ΣΥΡΙΖΑ Λέρου: Δελτίο τύπου – Ενημέρωση αναφορικά με δημοσιεύματα

Δελτίο τύπου

Λέρος 19/01/2019

Η Οργάνωση Μελών Σύριζα Λέρου, παρακολουθώντας τα δημοσιεύματα της «Αυγής», στις 02/01/2019 ,της Εφημερίδας των Συντακτών στις 11/01/2019 και τις αναδημοσιεύσεις των άρθρων, νιώθει την ανάγκη να ενημερώσει αρχικά πως η πληροφορία που δημοσιεύτηκε στην Αυγή , δεν είναι απόφαση της οργάνωσης και πως δεν έχει παρθεί ακόμη καμία απόφαση αναφορικά με το θέμα των Δημοτικών εκλογών και την στήριξη σε κάποια παράταξη.

Επιπρόσθετα, το κείμενο της Εφημερίδας των Συντακτών, που δηλώνει πως ο Δήμαρχος Λέρου Μιχάλης Κόλιας χαρακτηρίζεται από «ξενοφοβική ρητορική» , μας βρίσκει εντελώς αντίθετους. Θεωρούμε πως η κοινωνία της Λέρου, ο Δήμαρχος Λέρου και το Δημοτικό Συμβούλιο, σε συνεργασία με το Υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής και την κυβέρνηση έχει διαχειριστεί το προσφυγικό με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, όπως άλλωστε έχει επιβεβαιώσει και ο Υπουργός κ. Βίτσας σε πρόσφατη επίσκεψη του στη Λέρο.

Η Ο.Μ Σύριζα Λέρου καλεί το ενημερωτικό μέσο που δημοσίευσε το απαράδεκτο σε ύφος κείμενο , να είναι πιο προσεκτικός όταν μεταφέρει απόψεις τρίτων αναφορικά με ένα τόσο ευαίσθητο εθνικό θέμα, όταν μάλιστα ο Λεριακός λαός έχει βάλει πλάτη στην αξιοπρεπή φιλοξενία των προσφύγων, όπως και κάθε ευπαθούς κοινωνικής ομάδας που έχει περάσει από το νησί μας.

Οργάνωση Μελών Σύριζα Λέρου