Ζητάει ψήφο εμπιστοσύνης μετά την αποχώρηση των ΑΝ.ΕΛΛ.

Την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης προς την κυβέρνηση από την ελληνική Βουλή ανακοίνωσε ότι θα ζητήσει ο πρωθυπουργός μετά το «διαζύγιο» με τους ΑΝ.ΕΛΛ.

Η σχετική κοινοβουλευτική διαδικασία αναμένεται να ξεκινήσει την Τρίτη και να ολοκληρωθεί την Πέμπτη με τη διεξαγωγή της σχετικής ψηφοφορίας.

Νέος υπουργός Άμυνας, στη θέση του παραιτηθέντος Π. Καμμένου, αναλαμβάνει ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ, ναύαρχος Βαγγέλης Αποστολάκης.

«Ζήτησα από τον Π. Καμμένο, όπως και από όλους, καθαρές λύσεις και καθαρές κουβέντες. Τον ευχαριστώ όχι μόνο για όσα πετύχαμε αλλά γιατί ανταποκρίθηκε σ’ αυτό το κάλεσμα. Μου δήλωσε ότι παραιτείται από τη θέση του υπουργού Άμυνας, και το ίδιο θα ζητήσει από τα υπόλοιπα στελέχη του κόμματός του. Έκανα δεκτή την παραίτησή του, όπως θα κάνω και για όποια άλλη παραίτηση τεθεί υπόψιν μου», είπε ο πρωθυπουργός.

Τόνισε ότι βασική του επιδίωξη είναι η αποκατάσταση του ρόλου και της θέσης της χώρας στο διεθνές στερέωμα και ο ηγετικός ρόλος της στα Βαλκάνια και σημείωσε πως στόχος είναι η εξασφάλιση ότι η χώρα θα είναι πυλώνας σταθερότητας και ασφάλειας.

«Συναντήθηκα με τον πρωθυπουργό κάναμε μια αρκετά μεγάλη συζήτηση, υπήρξε μια συνεργασία επί τέσσερα ολόκληρα χρόνια, σε μια κυβέρνηση εθνικής ενότητας, μια κυβέρνηση εθνικής συνεννόησης. Δύο κόμματα από διαφορετικούς χώρους βρεθήκαμε και καταφέραμε να βγάλουμε την Ελλάδα μας από τα μνημόνια, ο πρώτος στόχος επετεύχθη» δήλωσε ο Πάνος Καμμένος μετά τη συνάντηση.

«Το θέμα της Μακεδονίας, θέμα για το οποίο έπεσαν χιλιάδες νεκροί, δεν μου επιτρέπει να μη θυσιάσω την καρέκλα μου. Ευχαρίστησα τον πρωθυπουργό για τη συνεργασία και του εξήγησα,ότι για το θέμα το εθνικό δεν μπορεί να συνεχιστεί αυτή η συνεργασία. Οι ΑΝ.ΕΛΛ. αποχωρούν από την κυβέρνηση» πρόσθεσε ο κ. Καμμένος.

Σε εξέλιξη η συνέντευξη Τύπου του προέδρου των ΑΝ.ΕΛΛ. στο ξενοδοχείο «Royal Olympic».

Ο πρωθυπουργός έφτασε στο γραφείο του στις 10:20 και οκτώ λεπτά αργότερα πέρασε την πύλη του Μεγάρου Μαξίμου ο πρόεδρος των ΑΝ.ΕΛΛ.

Η συνάντηση ολοκληρώθηκε στις 11:15.

Το «διαζύγιο» ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝ.ΕΛΛ. έρχεται την ώρα που η διαδικασία κύρωσης της Συμφωνίας των Πρεσπών ολοκληρώθηκε από τη Βουλή των Σκοπίων και έως το τέλος Ιανουαρίου αναμένεται να έλθει προς κύρωση στην ελληνική Βουλή.

Π. Σκουρλέτης: Ενδεχόμενη άρση εμπιστοσύνης του Π. Καμμένου δεν δημιουργεί ανατροπές

«Ακόμη και μια ενδεχόμενη άρση της εμπιστοσύνης εκ μέρους του κ. Καμμένου στη σημερινή κυβέρνηση δεν θα δημιουργήσει ανατροπές. Διότι και πάλι φαίνεται ότι εξασφαλίζεται απόλυτη πλειοψηφία εντός του ελληνικού Κοινοβουλίου», υπογραμμίζει ο γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ Π. Σκουρλέτης σε συνέντευξή του (ΑΠΕ-ΜΠΕ).

«Οι μέχρι τώρα δημόσιες δηλώσεις χώρων, βουλευτών του ελληνικού Κοινοβουλίου μάς κάνουν να πιστεύουμε ότι υπάρχει πλέον αυτή η απαιτούμενη πλειοψηφία έτσι ώστε να επικυρωθεί αυτή η Συμφωνία και από το ελληνικό Κοινοβούλιο», πρόσθεσε ο κ. Σκουρλέτης.

 

efsyn.gr

ΑΝ.ΕΛΛ.

ΟΑΕΔ: 200 χιλιάδες επιταγές για δωρεάν θεατρικές παραστάσεις σε εργαζόμενους και ανέργους

Ξεκινά η υποβολή αιτήσεων συμμετοχής στο Πρόγραμμα Χορήγησης Επιταγών Θεάματος, το οποίο θα υλοποιηθεί από τον ΟΑΕΔ κατά τη χειμερινή περίοδο 2019-2020. Οι δικαιούχοι του προγράμματος μπορούν να υποβάλουν ...