Δράσεις της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου στα νησιά για την ασφαλή πλοήγηση στον κυβερνο-χώρο

Πολλά τα συνέδρια που συνδιοργανώνει η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου
Η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, σε συνεργασία με το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας – Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος και το Κ.Ε.Κ. Γ.ΓΕΝΝΗΜΑΤΑΣ Α.Ε και με την υποστήριξη της Ένωσης Ασκουμένων και Νέων Δικηγόρων Ρόδου (ΕΑΝΔιΡ) διοργανώνουν ενημερωτικές ημερίδες για το Διαδίκτυο, την κυβερνοασφάλεια, την προστασία των προσωπικών δεδομένων, τα social media και την ορθή τους χρήση.
Οι ημερίδες θα διεξαχθούν κατά τη διάρκεια του Οκτωβρίου στα νησιά Ρόδος, Κως, Λέρος, Σύμη, Καστελλόριζο, Κάλυμνος, Πάτμος, Αστυπάλαια και Κάρπαθος ως εξής:
05/10/2018, ώρα 18:00, ΕΠΑΛ Καρπάθου
07/10/2018, ώρα 18:00, Πάτμιον πνευματικό κέντρο
08/10/2018, ώρα 18:00, Δημοτικό Κινηματοθέατρο Λακκίου
09/10/2018,  ώρα 18:00, 1ο ΓΕΛ Καλύμνου
10/10/2018, ώρα 12:00, 2ο Γυμνάσιο Κω
11/10/2018, ώρα 11:00, Γυμνάσιο Λ-Τ Σύμης
11/10/2018, ώρα 18:00, Γυμνάσιο Λ-Τ Αστυπάλαιας
10/10/2018, ώρα 10:00, Πολιτιστική αίθουσα Δήμου Μεγίστης
29/10/2018, Ρόδος
Η δράση ενημέρωσης και επιμόρφωσης για την ασφαλή πλοήγηση στο διαδίκτυο σχεδιάστηκε από την Χαρούλα Γιασιράνη, Εντεταλμένη Δια βίου Μάθησης & Εκπαίδευσης και Πρόεδρο του ΚΕΚ Γεννηματάς, σε συνεργασία με τον Διευθυντή Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, Ταξίαρχο Γιώργο Παπαπροδρόμου, την Πρόεδρο της ΕΑΝΔΙΡ κα Χρυσή Χρυσοχού και το μέλος Μανώλη Τεχνίτη, δικηγόρους εξειδικευμένους στο Δίκαιο του Διαδικτύου και των Προσωπικών δεδομένων και την εγκληματολογία, οι οποίοι θα συμμετέχουν στη δράση.
Στόχος των δράσεων είναι:
-η ενημέρωση των μαθητών γυμνασίου-λυκείου για τους κινδύνους και τις παγίδες του διαδικτύου και των μέσων κοινωνικής δικτύωσης
-η παρουσίαση των τρόπων προστασίας της ιδιωτικότητάς τους, από τους κινδύνους αυτούς και των κανόνων ασφαλούς πλοήγησης.
-η επιμόρφωση γονέων στην διαχείριση επικίνδυνων περιστατικών που υποπίπτουν στην αντίληψη τους (π.χ. μπλε φάλαινα κ.ά.) αλλά και εκπαιδευτικών, ώστε να ευαισθητοποιηθούν και να βρίσκονται σε εγρήγορση για να μπορούν να διακρίνουν εγκαίρως πιθανές ενδείξεις μη ορθολογικής χρήσης του Διαδικτύου, εθισμού, ηλεκτρονικής απάτης και εκφοβισμού κ.α. και να επιλέγουν κατάλληλους τρόπους προσέγγισης και θετικού επηρεασμού των μαθητών τους.
