ΕΡΤ: Ριζικές αλλαγές και εθελούσια έξοδος εργαζομένων

Οι εξελίξεις που έρχονται για τηνΕΡΤ θα είναι πολύ σημαντικές καθώς η κυβέρνηση σχεδιάζει να αλλάξει πολλά στο κανάλι της Αγίας Παρασκευής.

«Όχι» σε απολύσεις, «Ναι» σε εθελούσια έξοδο

Όπως γράφουν οι «Τυπολογίες», το ζήτημα της εθελούσιας εξόδου των εργαζομένων από την ΕΡΤ εξετάζουν, σύμφωνα με πληροφορίες. Στην κυβέρνηση επικρατεί η ιδεοληψία για συρρικνωμένο ραδιομεγαρο και επιχειρούν, χωρίς να προχωρήσουν σε απολύσεις, να μειώσουν το προσωπικό των2.220 ατόμων σε μια εταιρεία που έχει κύκλο εργασιών ύψους 190 εκατ. ευρώ.

 

«Την ΕΡΤ όπως είναι σήμερα να την ξεχάσουμε» είχε πει πριν από τις εκλογές ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Ο πρωθυπουργός είχε τονίσει: «Η χώρα χρειάζεται δημόσια τηλεόραση, αλλά όχι όργανο κυβερνητικής προπαγάνδας. Το τέλος υπέρ της ΕΡΤ θα μειωθεί στο μισό και θα προσαρμοστεί σε αυτόν τον προϋπολογισμό. Αν αυτό σημαίνει ότι θα πρέπει να λειτουργήσει με λιγότερο προσωπικό, θα λειτουργήσει με λιγότερο προσωπικό. Αυτό που γίνεται σήμερα στην ΕΡΤ είναι θλιβερό και απαράδεκτο».

Όπως και να έχει πάντως η ΕΡΤ θα αλλάξει και σε λίγες μέρες θα ξέρουμε και το οριστικό σχέδιο της Κυβέρνησης.

ΕΡΤ: Ιδέα – βόμβα για τη δημόσια τηλεόραση από την κυβέρνηση

Πολλά είναι τα σενάρια που έχουν ακουστεί για το μέλλον της ΕΡΤ και την επόμενη μέρα της Δημόσιας Τηλεόρασης, μετά την εκλογική νίκη της ΝΔ στις 7 Ιουλίου.

Συγχώνευση ΕΡΤ – ΑΠΕ εξετάζει η κυβέρνηση

Μάλιστα, μία από τις πρώτες κινήσεις της κυβέρνησης ήταν να περάσουν οι αρμοδιότητες τόσο της ΕΡΤ, όσο και του Αθηναϊκού Πρακτορείου Ειδήσεων στον ίδιο τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη.

Μετά από αυτή την ενέργεια ο Μιχάλης Ψύλλος επικεφαλής του ΑΠΕ και ο Γιάννης Δρόσος διευθύνων σύμβουλος της ΕΡΤ παραιτήθηκαν από τις θέσεις τους.

 

Ένα νέο σενάριο που αφορά τα δύο δημόσια μέσα έρχεται στο φως. Σύμφωνα με τις «Τυπολογίες», έχει πέσει στο τραπέζι η πρόταση για συγχώνευση ΕΡΤ – ΑΠΕ, όπως ακριβώς γίνεται στην Ουγγαρία.

Μία τέτοια εξέλιξη, πάντα σύμφωνα με τις «Τυπολογίες», θα φέρει αντιδράσεις από την Ευρωπαϊκή Ένωση, καθώς θα υπάρχει πρόβλημα με τις κρατικές ενισχύσεις.

 

Το ΑΠΕ χρηματοδοτείται και εξαρτάται από τον κρατικό προϋπολογισμό, ενώ η ΕΡΤ έχει ως βασικό έσοδο το ανταποδοτικό τέλος, χωρίς να λαμβάνει χρήματα από το κράτος. Η Δημόσια τηλεόραση εισφέρει με τα έσοδα από το μέρισμα, τον φόρο, την πληρωμή των ασφαλιστικών ταμείων.

Νέα Προγράμματα Σπουδών και βιβλία στα ΕΠΑΛ 

Νέα, σύγχρονα προγράμματα και αντίστοιχο εκπαιδευτικό υλικό αποκτούν τα επόμενα χρόνια τα Επαγγελματικά Λύκεια. Συγκεκριμένα, στο πλαίσιο της συνολικής αναβάθμισης της Επαγγελματικής Εκπαίδευσης στη χώρα ...