Εξιχνιάστηκε η κλοπή στρατιωτικού υλικού στη Λέρο

Πολύ κοντά στην πλήρη εξιχνίαση της υπόθεσης κλοπής στρατιωτικού οπλισμού (πυρομαχικών) από τη Λέρο είναι οι αρμόδιες αρχές.

Εντοπίστηκαν τρία άτομα

Σύμφωνα με πληροφορίες, η Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών κατάφερε να εντοπίσει και έχει στη διάθεση της τρία άτομα που φαίνεται πως εμπλέκονται στην υπόθεση.

Πρόκειται για ένα πρώην αποθηκάριο ο οποίος πήρε μετάθεση αμέσως μετά τη Λέρο για περιοχή της Βόρειας Ελλάδας, καθώς και για δύο μέλη της ομάδας ΟΥΚ.

Υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής στοιχεία, είχε διαπιστωθεί η απώλεια 2 αντιαρματικών όπλων, άγνωστου αριθμού αμυντικών χειροβομβίδων, οπλοβομβίδων κατά προσωπικού αλλά και αντιαρματικών, εκρηκτικών υλών και ποσότητας βραδύκαυστου φιτιλιού.

 

Σε προγενέστερο χρόνο η κλοπή

Εν τω μεταξύ, αίσθηση προκάλεσε η χθεσινή αποκάλυψη του κυβερνητικού εκπροσώπου Στέλιου Πέτσα για την υπόθεση της Λέρου καθώς εκτίμησε πως η αφαίρεση του στρατιωτικού υλικού από την αποθήκη στη ναυτική βάση στη Λέρο έγινε σταδιακά θέλοντας πιθανότατα με αυτόν τον τρόπο να σκιαγραφήσει το προφίλ όσων εμπλέκονται στην υπόθεση.

 

Πρόσθεσε δε, πως  η κλοπή του υλικού έγινε σε προγενέστερο χρόνο, σημειώνοντας ότι τη Δευτέρα 9 Σεπτεμβρίου διαπιστώθηκε η απώλεια των πυρομαχικών.

«Εφόσον έγιναν οι πρώτες ενέργειες, προχωρούμε στη διαλεύκανση της υπόθεσης. Σημασία για τον πολίτη είναι να έχει μία κυβέρνηση που κάνει ό,τι μπορεί να τον προστατεύσει.

 

Σε όσους κάνουν πολιτική σπέκουλα φαίνεται πως η αφαίρεση έγινε σε προγενέστερο χρόνο», είπε, προσθέτοντας πως η προηγούμενη καταγραφή είχε γίνει πέρυσι. Εξέφρασε μάλιστα την εκτίμηση, μάλιστα, πως η αφαίρεση του στρατιωτικού υλικού μπορεί να έγινε σταδιακά.

 

Αιχμές ΣΥΡΙΖΑ

Στην περίεργη υπόθεση της αφαίρεσης στρατιωτικού υλικού στη Λέρο αναφέρθηκε και ο τομεάρχης Άμυνας του κόμματος Θοδωρής Δρίτσας.

Συγκεκριμένα ο κ. Δρίτσας ζήτησε να υπάρξει σε βάθος διερεύνηση του ζητήματος ενώ την ίδια στιγμή άφησε αιχμές κατά του υπουργού Άμυνας με αφορμή και την δήλωση του Νίκου Παναγιωτόπουλου για το χρόνο απώλειας του οπλισμού.

 

«Από την πρώτη στιγμή παρακολουθούμε με την οφειλόμενη σοβαρότητα αλλά και ανησυχία, την έρευνα για το τουλάχιστον περίεργο συμβάν της απώλειας αντιαρματικών και πυρομαχικών σε στρατιωτική μονάδα στη Λέρο.

 

Απέχοντας συνειδητά και υπεύθυνα από οποιαδήποτε σκοπιμοθηρική μικροπολιτική αξιοποίηση, αναμένουμε τα πορίσματα της έρευνας και προσδοκούμε σε αντίστοιχη στάση, από την πλευρά της Κυβέρνησης» σημειώνει ο αρμόδιος τομεάρχης του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

 

«Με έκπληξη, όμως, διαβάσαμε  τη γραπτή δήλωση του αρμόδιου Υπουργού Εθνικής ‘Αμυνας κ. Νίκου Παναγιωτόπουλου, με βάση την οποία ο κ. Υπουργός επικαλούμενος κάποιες «πρώτες ενδείξεις», σπεύδει αυθαιρέτως και αναρμοδίως να γνωμοδοτήσει, αναφορικά με το χρόνο της απώλειας, χωρίς να περιμένει ως οφείλει, την ολοκλήρωση της διεξαγόμενης έρευνας,» επισημαίνει.

 

Το θέμα είναι σοβαρό επεσήμανε ο κ. Δρίτσας και πρόσθεσε:  «Η Κυβέρνηση οφείλει να εξασφαλίσει πλήρη, αποτελεσματική και χωρίς σκοπιμότητες διερεύνηση και να προστατεύσει το κύρος των Ενόπλων Δυνάμεων».

 

tanea.gr

Τέλος το κάπνισμα και στα μπουζούκια – Έξω θα βγαίνουν όσοι… ανάβουν τσιγάρο!

Στα πεζοδρόμια βγάζει ο νέος αντικαπνιστικός νόμος τους θαμώνες σε νυχτερινά κέντρα, καφετέριες και εστιατόρια καθώς πλέον αθ απαγορεύτεια να κάνουν τσιγάρο μέσα στους συγικεκριμένους χώρους. Από ...