Ηλίας Καματερός: Παίρνουμε πίσω το όνομα και την ιστορία μας.

Στην συμφωνία των Πρεσπών, τη στάση της αξιωματικής αντιπολίτευσης και την ψήφο εμπιστοσύνης στην Κυβέρνηση αναφέρθηκε ο Δωδεκανήσιος Βουλευτής Ηλίας Καματερός μιλώντας σήμερα στο Κόκκινο Ρόδου 103.7 και την Πόλυ Χατζημάρκου και στο Κανάλι Ένα 90.4 του Πειραιά.

Ο Ηλίας Καματερός υπογράμμισε πως το κύριο διακύβευμα της συμφωνίας των Πρεσπών είναι η αναβάθμιση του ρόλου της χώρας μας στην ευρύτερη περιοχή των Βαλκανίων. Είναι προς το συμφέρον μας να έχουμε ειρηνικές σχέσεις, σχέσεις αλληλεγγύης και συνεργασίας με την γείτονα χώρα, σε αντίθεση με τον εθνικισμό ο οποίος εντείνει τα προβλήματα και αφήνει περιθώριο για παρεμβάσεις από την πλευρά της Τουρκίας στην ευρύτερη περιοχή.

«Όλοι αυτοί που φοβούνται ή λένε ότι προδίδουμε την ιστορία και δίνουμε την Μακεδονία δεν είναι καλά πληροφορημένοι, υπάρχουν βέβαια και οι καλοθελητές οι οποίοι προσπαθούν να αξιοποιήσουν το πατριωτικό συναίσθημα. Αν όμως όλοι αυτοί ενημερωθούν καλά και αν ξέρουν τι γίνεται την περίοδο αυτή και τι διακυβέυματα υπάρχουν, θα καταλάβουν ότι όχι μόνο δεν δίνουμε το όνομα και δεν προδίδουμε την ιστορία μας, αλλά αντίθετα τα παίρνουμε πίσω εκεί που οι άλλοι τα είχαν δώσει» δήλωσε χαρακτηριστικά ο  Ηλίας Καματερός.

Ο Δωδεκανήσιος βουλευτής σε ερώτηση για την ψήφο εμπιστοσύνης στην Κυβέρνηση σημείωσε πως: «Τώρα που βγήκαμε από τα μνημόνια θα αρχίσουν να ξεκαθαρίζουν τα πράγματα και η αντίθεση μεταξύ δεξιάς και αριστεράς, προοδευτικών και συντηρητικών δυνάμεων. Έτσι μπαίνει θέμα εμπιστοσύνης στην Κυβέρνηση με την έννοια του να ολοκληρώσει αυτά που έχει να κάνει στο διάστημα που της έχει απομείνει και έχει δρομολογήσει π.χ. αύξηση κατώτατου μισθού, συνταγματική αναθεώρηση κ.α. Είναι ένα πρόγραμμα επόμενων μηνών που πρέπει να εφαρμοστεί και δείχνει την διαφορετική κατεύθυνση που κοιτάμε εμείς σε σχέση με την δεξιά. Έτσι οι πολιτικές δυνάμεις και οι βουλευτές καλούνται να τοποθετηθούν πάνω σε αυτά τα ζητήματα».

Σχετικά με τον εκφοβισμό βουλευτών ο Ηλίας Καματερός τόνισε ότι οι τακτικές αυτές θυμίζουν άλλες εποχές και η ΝΔ έχει προσχωρήσει επίσημα στις πρακτικές εκφοβισμού, αφού όχι μόνο τις καλύπτει αλλά τις ενθαρρύνει.

«Ακούσαμε από εκπρόσωπο τύπου της να λέει ότι όχι μόνο είναι δικαίωμα των πολιτών αλλά είναι και καθήκον τους να εκφοβίζουν τους βουλευτές».
Για το μεταφορικό ισοδύναμο στα εμπορεύματα και την ελάχιστη συμβολή του στις επιχειρήσεις όπως λανθασμένα ισχυρίζονται κάποιοι, ο βουλευτής Δωδεκανήσου απάντησε με μία ερώτηση: «Αν τα μεταφορικά είναι τόσο λίγα γιατί τότε οι τιμές στα νησιά μας είναι υψηλότερες συγκριτικά με τις τιμές στο κέντρο και μάλιστα στο όνομα του μεταφορικού κόστους;».