Παραγραφή και απαλλαγή για την καταδίκη του Ν. Γεωργιάδη για ασέλγεια σε ανήλικο

Την παύση της ποινικής δίωξης αποφάσισε το Τριμελές Εφετείο Πλημμελημάτων για τον πρώην βουλευτή και πρώην συμβούλου του Κυριάκου Μητσοτάκη, Νίκο Γεωργιάδη, για το αδίκημα της ασέλγειας σε βάρος ανηλίκων, που φέρεται και τελέστηκε στη Μολδαβία και είχε καταδικαστεί πρωτόδικα σε ποινή φυλάκισης 28 μηνών και ποινή 20.000 ευρώ.

 

«Δυστυχώς θα πρέπει να γίνει δεκτή η ένσταση παραγραφής. Ο δικαστής είναι υποχρεωμένος να ακολουθήσει το νόμο, ακόμα και αν προκαλείται στους πολίτες το ερώτημα πως μπορεί με το νέο Ποινικό Κώδικα να θεωρεί ήσσονος σημασία και να παραγράφει, όλα τα πλημμελήματα ακόμα και αυτά που έχουν τελεστεί σε βάρος ανηλίκων» ανέφερε στην αγόρευσή της, σύμφωνα με το Έθνος, προσθέτοντας ότι θα έπρεπε να απορριφθεί η δεύτερη ένσταση που ζήτησε η υπεράσπιση περί απαραδέκτου της ποινικής δίωξης.

 

Σύμφωνα με πληροφορίες που μεταδίδει η Εφημερίδα των Συντακτών, κατά την εισήγηση της εισαγγελέως της έδρας ήταν παρών ο Νίκος Γεωργιάδης, ενώ η ίδια δήλωσε «υποχρεωμένη» να δεχθεί την ένσταση παραγραφής, καθώς και πως η ίδια δεν το επιθυμεί.

 

Υπενθυμίζεται πως πρωτοδίκως, το πάλαι ποτέ δεξί χέρι του σημερινού πρωθυπουργού καταδικάστηκε σε ποινή φυλάκισης 28 μηνών και χρηματική ποινή 20.000 ευρώ, με το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Αθηνών να τον κρίνει ένοχο κατά πλειοψηφία (2-1) για το αδίκημα της ασέλγειας κατά συρροή και κατ’ εξακολούθηση. Στην τότε απόφαση δεν του είχε αναγνωριστεί κανένα ελαφρυντικό, ενώ στον πρώην βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας είχε χορηγηθεί αναστολή έως την εκδίκαση σε δεύτερο βαθμό.

 

Τελικά, το Τριμελές Εφετείο Πλημμελημάτων αποφάσισε την παύση της ποινικής δίωξης, ενώ αξίζει να σημειωθεί πως, όπως τόνισαν και οι συνήγοροι υπεράσπισης του Ν. Γεωργιάδη, το δικαστήριο ήταν υποχρεωμένο να προχωρήσει στην απόφαση αυτή, «λόγω συμπληρώσεως της παραγραφής».

 

 

thepressproject.gr