Αστυνομικοί Βόρειας Δωδ/σου: Απαιτούμε την αποσυμφόρηση των ΚΥΤ Λέρου και Κω

Καταγγέλλουμε την κατάσταση που επικρατεί στα Κέντρα Υποδοχής και Ταυτοποίησης Κω και Λέρου καθώς και στο Προαναχωρησιακό Κέντρο Κω.

Εδώ και αρκετό καιρό η Ένωση μας είχε κρούσει τον κώδωνα του κινδύνου στους αρμόδιους με δεδομένο ότι οι δομές της περιοχής μας έχουν ξεπεράσει κατά πολύ την χωρητικότητα τους και είχαμε αντιληφθεί ότι ήταν θέμα χρόνου η κατάσταση να τεθεί εκτός ελέγχου.

 

Το να μην λαμβάνονται υπ´ όψιν οι ανησυχίες μας, δεν μας εκπλήσσει, μας ανησυχεί όμως ότι δεν προβλημάτισε κανένα το γεγονός ότι στο ΚΥΤ Κω με χωρητικότητα 800 ατόμων στοιβάζονται 3.800 άτομα και στο ΚΥΤ Λέρου με χωρητικότητα 700 ατόμων βρίσκονται 1.400.

 

Η χθεσινή εξέγερση 150 μεταναστών από την Σομαλία όπου κινδύνευσαν Αστυνομικοί και αντιμετωπίστηκε με εκτεταμένη χρήση χημικών είναι η κορφή του παγόβουνου. Ωστόσο εμείς δεν πρόκειται σε καμία περίπτωση να επιτρέψουμε να υποβαθμιστεί το πρόβλημα και να εξωραϊστεί η κατάσταση και φυσικά να κινδυνέψουν συνάδελφοι μας.

 

Απαιτούμε λοιπόν την άμεση αποσυμφόρηση τον δομών της περιοχής μας, συνυπολογίζοντας ότι οι μεταναστευτικές ροές συνεχίζονται. Σε διαφορετική περίπτωση η αντίδραση μας θα είναι δυναμική και στοχευμένη που δεν θα αφήσει κανένα ανεπηρέαστο.

 

Ο Πρόεδρος                                                   Ο Γεν. Γραμματέας

 ΚΥΔΩΝΑΚΗΣ Αντώνιος                              ΣΠΑΝΑΚΗΣ ΜΙΧΑΗΛ

Leros Food: Wine – Gastronomy Event

PRESS RELEASE Within the framework of the actions for the promotion of  Leros’ Gastronomic Identity, the Commercial Association, in cooperation and under the auspices of ...