Οι Δήμοι Κω και Λέρου στους 117 της Χώρας που εντάχθηκαν σε πρόγραμμα της ΕΕ για δωρεάν εγκατάσταση WiFi δικτύου

Ανακοινώθηκαν οι πρώτοι 2.800 δήμοι της Ευρώπης που κέρδισαν το κουπόνι δωρεάν εγκατάστασης WiFi δικτύου, μέσα από το πρόγραμμα της ΕΕ, WiFi4EU.

Αίτηση υπέβαλαν συνολικά 13.000 Δήμοι απ’όλη την ΕΕ

Από την Ελλάδα εντάχθηκαν συνολικά 117 Δήμοι μεταξύ των οποίων από τα Δωδεκάνησα είναι οι Δήμοι Kω και Λέρου.

Σύμφωνα με τους υπολογισμούς της ΕΕ μέχρι και το 2020 θα διατεθούν 120 εκατομμύρια ευρώ για έως και 8.000 δήμους σε ολόκληρη την Ευρωπαϊκή Ένωση. Με το κουπόνι, ο δήμος θα μπορεί να δημιουργήσει ένα hotspot Wi-Fi σε δημόσιους χώρους, συμπεριλαμβανομένων των δημαρχείων, των δημόσιων βιβλιοθηκών, των μουσείων, των δημόσιων πάρκων ή των πλατειών. Η χρηματοδότηση θα παρέχεται για δίκτυα που δεν υποκαθιστούν υπάρχουσες δωρεάν ιδιωτικές ή δημόσιες προσφορές με παρόμοια ποιότητα.

Ακολουθώντας την αρχή «first come first served», δελτίο WiFi4EU θα λάβουν οι πρώτοι 2.800 δήμοι. Κάθε κράτος-μέλος θα λάβει τουλάχιστον 15 κουπόνια, ενώ

Στα επόμενα δύο χρόνια, θα ακολουθήσουν τρεις ακόμα κλήσεις ενδιαφέροντος για το WiFi4EU, ανά περίπου 6 μήνες. Σημειώτεον ότι τα δίκτυα που χρηματοδοτούνται από το WiFi4EU εκτός από δωρεάν θα είναι χωρίς διαφημίσεις και χωρίς συλλογή προσωπικών δεδομένων.