Η. Καματερός προς Υπουργό Ν. Παππά: Να ενισχυθούν οι Ραδιοφωνικοί Σταθμοί των νησιών. (βίντεο)

Μιλώντας εχθές στην κοινή συνεδρίαση της Διαρκούς Επιτροπής Δημόσιας Διοίκησης, Δημόσιας Τάξης και Δικαιοσύνης και της Διαρκούς Επιτροπής Παραγωγής και Εμπορίου για την επεξεργασία και εξέταση του σχεδίου νόμου του Υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης «Πρόσβαση των μόνιμων κατοίκων των περιοχών εκτός τηλεοπτικής κάλυψης στους ελληνικούς τηλεοπτικούς σταθμούς ελεύθερης λήψης εθνικής εμβέλειας» ο βουλευτής Δωδεκανήσου Ηλίας Καματερός τόνισε την ιδιαίτερη σημασία που έχει η επικοινωνία των νησιωτών με τον κόσμο μέσω της τηλεόρασης, internet κ.λ.π. σαν ένα μέτρο ανακούφισης του αποκλεισμού που υφίστανται τα νησιά.

Όπως επεσήμανε σημασία έχει η πρόσβαση των πολιτών, ιδιαίτερα των νησιών και των απομακρυσμένων και δυσπρόσιτων περιοχών στην επικοινωνία να είναι όχι μόνο ένα συνταγματικό δικαίωμα πρόσβασης στην πληροφόρηση αλλά ανθρώπινο που πρέπει να έχουν όλοι οι πολίτες.

Τέλος ζήτησε από τον Υπουργό Ψηφιακής Πολιτικής κ. Ν. Παππά την επιδότηση των Ραδιοφωνικών Σταθμών της παραμεθορίου ιδιαίτερα των νησιών για τον εκσυγχρονισμό του εξοπλισμού τους ώστε να ανταπεξέλθουν στον σημαντικό ρόλο τους της ενημέρωσης των νησιωτών χωρίς τις παρεμβολές από γειτονικούς σταθμούς του εξωτερικού.

Αυξάνεται η μοριοδότηση για μετεγγραφές φοιτητών οικογενειών με πολύ χαμηλά εισοδήματα

Τροποποιείται η ισχύουσα διάταξη για τις μετεγγραφές φοιτητών, με τροπολογία που κατατέθηκε στη Βουλή από τον υπουργό Παιδείας, Κώστα Γαβρόγλου. Με την τροπολογία αυξάνεται η μοριοδότηση, ...