Ινδονησία: Τουλάχιστον 832 οι νεκροί από τον σεισμό και το τσουνάμι

Σε τουλάχιστον 832 ανήλθε ο αριθμός των νεκρών από τον σεισμό και το τσουνάμι στη νήσο Σουλαουέζι της Ινδονησίας, ανακοίνωσε σήμερα η ινδονησιακή υπηρεσία διαχείρισης των καταστροφών, η οποία διευκρίνισε ότι τώρα αποτιμά πως η περιοχή που επλήγη είναι μεγαλύτερη από αυτό που πίστευε αρχικά.

Πολλοί άνθρωποι πιστεύεται ότι βρίσκονται παγιδευμένοι στα συντρίμμια των κτιρίων που κατέρρευσαν από τον σεισμό των 7,5 βαθμών που σημειώθηκε την Παρασκευή και προκάλεσε στη συνέχεια τσουνάμι με κύματα που έφταναν ακόμη και τα έξι μέτρα, πρόσθεσε ο εκπρόσωπος της υπηρεσίας Σουτόπο Πούρουο Νουγκρόχο σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε.

Όπως ανακοίνωσε η ινδονησιακή υπηρεσία διαχείρισης καταστροφών, που επιβεβαίωσε τον δραματικό απολογισμό, ανέφερε ότι η περιοχή που επλήγη ήταν τελικώς μεγαλύτερη απ’ ότι πίστευαν οι Αρχές. Μάλιστα, διασώστες εκφράζουν φόβους ότι υπάρχουν παγιδευμένοι στα συντρίμμια των κτηρίων που κατέρρευσαν από τον σεισμό των 7,5 Ρίχτερ, που σημειώθηκε την Παρασκευή και προκάλεσε τσουνάμι. Ο εκπρόσωπος της υπηρεσίας διαχείρισης καταστροφών, Σουτόπο Πούρουο Νουγκρόχο, δήλωσε σήμερα πως τα κύματα έφτασαν τα έξι μέτρα.

hellenicdailynews.com