Με κάθε επισημότητα το χρίσμα από τη ΝΔ σε Χατζημάρκο

Με τον πιο επίσημο τρόπο ο Γιώργος Χατζημάρκος θα δώσει τη μάχη της επανεκλογής στις Περιφερειακές Εκλογές του 2019. Κι αυτό γιατί καλό είναι το χρίσμα από τους βολευτές ή την ΝΟΔΕ αλλά όταν έρχεται ο αρχηγός όλα είναι διαφορετικά… Και ο Κυριάκος Μητσοτάκης με ένα λιτό τρόπο ανακοίνωσε για πρώτη φορά επισήμως ότι η Νέα Δημοκρατία θα στηρίξει πέντε περιφερειάρχες που θα είναι εκ νέου υποψήφιοι στις περιφερειακές εκλογές του 2019.

Όπως είπε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας,  «Θα στηρίξουμε και όλους τους εν ενεργεία Περιφερειάρχες, οι οποίοι έχουν εκλεγεί με τη σημαία της Νέας Δημοκρατίας στις προηγούμενες Περιφερειακές εκλογές» . Τι σημαίνει αυτό; Θα στηρίξει τις υποψηφιότητες όσων περιφερειαρχών εξελέγησαν το 2014 με την υποστήριξη και τότε της ΝΔ. Ποιοι είναι αυτοί; Ο Απόστολος Τζιτζικώστας στην Κεντρική Μακεδονία, ο Γιώργος Χατζηµάρκος στο Νότιο Αιγαίο, ο Κώστας Αγοραστός στη Θεσσαλία, ο Αλέξανδρος Καχριµάνης στην Ήπειρο και η Χριστιάνα Καλογήρου στο Βόρειο Αιγαίο θα λάβουν εκ νέου το «γαλάζιο» χρίσµα. Μάλιστα, για την κα Καλογήρου είχε αναπτυχθεί παραφιλολογία σχετικά με την υποψηφιότητά της μπλέκοντας και το όνομα του Σταμάτη Μαλέλη (έχει το χρίσμα από το ΚΙΝΑΛ) όωμς τελικά επικράτησε η επιλογή Καλογήρου…

Σε µια ακόµα κερδισµένη περιφέρεια, εκείνη της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, ο εκλεγµένος περιφερειάρχης Γιώργος Παυλίδης απεβίωσε τον Οκτώβριο του 2016 και στη θέση του εξελέγη ο µέχρι τότε χωρικός αντιπεριφερειάρχης Ροδόπης, Χρήστος Μέτιος. Πηγές της Πειραιώς σηµειώνουν ότι θα δοθεί και στον κ. Μέτιο το «χρίσµα», ανεβάζοντας συνολικά σε έξι τις «σίγουρες» υποψηφιότητες». Ο αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης είπε ότι αποδίδει μεγάλη σημασία στις εκλογές αυτές. «Πιστεύω στην ουσιαστική αποκέντρωση και πέραν των προσώπων.

Έχει σημασία να έχει η αυτοδιοίκηση πόρους και εργαλεία να κάνει δουλειά της. Και γι’ αυτό, επιμένω σε θεσμικές τομές, όπως η μεταφορά του ΕΝΦΙΑ και για αυτό επιμένω σε ουσιαστικό διάλογο για αρμοδιότητες πρώτου και δεύτερου βαθμού ώστε να χωριστούν με σαφήνεια τα όρια του κεντρικού κράτους, των αποκεντρωμένων διοικήσεων, των περιφερειών, και των αυτοδιοικήσεων πρώτου βαθμού».

Όπως είπε ο κ. Μητσοτάκης, δίδει ιδιαίτερη σημασία στη θεσμική αποκέντρωση. «Μας ενδιαφέρουν και τα πρόσωπα, αλλά ξεκάθαρα δεν θέλουμε να παρεμβαίνουμε σε υπερβολικό βαθμό για το πώς η κάθε τοπική κοινωνία θα επιλέξει να αυτοδιοικηθεί».

Όπως πρόσθεσε, στις περιφέρειες θα διεκδικήσουμε να κερδίσουμε με τη σημαία της ΝΔ σε όσον το δυνατόν περισσότερες περιφέρειες, σημειώνοντας ότι εντός 10 ημερών θα δώσουμε τις στηρίξεις στις περιφέρειες. Ειδικότερα, είπε ότι στην Ήπειρο, δίδει τη στήριξή του στον νυν περιφερειάρχη Αλ. Καχριμάνη, όπως επίσης, δίδει στήριξη και σε όλους τους εν ενεργεία περιφερειάρχες, που εκλέχθηκαν με τη σημαία της ΝΔ στις προηγούμενες εκλογές.

Για το θέμα της στήριξης της ΝΔ σε υποψήφιους δημάρχους είπε ότι είναι άλλος ο βαθμός εμπλοκής σε περιφέρειες και άλλος σε δήμους.

ΑΠΕ – ΜΠΕ