Από μηχανής… διδάκτωρ: Στα μουλωχτά τιμήθηκε από το ΑΠΘ ο Άνθιμος

Σε πολύ κλειστό κύκλο αναγορεύτηκε σε επίτιμο διδάκτορα του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης ο μητροπολίτης Άνθιμος, γνωστός για τις μισαλλόδοξες απόψεις που έχει εκφράσει επανειλημμένως για διάφορα θέματα.

Το πανεπιστήμιο προχώρησε στην τιμητική διάκριση προς το πρόσωπο του αμφιλεγόμενου ιεράρχη χωρίς να έχει υπάρξει σχετική ανακοίνωση ούτε από το πανεπιστήμιο, ούτε από τη μητρόπολη. 

Η τελετή έγινε χθες Δευτέρα στο Επισκοπείο της Ιεράς Μητρόπολης Θεσσαλονίκης, με τον Άνθιμο να αναγορεύεται συγκεκριμένα «Επίτιμος Διδάκτωρ του τμήματος Ποιμαντικής και Κοινωνικής Θεολογίας της Θεολογικής Σχολής του ΑΠΘ». Σύμφωνα με την εκκλησιαστικού περιεχομένου ιστοσελίδα romfea.gr, στη «λαμπρή τελετή» μίλησαν «για την προσωπικότητα και το πολυσχιδές έργο του Παναγιωτάτου», ο Πρύτανης του ΑΠΘ Περικλής Μήτκας, ο Κοσμήτορας της Θεολογικής Σχολής Θεόδωρος Γιάκου και πρόεδρος του τμήματος Ποιμαντικής και Κοινωνικής Θεολογίς Συμεών Πασχαλίδης.

Στη «λαμπρή τελετή», αφού αυτή δεν είχε ανακοινωθεί πουθενά, προφανώς υπό τον φόβο αντιδράσεων, παρέστησαν ελάχιστοι, όπως φαίνεται και από τις φωτογραφίες που δημοσιεύει η ίδια η μητρόπολη.

koutipandoras.gr

 

O «Κλεισθένης Ι» έρχεται με την απλή αναλογική στις δημοτικές και περιφερειακές εκλογές

Αρχισε η αντίστροφη μέτρηση για την κατάθεση στη Βουλή του νομοσχεδίου του υπουργείου Εσωτερικών για τη μεταρρύθμιση του θεσμικού πλαισίου της Τοπικής Αυτοδιοίκησης (πρόγραμμα «Κλεισθένης ...