Ορίστηκαν μηχανικοί για την «αστυνόμευση» των ρεμάτων της Δωδεκανήσου

Στην…  “αστυνόμευση” των ρεμάτων που βρίσκονται στο νομό Δωδεκανήσου θα προχωρήσει η περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου και για το λόγο αυτό η διεύθυνση τεχνικών έργων της περιφέρειας με απόφαση του περιφερειάρχη Γιώργου Χατζημάρκου, όρισε μηχανικούς, τοπογράφους και αρχιτέκτονες  ως υπεύθυνους  για την παρακολούθησή τους.

Συγκεκριμένα οι υπεύθυνοι για κάθε ρέμα, θα προχωρούν σε αυτοψίες ώστε να διαπιστώσουν αν έχουν γίνει μπαζώματα, αμμοληψίες, καταλήψεις και αν έχουν πεταχτεί σκουπίδια προκειμένου να τα καταγράψουν και στη συνέχεια να εφαρμοστούν οι νόμοι.

Για τα αποτελέσματα των αυτοψιών θα ενημερώνεται τόσο ο περιφερειάρχης όσο και ο γραμματέας της αποκεντρωμένης διοίκησης.

Σύμφωνα με την απόφαση, για το νησί της Ρόδου ορίστηκαν συνολικά εννιά επιστήμονες ως υπεύθυνοι για κάθε μία από τις πρώην δημοτικές ενότητες με την επισήμανση ότι τα ρέματα γύρω από την πόλη της Ρόδου και αυτά της πρώην δημοτικής ενότητας Ιαλυσού τα αναλαμβάνει ένας επιβλέπων.

Επίσης τα υπόλοιπα ρέματα στα νησιά πλήν Ρόδου ομαδοποιήθηκαν και εντάχθηκαν σε επτά ομάδες ως εξής:

– Ρέματα Καρπάθου, Κάσου
– Ρέματα Κω
– Ρέματα Νισύρου
– Ρέματα Καλύμνου, Λέρου, Αστυπάλαιας και Ψερίμου
– Ρέματα Πάτμου, Λειψών, Αρκιών, Αγαθονησίου και Μαραθιού
– Ρέματα Χάλκης, Τήλου
– Ρέματα Σύμης, Μεγίστης
Η απόφαση του περιφερειάρχη αναφέρει τα εξής:

Ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου
ΑΠΟΦΑΣΙΖΕΙ
Ορίζει υπεύθυνους για:

– Τον εντοπισμό καταλήψεων, επιχώσεων (μπαζώματα), ανεξέλεγκτες αμμοληψίες, απόρριψη στερεών αποβλήτων (σκουπίδια) και γενικώς όλων των παράνομων ενεργειών που γίνονται στις κοίτες των υδατορεμάτων.

– Τη λήψη των προβλεπομένων από τη νομοθεσία, διοικητικών και άλλων μέτρων στις περιπτώσεις που διαπιστώθηκαν παράνομες ενέργειες στις κοίτες των υδατορεμάτων.

– Τον έλεγχο της κατάστασης που βρίσκεται η φυσική κοίτη των υδατορεμάτων.

– Τη σύνταξη δελτίου αυτοψίας στο οποίο καταγράφονται τα προβλήματα που εντοπίστηκαν και τις ενέργειες που έγιναν για την αποκατάσταση των παραβάσεων.

– Την υποβολή του ως άνω δελτίου στον Περιφερειάρχη, στον Συντονιστή Αποκεντρωμένης Διοίκησης καθώς και στις αρμόδιες υπηρεσίες συντηρήσεως, τους παρακάτω υπαλλήλους:

1. Τον Καρατάσιο Ιωάννη, Αγρονόμο Τοπογράφο Μηχανικό ΠΕ, για τα ρέματα των νήσων Καρπάθου-Κάσου.

2. Την Κιαπόκα Ελένη, Αγρονόμο Τοπογράφο Μηχανικό ΠΕ, με βοηθό τον Σαββανή Ευστάθιο, Αρχιτέκτων Μηχανικό ΠΕ, για τα ρέματα της νήσου Κω.

1. Τον Γερασκλή Αντώνιο, Αρχιτέκτων Μηχανικό ΠΕ, με βοηθό τον Καρίκη Κυριάκο, Πολιτικό Μηχανικό ΠΕ, για τα ρέματα της νήσου Νισύρου.

2. Τον Κουλιά Σπύρο, Πολιτικό Μηχανικό ΤΕ, για τα ρέματα των νήσων Καλύμνου, Λέρου, Αστυπάλαιας, Ψερίμου.

