Δεκτή η παραίτηση Κοτζιά, αναλαμβάνει ΥΠΕΞ ο Τσίπρας

Την παραίτησή του υπέβαλε ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιας στον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, ο οποίος και την έκανε δεκτή, ενώ ανέλαβε ο ίδιος το χαρτοφυλάκιο του κ. Κοτζιά.

Συγκεκριμένα, όπως ανακοινώθηκε από το Μέγαρο Μαξίμου, «ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, έκανε δεκτή την παραίτηση του υπουργού Εξωτερικών, Νίκου Κοτζιά.

Τον ευχαρίστησε θερμά για την προσφορά του στην κυβέρνηση και τη χώρα τα τελευταία 3,5 χρόνια. Το Υπουργείο Εξωτερικών αναλαμβάνει ο Πρωθυπουργός προκειμένου να συνδράμει με όλες του τις δυνάμεις στην επιτυχή ολοκλήρωση της Συμφωνίας των Πρεσπών».

Αιτία για την παραίτηση ήταν η απουσία κάλυψης από τον πρωθυπουργό στο υπουργικό συμβούλιο της Τρίτης, στο οποίο ο ΥΠΕΞ είχε έντονη λογομαχία με τον υπουργό Άμυνας Πάνο Καμμένο.

Σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι, για τον Νίκο Κοτζιά ήταν η εμφάνιση του κυβερνητικού εκπροσώπου στον Alpha, ο οποίος σημείωσε πως «το τρένο της κυβέρνησης προχωρά και θα φτάσει στον προορισμό του. Όποιος δεν θέλει να φτάσει σε αυτόν τον προορισμό ή όποιος δυσφορεί στην διαδρομή τότε πρέπει να κατέβει από το τρένο».

Καλά πληροφορημένες πηγές αναφέρουν ότι ο υπουργός υπέβαλε χθες βράδυ την παραίτησή του και ενημέρωσε σχετικά και τον πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο.

Ο πρωθυπουργός αναμένεται να κάνει δήλωση έξω από το Μέγαρο Μαξίμου, πριν την αναχώρησή για την Σύνοδο Κορυφής στις Βρυξέλλες.

 

topontiki.gr