Αποχώρησε από το ΚΙΝΑΛ ο Βενιζέλος

Σε μια απόφαση που αφήνει πολλά ερωτηματικά για την επόμενη, μετεκλογική μέρα, προχώρησαν η Φώφη Γεννηματά και ο Ευάγγελος Βενιζέλος, που εμφανίζονται να συγκρούστηκαν για τη θέση του δεύτερου στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας του ΚΙΝΑΛ. «Θα έχω πλέον τη δυνατότητα, χωρίς κομματικές δεσμεύσεις, να υπερασπιστώ δυναμικά τις θέσεις μου για το μέλλον της Πατρίδας» υποστηρίζει σε δήλωσή του ο Βενιζέλος, που γνωστοποιεί την αποχώρησή του από το ΚΙΝΑΛ.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του ΚΙΝΑΛ, που εκδόθηκε το μεσημέρι του Σαββάτου: «Στις επικείμενες Εθνικές Εκλογές με απόφαση της Προέδρου του Κινήματος Αλλαγής Φώφης Γεννηματά, επικεφαλής του ψηφοδελτίου Επικρατείας τίθεται ο Γιώργος Καμίνης». O Καμίνης, πρώην δήμαρχος Αθηναίων, δεν κατάφερε να εκλεγεί με το ψηφοδέλτιο του ΚΙΝΑΛ στην Ευρωβουλή, καταλαμβάνοντας την 4η θέση.

Η απόφαση αυτή φαίνεται να οδηγήσε σε σύγκρουση την επικεφαλής του κόμματος, Φώφη Γεννηματά και τον Ευάγγελο Βενιζέλο. Η επίσημη εξήγηση που δίνεται είναι ότι στον Βενιζέλο προτάθηκε η τιμητική τελευταία θέση στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας, την οποία αρνήθηκε

Αναλυτικά η δήλωσή Βενιζέλου:

«Η κυρία Φώφη Γεννηματά ζήτησε να συναντηθούμε σήμερα. Στη συνάντηση μας μου είπε πως θεωρεί ότι έχουμε διαφορές ως προς τη γραμμή του ΚΙΝΑΛ, ότι είχε υποθέσει  πως  επιθυμώ να διαδραματίζω ένα ευρύτερο ρόλο και ότι σε κάθε περίπτωση έχει δεσμευθεί να τοποθετήσει στη θέση του επικεφαλής του ψηφοδελτίου επικρατείας του ΚΙΝΑΛ άλλο πρόσωπο. Μου είπε επίσης ότι δεν θα ήθελε να φανεί ότι δεν στηρίζω εκλογικά το ΚΙΝΑΛ και ως εκ τούτου η τελευταία θέση στο ψηφοδέλτιο επικρατείας θα μπορούσε να καλυφθεί από εμένα.

Ευχαρίστησα την κυρία Γεννηματά γιατί αντιλαμβάνεται το ρόλο μου ως ευρύτερο, αυτό όμως αντιφάσκει με την πρόταση της για τη συμμετοχή μου στην τελευταία θέση του ψηφοδελτίου επικρατείας. Εξέφρασα τη βεβαιότητα μου ότι αντιλαμβάνεται πλήρως τις πολιτικές συνέπειες της επιλογής της. Δεν της  ευχήθηκα καλή επιτυχία σε ένα σχέδιο που καθιστά το ΚΙΝΑΛ ουρά του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά  την ευχαρίστησα γιατί θα έχω πλέον τη δυνατότητα, χωρίς κομματικές δεσμεύσεις, να υπερασπιστώ δυναμικά τις θέσεις μου για το μέλλον της Πατρίδας».

 

thepressproject.gr