ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Ηλίας Καματερός: «Ο τουρισμός δεν είναι προϊόν είναι παιδεία».

Σε Ημερίδα για τον τουρισμό με βάση το θεματικό Έτος Τουρισμού Ελλάδας-Ρωσίας 2017-2018 που διοργάνωσε το Ελληνικό Κοινοβούλιο στις 5 Οκτωβρίου 2018 συμμετείχε ως εκπρόσωπος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ ο Δωδεκανήσιος βουλευτής Ηλίας Καματερός.

Σε χαιρετισμό που απηύθυνε ο βουλευτής, επεσήμανε μεταξύ άλλων ότι ο τουρισμός δεν είναι μόνο προϊόν, είναι πάνω από όλα παιδεία και είναι καθήκον των εθνικών οργανισμών και των κυβερνήσεων να το προστατεύουν.

Αναφερόμενος στην έννοια του περιηγητικού τουρισμού δήλωσε χαρακτηριστικά: «Ο περιηγητικός τουρισμός, θα μας δώσει τη δυνατότητα να ανοίξουμε τα μυαλά μας, να περιορίσουμε και να χτυπήσουμε τους εθνικισμούς που καλλιεργούνται από αυτούς, που είναι κλεισμένοι στο καβούκι τους και θεωρούν ότι είναι ανώτεροι απ’ όλους τους άλλους που είναι διαφορετικοί».

Ως καθαρά οικονομική εκμετάλλευση χαρακτήρισε ο Ηλίας Καματερός την παγκόσμια τάση του συστήματος του All inclusive καθώς, οι «διακινητές» τουρισμού, εφευρίσκουν κάθε τόσο καινούργιους τρόπους να μεγαλώνουν τα κέρδη τους, να μην ωφελείται η χώρα και ο τουρίστας που την επισκέπτεται να κλείνεται μέσα σ’ ένα ξενοδοχείο και να περνά τις μέρες των διακοπών του στην απομόνωση των ξενοδοχείων, χωρίς να βιώνει τον πραγματικό κόσμο της χώρας που τον φιλοξενεί.

Τσίπρας: Κυρώσεις για όποιον παραβιάζει κυριαρχικά δικαιώματα και διεθνές δίκαιο

Αυστηρό μήνυμα προς την Τουρκία απέστειλε ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, μετά την ολοκλήρωση της έκτακτης συνεδρίασης του Κυβερνητικού Συμβουλίου Εξωτερικών και Άμυνας, στο Μέγαρο Μαξίμου, δηλώνοντας πως «όποιος παραβιάζει τα ...