Στα σκαριά το νέο αεροδρόμιο Καλύμνου

Η Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας εκπονεί ήδη προκαταρκτική μελέτη για την ίδρυση νέου αεροδρομίου στην θέση Παλιόνησος.

Η ακριτική Κάλυμνος, το νησί των σφουγγαράδων όπως έχει χαρακτηριστεί, έχει αυξημένη τουριστική και εμπορική δραστηριότητα, η οποία δεν είναι εύκολο να καλυφθεί από τις δυνατότητες του υπάρχοντος αεροδρομίου.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Δήμου Καλύμνου, η Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας εκπονεί ήδη προκαταρκτική μελέτη για την ίδρυση νέου αεροδρομίου στην θέση Παλιόνησος, με τεχνικά χαρακτηριστικά 2.700Χ320 μ. για τον διάδρομο και 400Χ600 μ. για την ανάπτυξη των υπόλοιπων εγκαταστάσεων, δυτικά του αεροδρομίου.

Ο Δήμος, με τις τεχνικές του υπηρεσίες, βρίσκεται σε άμεση επαφή και συνεχή συνεργασία με την Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας, για την απαραίτητη τεχνική συνδρομή σε όλα τα στάδια σύνταξης της μελέτης, η οποία προχωρά με γρήγορους ρυθμούς.

Τομεακή Επιτροπή ΚΚΕ:Για τα μέτρα προστασίας προσφύγων-μεταναστών και τη μετατροπή των hot spot σε Κω & Λέρο σε κλειστές δομές

Η Τομεακή Επιτροπή Βορείου Συγκροτήματος Δωδεκανήσου του ΚΚΕ, με αίσθημα ευθύνης για την προστασία της υγείας των νησιωτών όσο και των χιλιάδων εγκλωβισμένων προσφύγων-μεταναστών στα hot spot της Κω ...