Η Λέρος στην BOOT 2019

Στο Ντίσελντορφ της Γερμανίας βρίσκεται από την Πέμπτη 17/01/2019 ο Κώστας Κουβάς εκπροσωπώντας τον Δήμο Λέρου στη μεγαλύτερη έκθεση Θάλλασας , και συγκεκριμένα προωθώντας τον καταδυτικό τουρισμό.

Μετά την διαρκή δεκαετή παρουσία του συντοπίτη μας στην συγκεκριμένη έκθεση, και με αφορμή τα  50 χρόνια λειτουργίας της BOOT, η παρουσία της Λέρου με την πρόταση του καταδυτικού τουρισμού δεν θα μπορούσε να απουσιάζει.

Σε συνέχεια του αιτήματος της καταδυτικής κοινότητας Νοτίου Αιγαίου, φέτος γίνεται το τεράστιο άλμα και ενώνουν τις δυνάμεις τους ο Εθνικός Οργανισμός Τουρισμού (ΕΟΤ) και η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου (ΠΝΑΙ). Οι δύο φορείς συνυπάρχουν σε ένα αναβαθμισμένο σε σχέση με άλλες χρονιές περίπτερο, στην αίθουσα 3 της έκθεσης που φιλοξενεί προτάσεις για τους μεγαλύτερους καταδυτικούς προορισμούς του κόσμου, όπως Ινδονησία, Καραιβική και Ερυθρά.

Το περίπτερο της Ελλάδας πλαισιώνουν 10 νησιά της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου , τα οποία εκπροσωπούνται από επιχειρήσεις που ειδικεύονται στο αντικείμενο στις Κυκλάδες και στα Δωδεκάνησα. Το καταδυτικό κέντρο Hydrovius  από τη Λέρο  δίνει και εδώ το παρόν με την ομάδα του να έχει προγραμματίσει πλήθος συναντήσεων με ταξιδιωτικά πρακτορεία  και μαρίνες προσελκύοντας συνεργασίες που θα αποφέρουν ποιοτικό τουριστικό αποτέλεσμα στο νησί μας.

Οι προώθηση των μαρινών του νησιού μας είναι επίσης μέσα στους επικοινωνιακούς στόχους του Hydrovius , μιας και η συγκεκριμένη μορφή τουρισμού έχει υπάρξει μεγάλη ανάσα στο νησί μας τα τελευταία χρόνια.

Image result for boot 2019

Νωρίτερα της άφιξης στην Γερμανία, προηγήθηκε την Τετάρτη 16/01/2019, σύσκεψη στο Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής του κ. Κουβά με τον Αναπληρωτή Υπουργό κ. Νεκτάριο Σαντορινιό και επιτελικούς του Υπουργείου για να συζητηθούν ζητήματα που άπτονται της αρμοδιότητας του Υπουργείου και θα εξελίξουν την κατάδυση στην χώρα.

Στην σύσκεψη κατατέθηκαν και προτάσεις συγκεκριμένες για την ανάπτυξη του καταδυτικού τουρισμού στην Λέρο.

 

Η ομάδα της Λέρου θα βρίσκεται στην αίθουσα 3/G62 καθόλη της διάρκεια της έκθεσης.

Για το Leros Voice

Το 50% των απορριμμάτων των ελληνικών θαλασσών είναι κουτιά αλουμινίου, πλαστικά μπουκάλια και σακούλες

Το 50% των απορριμμάτων που εντοπίζονται στις ελληνικές θάλασσες είναι πλαστικές σακούλες, πλαστικά μπουκάλια νερού και αλουμινένια κουτάκια αναψυκτικών. Αυτό τονίζει σε συνέντευξη του στο ...