ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΕΣ: Υποψήφιοι δήλωσαν τόπο κατοικίας την Μάνδρα για ευνοϊκή εισαγωγή στα ΑΕΙ

Υποψήφιοι στις φετινές Πανελλαδικές Εξετάσεις, ξαφνικά άλλαξαν Διεύθυνση κατοικίας, δηλώνοντας τη Μάνδρα , προκειμενου να εφαρμοστεί και γι αυτούς η ευνοική διάταξη για την εισαγωγή στα ΑΕΙ, λόγω των καταστροφών που υπέστη η περιοχή από τη θεομηνία.

Την αποκάλυψη αυτή έκανε σήμερα στη Βουλή ο υπουργός Παιδείας Κ. Γαβρόγλου, κατά τη συζήτηση  επίκαιρης ερώτησης του Βουλευτή της ΝΔ, Αναστάσιου Δημοσχάκη  ο οποίος είπε   χαρακτηριστικά τα εξής:

  • Θα σας πω και για τη Μάνδρα κάτι που δεν μας τιμά πολλές φορές ως κοινωνία. Προχωρήσαμε στην ευνοϊκή διάταξη.
  • Ανακαλύψαμε ότι υπάρχουν αλλαγές μόνιμης κατοικίας-υποψηφίων.
  •  Άνθρωποι που ήταν αλλού στα καλά καθούμενα εμφανίζονται σε μόνιμη κατοικία στη Μάνδρα.
  •  Λέω, λοιπόν, ότι υπάρχει ένα ποσοστό στην κοινωνία μας που κάθε φορά προσπαθεί να εκμεταλλευθεί μια διάταξη που ο πυρήνας της είναι σωστός.

Ο κ.Γαβρόγλου στο αίτημα του Βουλευτή να ενταχθεί η Σαμοθράκη και ο Εβρος στην ευνοϊκή ρύθμιση για την εισαγωγή μαθητών πληγεισών περιοχών σε ΑΕΙ, απάντησε:

  • Την Παρασκευή, όπως ενδεχομένως να γνωρίζετε, τα σχολεία όλης της χώρας έκλεισαν λόγω του προβλήματος των καιρικών φαινομένων που είχαμε.
  • Τι θα κάνουμε του χρόνου; Θα δώσουμε σε όλα τα παιδιά της Ελλάδας ευνοϊκές διατάξεις για να μπαίνουν στα πανεπιστήμια;
  • Όταν λέμε ευνοϊκές διατάξεις, δεν είναι μια τυπική εφαρμογή ενός νόμου. Ζητάω, λοιπόν, από τον δήμαρχο να μου πει συγκεκριμένα πράγματα. Το ζήτησα και δεν υπήρξε.
  • Ο δήμαρχος έστειλε τον Απρίλιο, όπως αναφέρατε, μία επιστολή. Η επιστολή λέει «σας παρακαλώ, σύμφωνα με τον νόμο τάδε, την τάδε εγκύκλιο κλπ, να προχωρήσετε σ’ αυτό». Ευχαριστώ πολύ τον κύριο δήμαρχο. Ξέρω με ποιους νόμους πρέπει να προχωρήσουμε. Από τον δήμαρχο, από τον περιφερειακό διευθυντή, από όλους τους υπόλοιπους εμείς ζητάμε να μας πουν λεπτομέρειες αυτών των καταστροφών, ώστε να μπορέσουμε να εφαρμόσουμε τον νόμο.
  • Αναφερθήκατε στη Μάνδρα. Είναι δυνατόν να συγκρίνετε τη Μάνδρα; Είχαμε νεκρούς. Είχαμε μήνες ολόκληρους για να μπει μια τοπική κοινωνία σε κανονικότητα.

Ο Μανώλης Γλυνός υποψήφιος περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου.Η Ομιλία – Διακήρυξη του επικεφαλής της παράταξης “ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ” ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΤΕΣΣΑΡΩΝ ΕΠΟΧΩΝ

ΟΜΙΛΙΑ-ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ ΤΟΥ ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ΤΗΣ ΠΑΡΑΤΑΞΗΣ “ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ” ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΤΕΣΣΑΡΩΝ ΕΠΟΧΩΝ  κ. ΜΑΝΩΛΗ ΓΛΥΝΟΥ ΑΛΛΑΖΟΥΜΕ ΤΟ ΝΟΤΙΟ ΑΙΓΑΙΟ ΑΠΟ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΧΕΙΜΕΡΙΑΣ ΝΑΡΚΗΣ ΣΕ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΤΕΣΣΑΡΩΝ ΕΠΟΧΩΝ Ευχαριστώ τα ΜΜΕ για ...