3. Τον Καμπούρη Νικόλαο, Τοπογράφο Μηχανικό ΤΕ, για τα ρέματα των νήσων Πάτμου, Λειψών, Αρκιών, Αγαθονησίου, Μαραθίου.

4. Την Τέττη Μαρία, Αρχιτέκτων Μηχανικό ΠΕ, με βοηθό την Ιατρίδη Μαρία, Πολιτικό Μηχανικό ΤΕ, για τα ρέματα των νήσων Χάλκης, Τήλου.

5. Τον Μιχαηλίδη Κυριάκο, Πολιτικό Μηχανικό ΤΕ, με βοηθό τον Σάββενα Σταύρο Τεχνικό ΔΕ για τα ρέματα των νήσων Σύμης, Μεγίστης.

6. Την Παρασκευά Θεμελίνα, Πολιτικό Μηχανικό ΠΕ, με βοηθό την Ιατρίδη Μαρία, Πολιτικό Μηχανικό ΤΕ για τα ρέματα των περιοχών πόλεως Ρόδου και πρώην Δ.Ε. Ιαλυσού.

7. Τον Διάκουλα Κωνσταντίνο, Τοπογράφο Μηχανικό ΤΕ, με βοηθό την Θεουλάκη Μαρία, Πολιτικό Μηχανικό ΤΕ, για τα ρέματα της περιοχής πρώην Δ.Ε. Πεταλουδών.

8. Τη Σαραντίδου Ευθυμία, Πολιτικό Μηχανικό ΠΕ, με βοηθό τον Ζουμπά Αντώνιο, Πολιτικό Μηχανικό ΠΕ, για τα ρέματα της περιοχής πρώην Δ.Ε. Καμείρου.

9. Τον Λυμπέρη Νικόλαο, Πολιτικό Μηχανικό ΠΕ, με βοηθό τη Σάββενα Τσαμπίκα, Πολιτικό Μηχανικό ΤΕ, για τα ρέματα της περιοχής πρώην Δ.Ε. Ατταβύρου.

10. Τη Σαμπάλου Αργυρώ, Πολιτικό Μηχανικό ΠΕ, με βοηθό τον Γεωργίου Κωνσταντίνο, Πολιτικό Μηχανικό ΠΕ, για τα ρέματα της περιοχής πρώην Δ.Ε. Καλλιθέας.

11. Τον Χρύσαλλο Νικόλαο, Πολιτικό Μηχανικό ΠΕ, με βοηθό τον Μιχαηλίδη Κυριάκο, Πολιτικό Μηχανικό ΤΕ, για τα ρέματα της περιοχής πρώην Δ.Ε. Αφάντου.

12. Την Μπελεγρίνη Αναστασία, Τοπογράφο Μηχανικό ΤΕ, με βοηθό τον Λαμπριανό Γεώργιο, Πολιτικό Μηχανικό ΤΕ, για τα ρέματα της περιοχής πρώην Δ.Ε. Αρχαγγέλου.

13. Τον Παπαϊωάννου Ιωάννη, Τοπογράφο Μηχανικό ΤΕ, με βοηθό τον Λαμπριανό Γεώργιο, Πολιτικό Μηχανικό ΤΕ, για τα ρέματα της περιοχής πρώην Δ.Ε. Λίνδου.

14. Τον Ζαννετίδη Κωνσταντίνο, Τοπογράφο Μηχανικό ΤΕ, με βοηθό τη Σάββενα Τσαμπίκα, Τοπογράφο Μηχανικό ΤΕ, για τα ρέματα της περιοχής πρώην Δ.Ε. Νότιας Ρόδου.

Οι ανωτέρω Τεχνικοί Υπάλληλοι σε συνεργασία με τη ΔΤΕ Δωδ/σου και όλους τους εμπλεκόμενους φορείς θα έχουν συνεχή και πλήρη ενημέρωση για οτιδήποτε αφορά την εκτέλεση μελετών ή έργων των ρεμάτων ευθύνης τους.

 

Ο εμβολιασμός των ανθρώπων του Τουρισμού και της Εστίασης πρέπει να τεθεί ως προτεραιότητα

Συνέντευξη στον ραδιοφωνικό σταθμό «Πρώτο Θέμα» και στον δημοσιογράφο Γιάννη Πρετεντέρη παραχώρησε σήμερα ο Νεκτάριος Σαντορινιός. Ο βουλευτής Δωδεκανήσου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ σχολίασε την αρνητική υγειονομική ...