ΟΙ ΔΡΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΑ ΣΥΝΕΔΡΙΑ ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ –ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2018
Στο πλαίσιο των συνδιοργανώσεων με άλλους φορείς, η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, στηρίζει συνέδρια και δράσεις που πραγματοποιούνται στην περιοχή ευθύνης της. Συγκεκριμένα συμμετέχει στα ακόλουθα συνέδρια:
-Συνδιοργάνωση με το Κέντρο Μεσογειακού και Νησιωτικού Πολιτισμού «ΜΕΣΟΝΗΣΟΣ» του 5ου Διεθνούς Διεπιστημονικού Συμποσίου «Ποιήεσσα» στη Ρόδο, 5 – 7 Οκτωβρίου 2018.
– Συνδιοργάνωση με το Τμήμα Μεσογειακών Σπουδών του Πανεπιστημίου Αιγαίου Διεθνούς Επιστημονικού Συνέδριου με τίτλο «Religion and Cult in the Dodecanese during the first milleniun BC», το οποίο θα λάβει χώρα στη Ρόδο από την Πέμπτη 18 έως και την Κυριακή 21 Οκτωβρίου 2018. Στο συνέδριο θα συμμετέχουν περίπου 60 επιστήμονες, ειδικοί στην ιστορία και την αρχαιολογία της Δωδεκανήσου, από 8 χώρες του κόσμου. Στόχος του συνεδρίου είναι να διερευνηθεί η αρχαία θρησκεία και η λατρεία στα Δωδεκάνησα κατά την 1η χιλιετία π.Χ. μέσα από τα κείμενα αρχαίων συγγραφέων, τις επιγραφές, τους αρχαιολογικούς χώρους και τα μνημεία σχετικού ενδιαφέροντος και τα ευρήματα, καθώς και να ανακοινωθούν νεότερα δεδομένα που έχουν προκύψει από την αρχαιολογική έρευνα στα νησιά της Δωδεκανήσου τα τελευταία χρόνια.
-Συνδιοργάνωση του Τμήματος Δια Βίου Μάθησης, με το «ΣΠΙΤΙ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ» του 9ου Διεθνούς Συνεδρίου Rhodes Model Regional Co-operation 2018. Το 9th Rhodes Model Regional Co-operation 2018 θα πραγματοποιηθεί 10 – 14 Οκτωβρίου 2018 για την πανεπιστημιακή έκδοση και 8 – 11 Νοεμβρίου 2018 για τη λυκειακή. Ο φετινός σχεδιασμός μας περιλαμβάνει για προσομοίωση τον Οργανισμό για τη Συνεργασία και την Ασφάλεια στην Ευρώπη, τον Οργανισμό για την Οικονομική Συνεργασία στον Εύξεινο Πόντο, το Βορειοατλαντικό Συμβούλιο του ΝΑΤΟ, το Συμβούλιο της Ευρώπης, τον Οργανισμό Αμερικανικών Κρατών, την Αφρικανική Ένωση, τον Οργανισμό Οικονομικής Συνεργασίας Ασίας-Ειρηνικού, τον Αραβικό Σύνδεσμο και μία Συνδιάσκεψη για την Ειρήνη στη Μέση Ανατολή σε
– Συνδιοργάνωση με τον Δωδεκανησιακό Σύλλογο Αυτοάνοσων Νοσημάτων Αρθρίτιδας και Λύκου «ΘΑΛΕΙΑ» τον μήνα Οκτώβριο ιατροκοινωνικών εκδηλώσεων ενόψει του εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας Αρθρίτιδας.
-Συνδιοργάνωση του 3ου Πανελλήνιου Συνέδριου από τις 9-11 Νοεμβρίου 2018 με διεθνή συμμετοχή για το εκπαιδευτικό υλικό στα Μαθηματικά και τις Φυσικές Επιστήμες, με τίτλο: «Εκπαιδευτικό υλικό Μαθηματικών και Φυσικών Επιστημών: διαφορετικές χρήσεις, διασταυρούμενες πορείες μάθησης.
Η Εντεταλμένη Περιφερειακή Σύμβουλος
Εθελοντισμού και Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων