Ανοικτή επιστολή προς τον Περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου

Κύριε Χατζημάρκο,

Υπό την σημερινή ιδιότητα σας ως Περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου τι ακριβώς εκπροσωπείτε στην συνείδηση του Δωδεκανησιακού λαού;

Εκλεχθήκατε για να προστατέψετε τα δικαιώματα όλων των πολιτών της Δωδεκανήσου, να βελτιώσετε την ασφάλεια και την ποιότητα ζωής όλων των πολιτών είτε σας ψήφισαν είτε όχι.

Δεν θα σας ρωτήσω αν συμφωνείτε γιατί οι πράξεις σας και οι ημέρες σας μόνο αυτό δεν δείχνουν. (μιλάω πάντα για το θέμα του προσφυγικού-μεταναστευτικού)

Παιδιά και αποπαίδια στα Δωδεκάνησα με απόλυτα θιγμένο το νησί μου κ. Χατζημάρκο.

Το νησί που μένω μόνιμα και αγαπώ.

Αποπαίδι η Λέρος εξαιτίας της πολιτικής σας που δεν είναι πολιτική προάσπισης του Λεριακού λαού (μέρος του οποίου ανήκει στα διοικητικά όρια της περιφέρεια σας), αλλά μεταφορά των πολιτικών του κράτους των Αθηνών.

Όπως διάβασα στην εφημερίδα Η ΡΟΔΙΑΚΗ στις 17/01/20 δηλώσατε χωρίς αιδώ σε αποστροφή της ομιλίας σας «Προστατεύστε όμως τη Ρόδο». Την Ρόδο; Και την Λέρο;

Εμείς σας ζητάμε να στηρίξετε τον τόπο μας την ΛΕΡΟ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΚΑΤΟΙΚΟΥΣ ΤΗΣ…….. αυτό οφείλετε να διαφυλάξετε ως μέλη της εδώ κοινωνίας που βιώνει το πρόβλημα καθημερινά , τόσο ο γράφων όπως και όλοι οι κάτοικοι της!!!! Πέρα από μικροκομματικές ακρότητες- σκοπιμότητες. Αυτό ΔΕΝ είναι ΜΟΝΟ καθήκον σας ,αλλά και ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ σας!!!! .

Ναι κ. ΧΑΤΖΗΜΆΡΚΟ .

ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΓΙΑ ΤΟ ΤΕΡΑΣΤΙΟ ΘΕΜΑ ΤΟΥ ΠΡΟΣΦΥΓΙΚΟΥ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΤΙΚΟΥ πάρθηκε μια ομόφωνη απόφαση …μια απόφαση σταθμός για τα αυτοδιοικητικά δρώμενα όπως και σ΄ αλλά νησιά που αντιμετωπίζουν παρόμοιο πρόβλημα..

Δυστυχώς για άλλη μια φορά είσαστε απών κ. Χατζημάρκο…. ή μάλλον αντιπροσωπευθήκατε δια του εντεταλμένου σας αντιπεριφερειάρχη.

Δεν σας προσφωνώ κ. Περιφερειάρχη γιατί είναι τίτλος εκλεγμένου αυτοδιοικητικού Άρχοντα…..

Είστε ΑΠΩΝ Κ. Χατζημάρκο, και ως φυσική παρουσία, αλλά και ως πολιτικός που μπορεί και θέλει να ακούσει την εδώ κοινωνία για την εξεύρεση, από κοινού λύσεων

Ήσασταν χθες, ήσαστε και σήμερα…..ελπίζω να αλλάξετε τακτική αύριο και να σας προσφωνήσω Κύριε Περιφερειάρχη…..

Η Λέρος δεν αντέχει άλλο….η Λέρος θέλει λύσεις και ΕΣΕΙΣ είστε ένα μέρος αυτής. Η κλειστή δομή που προτείνεται ως λύση δεν είναι…. ούτε η ταχεία απομάκρυνση που επικαλείσθε θα υπάρξει….οι 40000 Χιλιάδες και πλέον αιτήσεις ασύλου που καθημερινά προστίθενται και άλλες, θα σας διαψεύσουν.

Οι διαξιφισμοί και οι αλληλοκατηγορίες μεταξύ Δήμου – περιφέρειας για το ποιος φέρει την μεγαλύτερη η λιγότερη ευθύνη , δεν οδηγούν σε λύση του προβλήματος, αλλά στην πόλωση,την λήθη και στον μαρασμό ενός νησιού που θέλει να ατενίζει το μέλλον με αισιοδοξία….καθίστε σ ένα τραπέζι διαλόγου… ΜΙΛΗΣΤΕ ΜΕ ΤΟΥΣ ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ΤΩΝ ΠΑΡΑΤΑΞΕΩΝ ΠΑΡΩΝΤΩΝ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΣΥΜΒΟΥΛΩΝ ,εκτός και αν έχετε καλυφτεί από τα γραφόμενα σας και ως Πόντιος Πιλάτος νίπτεται τας χείρας σας.

Το να στηρίζετε την σημερινή κυβέρνηση για την επίτευξη των στόχων της
ΟΠΩΣ ΕΠΙΣΗΣ ΜΕΣΩ ΤΩΝ ΔΗΛΩΣΕΩΝ ΣΑΣ ΑΝΑΦΕΡΘΗΚΑΤΕ για το μεταναστευτικό
ΕΙΝΑΙ ΕΠΙΛΟΓΗ ΚΑΙ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΑΣ…
ΟΜΩΣ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΕΠΙΛΟΓΗ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΤΗΝ ΕΙΧΑΤΕ ΚΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ …
ΟΧΙ ΓΙΑ ΛΟΓΟΥΣ ΙΣΟΡΡΟΠΊΑΣ ΑΛΛΑ ΔΕΟΝΤΟΛΟΓΙΑΣ.

Το να συνεχίζετε την πολιτική της κυβέρνησης Μητσοτάκη στο μεταναστευτικό ζήτημα, ερήμην ΚΑΙ ΓΡΑΦΟΝΤΑΣ ΣΤΑ ΠΑΛΑΙΩΤΕΡΑ ΤΩΝ ΥΠΟΔΗΜΑΤΩΝ ΣΑΣ των αποφάσεων ενός ομόφωνου δημοτικού συμβουλίου που είναι αντίθετο σε μια ΕΠΙΠΛΕΟΝ δομή κλειστού τύπου ΠΟΥ ΠΡΟΤΕΙΝΕΤΑΙ ΠΕΡΑΝ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΑΛΛΩΝ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΩΝ ΠΟΥ ΘΑ ΕΠΙΦΕΡΕΙ ,είναι καταστροφική και απαγορευτική για την ήδη βεβαρημένη ΛΕΡΟ!!!

Την Λέρο με τα υπόλοιπα Δωδεκάνησα δεν την χωρίζουν ΘΑΛΑΣΣΙΑ ΣΥΝΟΡΑ κ. Χατζημάρκο….

Ξεφύγετε από κομματικές ντιρεκτίβες και τακτικές…
ΑΚΟΥΣΤΕ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΤΗΣ ΛΕΡΟΥ ΠΟΥ ΕΚΠΡΟΣΩΠΕΙΤΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΜΟΦΩΝΗ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΛΕΡΟΥ
Σας το επιτρέπουν οι συνθήκες και το αύριο της Λέρου!!!

Κύριε Χατζημάρκο Οι 4000 περίπου ΕΠΙΠΛΕΟΝ Ανθρώπινες ψυχές σε ένα μικρό νησί όπως η Λερός σε ένα σύνολο 8000 περίπου ήτοι το 50% των κατοίκων της, δεν είναι απλά δυσβάσταχτο αλλά και ανεπίτρεπτο.
Δεν τιμά ούτε την θέση σας ούτε την περιφέρεια ούτε τον τόπο μας !!!

ΜΙΑΣ ΚΑΙ ΜΙΛΗΣΑΤΕ ΓΙΑ ΕΥΘΥΝΕΣ…..

Γιώργος Καϊπλάνης
Κάτοικος Λέρου