ΣΟΡΟΚΑΚΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ_ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΥΠΟΨΗΦΙΟΤΗΤΑΣ ΔΗΜΑΡΧΟΥ

Ανακοίνωση της υποψηφιότητας του Σοροκάκη Ιωάννη για τη θέση του Δημάρχου Λέρου στις προσεχείς Δημοτικές Εκλογές του Μαΐου 2019

Η Τοπική Αυτοδιοίκηση, ως θεσμός, καλείται να διαδραματίσει έναν πολύ σημαντικό ρόλο, με κυρίαρχο σκοπό την αντιμετώπιση των προβλημάτων των τοπικών κοινωνιών, αφού γνωρίζει καλύτερα από κάθε άλλον τα προβλήματα του τόπου, τους ανθρώπους που ζουν και δραστηριοποιούνται εκεί. Μέσα από τις αυξημένες αρμοδιότητες που της έχουν ανατεθεί έχει πλέον κυρίαρχο ρόλο στην άσκηση δημόσιας διοίκησης.

Τα οξυμμένα και σύνθετα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι Λεριές και οι Λεριοί απαιτούν συνθέσεις, συγκλίσεις και ενωτικές διεργασίες που θα ανατρέπουν το σημερινό παρωχημένο μονοπρόσωπο σύστημα διοίκησης και θα δίνουν διέξοδο και προοπτική στον δήμο και τους δημότες μας.

Η ενασχόληση μου με τα κοινά επί σειρά ετών με έχει κάνει να αντιληφθώ   τις ανάγκες της Λέρου. Μέσα από την αναζήτηση λύσεων στα προβλήματα, με συνεχείς διαβουλεύσεις με φορείς του τόπου μας και ενεργούς πολίτες  διαπιστώσαμε ότι υπάρχουν ανάμεσα μας άτομα αξιόλογα που έχουμε ως κοινό στόχο να αγωνιστούμε με όλες μας τις δυνάμεις για την επίλυση των προβλημάτων του τόπου μας και να σχηματίσουμε μια ομάδα η οποία θα έχει στόχο τη δημιουργία ενός σχήματος το οποίο θα διεκδικήσει την ψήφο σας στις επερχόμενες δημοτικές εκλογές.

Οι αυτοδιοικητικές  εκλογές είναι μία ευκαιρία να αναλάβουμε δράση, να πάρουμε αποφάσεις,  να σχεδιάσουμε έργα και υποδομές για να αλλάξουμε τη Λέρο. Υποδομές για ανάπτυξη της τοπικής οικονομίας και επιχειρηματικότητας, την προώθηση του πρωτογενή τομέα,  την βελτίωση της ποιότητας της ζωής των δημοτών, την ανάπτυξη του τουρισμού με έμφαση στη δημιουργία και βελτίωση των λιμενικών εγκαταστάσεων και του αεροδρομίου, την βελτίωση των παρεχόμενων υπηρεσιών υγείας  και πρόνοιας, την ανάδειξη του πολιτισμού και της ιστορίας νησιού καθώς και τη βελτίωση του τομέα της παιδείας και κατάρτισης. Είναι μία ευκαιρία να πάμε μπροστά, να μάθουμε από το παλιό και να διεκδικήσουμε ένα καλύτερο μέλλον για μας αλλά κυρίως για  τα παιδιά μας.

Γνωρίζοντας τα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζει η Τοπική  Αυτοδιοίκηση και ειδικότερα η τοπική μας κοινωνία έλαβα την απόφαση, στις ερχόμενες δημοτικές εκλογές, να διεκδικήσω τη θέση του Δημάρχου Λέρου. Μία θέση ευθύνης, που απαιτεί σκληρή δουλειά, μεράκι αλλά και διαφάνεια, ήθος, εντιμότητα, ανιδιοτέλεια.

Απευθύνομαι σε όλους τους συμπολίτες μου που αγαπούν τη Λέρο μας και επιθυμούν την ανάπτυξη, την πρόοδο και την ευημερία της.

Πρόθεση μου είναι η αξιοποίηση των συνεργασιών μέσα στο Δημοτικό Συμβούλιο, που προβλέπει ο νέος αυτοδιοίκητος νόμος, χωρίς αντιπαλότητες και μόνο σκοπό την πρόοδο και το καλό του τόπου μας.  

Στη μάχη που θα δώσουμε, ως δημοτική παράταξη, δεν θα υπάρξουν κομματικές προτιμήσεις. Θέση έχουν όλοι όσοι αγαπούν το νησί και έχουν διάθεση να προσφέρουν έτσι ώστε να διαμορφώσουμε ένα καλύτερο  αύριο.

Σίγουρα είναι πολλοί, νέοι αλλά και μεγαλύτεροι σε ηλικία, αυτοί που μπορούν, θέλουν και πρέπει να προσφέρουν, έτσι ώστε να αλλάξουμε τη πορεία της Λέρου, παραμερίζοντας την απαξίωση και την στείρα κριτική, και να πετύχουμε τους στόχους με νέες ιδέες, νέες προτάσεις και αγώνα για την υλοποίησή τους.  

Θα ήθελα να καλέσω όλους αυτούς που ενδιαφέρονται για τα κοινά και το καλό του τόπου να συνδράμουν με τη συμμετοχή  τους την προσπάθεια μας για την πρόοδο και ανάπτυξη του νησιού μας. Για το καλό των παιδιών μας. Να δημιουργήσουμε ένα ψηφοδέλτιο με ανθρώπους ικανούς, ανιδιοτελείς, με ήθος, εντιμότητα, ειλικρίνεια με μόνο σκοπό την ανάπτυξη  και την ανάδειξη της Λέρου. Δεν πρέπει να είμαστε θεατές αλλά αγωνιστές για την ανάπτυξη του Δήμου μας. Ο καθένας με τον τρόπο του μπορεί να προσφέρει. Στην προσπάθεια μας κανείς δεν περισσεύει .

Γιατί η Λέρος αξίζει να πάει μπροστά. Να ξεφύγει από τη μιζέρια και το κατεστημένο. Να αναδειχθεί. Να διεκδικήσει ένα καλύτερο αύριο για τους Δημότες της και τα παιδιά της.  

ΜΑΖΙ με όλους τους Λεριούς.

ΜΑΖΙ με τις νέες και τους νέους μας που ελπίζουν και αγωνίζονται για το καλύτερο.

ΜΑΖΙ με όσους ζητούν την αλλαγή.

ΜΑΖΙ για τη ΛΕΡΟ, που αγαπάμε.

ΜΑΖΙ για τη ΛΕΡΟ που θέλουμε.

ΜΑΖΙ για τη ΛΕΡΟ, που ονειρευόμαστε.

Λέρος 16/12/2018                                 

 Σοροκάκης   Ιωάννης