Ενημέρωση Κώστα Κουβά προς τον Δήμο Λέρου

Κύριε Δήμαρχε,

Μετά την πολυετή παρουσία μου στην έκθεση BOOT, που δικαίως είναι η μεγαλύτερη έκθεση Θάλασσας, έτσι και φέτος, βρέθηκα εκεί αρχικά με την ιδιότητα του Λεριού και έπειτα με την ιδιότητα του επαγγελματία, που προσπαθεί να πείσει, πως η Ιστορική Ναυαγιοκατάδυση στη Λέρο μπορεί να αποτελέσει ένα ισχυρό Μεσογειακό προϊόν.

Με τιμή, για δεύτερη χρονιά, εκπροσωπώ τυπικά τον Δήμο μας, μιας και η Περιφέρεια, πολύ σωστά, προϋποθέτει όσοι θα πλαισιώνουν το περίπτερο της να είναι σχετικοί με το αντικείμενο της έκθεσης. Να σημειώσω πως όλες οι ελληνικές συμμετοχές στο περίπτερο της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, είναι επαγγελματίες ιδιοκτήτες  καταδυτικών κέντρων, που δυστυχώς με ιδία έξοδα, αποφασίζουν κάθε χρόνο να δίνουν το παρόν και να υπενθυμίζουν την δυναμική  των νησιών μας.

Ένας απολογισμός της  συμμετοχής μου και των επαφών είναι ο παρακάτω:

  • Ως αποτέλεσμα της διαρκής δυναμικής παρουσίας της καταδυτικής κοινότητας, ικανοποιήθηκε το πολυετές μας αίτημα, και φέτος έγινε το τεράστιο άλμα και ένωσαν τις δυνάμεις τους ο Εθνικός Οργανισμός Τουρισμού (ΕΟΤ) και η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου (ΠΝΑΙ). Οι δύο φορείς συνυπήρχαν σε ένα αναβαθμισμένο σε σχέση με άλλες χρονιές περίπτερο. Η πολιτεία λοιπόν, φαίνεται να βλέπει την ανάπτυξη του κλάδου πολύ θετικά.
  • Πραγματοποιήθηκαν  πλήθος προγραμματισμένων συναντήσεων με ταξιδιωτικά πρακτορεία, μαρίνες αλλά και ιδιώτες που ενδιαφέρονται να επενδύσουν στην κατάδυση , και γενικότερα να εμπλουτίσουν τις υπηρεσίες τους. Στόχος πάντα ήταν η προσέλκυση συνεργασιών  που θα αποφέρουν ποιοτικό τουρισμό εκτός των μηνών αιχμής. Στην θάλασσα και στην κατάδυση στοχεύουμε στους μήνες Απρίλιο, Μάιο, Σεπτέμβρη και Οκτώβρη. Εκπρόσωποι μεγάλου ταξιδιωτικού πρακτορείου θα βρίσκονται κατόπιν πρόσκλησης μας στην Λερό , τον Μάρτιο, για να δουν το πολλά υποσχόμενο προορισμό από κοντά, και να δουλέψουν ένα πολύ καλό πακέτο εναλλακτικών διακοπών. Τα έξοδα φιλοξενίας επωμίζεται η επιχείρηση μου Hydrovius Diving Center.
  • Σύσκεψη στο Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής με τον Αναπληρωτή Υπουργό κ. Νεκτάριο Σαντορινιό και επιτελικούς του Υπουργείου για να συζητηθούν ζητήματα που άπτονται της αρμοδιότητας του Υπουργείου και θα εξελίξουν την κατάδυση στην χώρα. Στην σύσκεψη κατατέθηκαν και προτάσεις συγκεκριμένες για την ανάπτυξη του καταδυτικού τουρισμού στην Λέρο. Ακολούθησε επίσκεψη του κ. Σαντορινιού στην ΒΟΟΤ, όπου ανακοινώθηκαν οι μέχρι στιγμής ενέργειες του Υπουργείου. Η ομάδα εργασίας του Υπουργείου στην οποία και συμμετέχω, παρακολουθεί και δουλεύει τα θέματα που σύντομα θα είναι ανακοινώσιμα.
  • Πραγματοποίησα συνάντηση με τον Γενικό Γραμματέα Τουριστικής Πολιτικής και Ανάπτυξης, κ. Γιώργο Τζιάλλα, στον οποίο κατατέθηκαν προβληματισμοί. Μετά από πρόταση μου, σε εξέλιξη βρίσκεται ο προγραμματισμός   μιας ημερίδας στην οποία θα συμμετέχει η καταδυτική κοινότητα της χώρας, με στόχο την χάραξη κοινής στρατηγικής,  που είναι πολύ σημαντικό και αρκετά πρωτόγνωρο βήμα.
  • Μετά από συσκέψεις με εκπροσώπους του γραφείου του ΕΟΤ στην Γερμανία, καταλήξαμε στην δημιουργία «εναλλακτικού» προγράμματος τριήμερης επίσκεψης στη Λέρο, το οποίο θα υλοποιήσουν αρχικά δημοσιογράφοι, απεσταλμένοι από τον ΕΟΤ, με σκοπό την δημοσίευση σε μεγάλα περιοδικά, blog και φυσικά για χρήση του υλικού από τον ΕΟΤ. Σε συνεργασία με την Ένωση Ξενοδόχων, Το Σωματείο Εστιατόρων και φορείς του νησιού , οι οποίοι για μια ακόμη φορά θα καλύψουν το κόστος φιλοξενίας, διατροφής και μετακίνησης αυτών των αποστολών, το συγκεκριμένο πρόγραμμα θα αναδείξει την Λέρο ως ιδανικό προορισμό για όσους αναζητούν τον πολιτισμό,  την ιστορία, την ποδηλασία,  την θάλασσα, τις γεύσεις και φυσικά την ναυαγιοκατάδυση. Τα αεροπορικά έξοδα των αποστολών καλύπτονται από τον ΕΟΤ.

Με  εκτίμηση

Κουβάς Κωνσταντίνος

ΑΣΕΠ 2Κ/2019. Πρόσληψη 1116 ατόμων ΠΕ, ΤΕ, ΔΕ, ΥΕ σε φορείς υγείας

  Πλήρωση με σειρά προτεραιότητας χιλίων εκατό δεκαέξι (1.116) θέσεων τακτικού προσωπικού κλάδων και ειδικοτήτων κατηγοριών Πανεπιστημιακής, Τεχνολογικής, Δευτεροβάθμιας και Υποχρεωτικής Εκπαίδευσης σε Φορείς του Υπουργείου Υγείας ...