4 ΑΛΗΘΕΙΕΣ ΚΑΙ 1 ΨΕΜΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΔΑΣΙΚΟΥΣ ΧΑΡΤΕΣ

Με αφορμή πρόσφατα δημοσιεύματα τα οποία επιμένουν να
κινδυνολογούν ασύστολα, χρησιμοποιώντας αβάσιμα επιχειρήματα προσπαθώντας να διασπείρoυν τον πανικό σχετικά με τους δασικούς χάρτες. Δεν μας ξενίζει καθόλου.

Γνωστή εδώ και 3,5 χρόνια η τακτική της καταστροφολογίας από τους «μόνιμους-νόμιμους» ιδιοκτήτες αυτής της χώρας. Ας δούμε λοιπόν παρακάτω πως προσπαθούν να
εκμεταλλευτούν μικροκομματικά τους δασικούς χάρτες και ποια είναι η αλήθεια:

ΤΟ ΨΕΜΑ: Οι δασικοί χάρτες αμφισβητούν τις ιδιοκτησίες-περιουσίες των πολιτών.

ΑΛΗΘΕΙΑ 1 η : Η σημερινή κυβέρνηση είναι αυτή που μετά από 4 δεκαετίες αδράνειας -των προηγούμενων κυβερνώντων-κάνει πράξη την ρητή επιταγή του άρθρου 24 του Συντάγματος για σύνταξη δασολογίου ως υποχρέωση του Κράτους ταυτόχρονα, με την προστασία του φυσικού και πολιτιστικού περιβάλλοντος.

ΑΛΗΘΕΙΑ 2 η : Κανονικό ευρωπαϊκό κράτος σημαίνει Δασικοί χάρτες, Δασολόγιο και Κτηματολόγιο. Όλες οι προηγούμενες κυβερνήσεις δεν αντιμετώπισαν τα κεφαλαιώδη αυτά ζητήματα αφήνοντάς τα να σέρνονται, επιτρέποντας σε κομματάρχες, παράγοντες και παραγοντίσκους να «κάνουν παιχνίδι» με τα γνωστά αποτελέσματα:
οικιστική αναρχία, στρεβλή δόμηση, καταπάτηση δημοσίων γαιών κ.λ.π.

ΑΛΗΘΕΙΑ 3 η : Η διαδικασία κατάρτισης των δασικών χαρτών είναι ένα εργαλείο καταγραφής των δασικών εκτάσεων της χώρας και όχι του ιδιοκτησιακού χαρακτήρα τους. Ο τυχόν χαρακτηρισμός μιας έκτασης ως δασικής σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να αφορά ή να διαμορφώνει το ιδιοκτησιακό καθεστώς της εν λόγω έκτασης. Ο ιδιοκτησιακός χαρακτήρας ενός ακινήτου είναι αρμοδιότητα του Κτηματολογίου και κρίνεται με βάση τους νόμιμους τίτλους (συμβόλαια κ.λ.π.)

ΑΛΗΘΕΙΑ 4 η :Η πολιτική ηγεσία του υπουργείου, αναγνωρίζει ότι η διαδικασία δημιουργίας, ανάρτησης και κύρωσης των δασικών χαρτών λόγω του όγκου, της έκτασης και του μεγέθους της(αφορά όλη τη χώρα), λογικά θα εμπεριέχει και ένα ελάχιστο ποσοστό ανθρώπινων λαθών.

Αυτά είναι τα «πρόδηλα σφάλματα» για τα οποία ο νομοθέτης
δίνει το δικαίωμα αντιρρήσεων στους πολίτες. Αν λοιπόν ο δασικός χαρακτήρας μιας έκτασης αμφισβητείται, είναι δυνατόν να λυθεί στα πλαίσια της διαδικασίας αντιρρήσεων που προβλέπεται στα αντίστοιχα στάδια της κύρωσης των δασικών χαρτών.

Δεν χρειάζεται να αναφερθούμε αναλυτικά σε δεκάδες αποφάσεις τόσο του Αρείου Πάγου όσο και των αρμοδίων τμημάτων του Συμβουλίου της Επικρατείας για να αντιμετωπίσουμε τις κινδυνολογικές μεγαλοστομίες.
Η καταστροφολογία σας θα ακολουθήσει την πορεία
που έχει χαράξει εδώ και 3,5 χρόνια και στο τέλος θα καταλήξει στο γνωστό σημείο: Στο Κενό!

Νομαρχιακή ΣΥΡΙΖΑ Επιτροπή
Νότιας και Βόρειας Δωδεκανήσου