Διαγωνισμός γαστρονομίας από την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου

Τη δυνατότητα σε νέους σεφ να αναδείξουν το ταλέντο και μεράκι τους για τη γαστρονομία και να δημιουργήσουν, προβάλλοντας τα αυθεντικά τοπικά προϊόντα των νησιών της, δίνει και φέτος η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου.

Για τρίτη συνεχή χρονιά, προκηρύσσει διαγωνισμό για την ανάδειξη του νεαρού σεφ, ο οποίος θα εκπροσωπήσει την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, στον Ευρωπαϊκό Διαγωνισμό European Young Chef Award 2018, που θα διεξαχθεί 25-26 Νοεμβρίου 2018 στο Galway, στην Ιρλανδία.

Μετά την επιτυχημένη πορεία που είχαν οι δύο προηγούμενοι διαγωνισμοί, οι οποίοι ξεπέρασαν κάθε προσδοκία, σε συμμετοχές από νεαρούς σεφ και φέτος η περιφέρεια, στο πλαίσιο της συμμετοχής της, στην πλατφόρμα των Ευρωπαϊκών Γαστρονομικών Περιφερειών και το Ινστιτούτο Γαστρονομίας, Πολιτισμού, Τεχνών και Τουρισμού (IGCAT), καθώς και της κατάκτησης του τίτλου της Γαστρονομικής Περιφέρειας της Ευρώπης για το 2019, πρόκειται να διεξαχθούν τοπικοί διαγωνισμοί σε 5 συνολικά νησιά της περιφέρειας.

Ειδικότερα, θα διοργανωθούν τέσσερις ημιτελικοί διαγωνισμοί, σε 4 νησιά της Περιφέρειας, Ρόδο 7/9, Κω 14/9, Μύκονο 20/9 και Νάξο 21/9, στους οποίους θα πάρουν μέρος σεφ από 18-26 ετών και θα κριθούν από τριμελή επιτροπή.
Οι νικητές θα διαγωνιστούν στον τελικό, που θα διεξαχθεί στη Σύρο στις 22/9, στον οποίο θα κριθεί, από πενταμελή επιτροπή ο νεαρός σεφ που θα εκπροσωπήσει την Περιφέρεια στο European Young Chef Award 2018, τον Νοέμβριο, στην Ιρλανδία.

Το ιδιαίτερα υψηλό επίπεδο των νέων σεφ αποτελεί μεγάλο πλεονέκτημα για την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, κυρίως μετά την κατάκτηση του τίτλου του “European Young Chef 2016” από τον κ. Σταμάτη Μισομικέ, αλλά και τη διάκριση του κ. Σπύρου Κουγιού, το 2017.

Η επιτυχημένη εκπροσώπηση της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου στους διαγωνισμούς που διεξήχθησαν στη Βαρκελώνη, σε συνεργασία με τη Λέσχη Αρχιμαγείρων Δωδεκανήσου & Κυκλάδων, στρατηγικό κοινωνικό εταίρο της Περιφέρειας, στο πλαίσιο της Γαστρονομικής Περιφέρειας 2019, προμηνύει πως και οι φετινές συμμετοχές των νεαρών σεφ σε όλα τα επίπεδα, θα ξεπεράσουν κάθε προσδοκία, αφού ο πήχης ανεβαίνει ψηλά και τα ντόπια προϊόντα των νησιών μας θα ταξιδέψουν για ακόμη μία φορά στο εξωτερικό για να “μαγέψουν” με τη γεύση και την ποιότητά τους, τους λάτρεις της υψηλής γαστρονομίας.

Να σημειωθεί πως η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου με όπλα τα ισχυρά συγκριτικά πλεονεκτήματα των νησιών και τις εντυπωσιακές επιδόσεις των νεαρών σεφ που την εκπροσώπησαν στο European Young Chef Award, διεκδίκησε και πέτυχε ο διεθνής γαστρονομικός διαγωνισμός το 2019 να διεξαχθεί στο Νότιο Αιγαίο.

Στη φωτογραφία, ο περιφερειάρχης, κ. Γιώργος Χατζημάρκος, με τους δύο διακριθέντες στους δύο προηγούμενους διαγωνισμούς, νεαρούς σεφ, κ. Σταμάτη Μισομικέ και κ. Σπύρο Κουγιό και τον πρόεδρο της Λέσχης Αρχιμαγείρων Δωδεκανήσου και Κυκλάδων, κ. Νίκο Χριστόφορου.

Διάταξη θηλιά σε Airbnb και Booking – Διαδικτυακό «μαύρο» στην Ελλάδα αν δεν δίνουν στην εφορία όλες τις μισθώσεις

Το υπουργείο Οικονομικών με διάταξη…έκπληξη στο φορολογικό νομοσχέδιο υποχρεώνει τις εταιρείες διαμοιρασμού μέσω διαδικτύου, δηλαδή τις εταιρείες τύπου Airbnb και Booking, να δηλώνουν στην εφορία ...