμαρτυρίας θα πραγματοποιηθεί από κοινού την ίδια ημερομηνία και ώρα σε συντονισμό με τους Δήμους Λέσβου, Αν. Σάμου, Χίου και Κω.

Τέλος διαμηνύουμε προς πάσα κατεύθυνση ότι αυτή είναι η πρώτη φάση των κινητοποιήσεων καθώς ανάλογα με τη στάση της Κυβέρνησης θα υπάρξει περαιτέρω κλιμάκωση.

Τμήμα προσφυγικής-μεταναστευτικής πολιτικής ΣΥΡΙΖΑ: Με όπλα την ανθρωπιά και την αλληλεγγύη

Ανακοίνωση Τομέα Δικαιωμάτων ΣΥΡΙΖΑ τμήματος προσφυγικής-μεταναστευτικής πολιτικής με αφορμή τα γεγονότα στα νησιά του Βορειοανατολικού Αιγαίου:  Ναι, θα παλέψουμε για την αποσυμφόρηση. Ναι, θα παλέψουμε ενάντια ...