«Να σταματήσει η σπέκουλα για το Σκοπιανό»

Την πεποίθησή του ότι η κυβέρνηση θα ολοκληρώσει τη θητεία της τον Σεπτέμβριο του 2019 εξέφρασε ο υπουργός Άμυνας Πάνος Καμμένος, ο οποίος πάντως έριξε τους τόνους σε σχέση με τη συνέντευξη Τύπου που έδωσε το πρωί της Τρίτης, μετά και το παράθυρο για συμβιβασμό που άνοιξε το Μαξίμου.

Σε συνέντευξή του το βράδυ στην τηλεόραση του ΑΝΤΕΝΝΑ, ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων τόνισε ότι «η κυβέρνηση έχει “ημερομηνία λήξης” τον Σεπτέμβριο του 2019» και κάλεσε να μπει τέλος «στην σπέκουλα με το Σκοπιανό».

Ο Πάνος Καμμένος επανέλαβε την εκτίμησή του ότι η συμφωνία με την ΠΓΔΜ δεν πρόκειται να έλθει στην Βουλή προς κύρωση, διότι δεν πρόκειται να γίνει δεκτή στα Σκόπια.

«Δεν πρόκειται να βρεθεί Αλβανός που να δεχθεί ότι είναι πολίτης ενός αμιγώς σλαβικού κράτους», είπε, ενώ θύμισε ότι και ο πρόεδρος Ιβανόφ έχει απορρίψει τη συμφωνία.

Σύμφωνα με τον υπουργό Άμυνας, το γεγονός ότι στην ΠΓΔΜ πρέπει να γίνουν μια σειρά βήματα, όπως εκλογές, δημοψήφισμα και κύρωση της συμφωνίας στη Βουλή, σημαίνει ότι θα καθυστερήσει πολύ η διαδικασία.

Ο Πάνος Καμμένος επανέλαβε τη θέση του ότι «εάν, όταν και εφόσον έλθει η συμφωνία η κύρωσή της να γίνει από 180 βουλευτές», τονίζοντας ότι ο κυβερνητικός εκπρόσωπος «άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο» η συμφωνία να κυρωθεί με μεγάλη πλειοψηφία».

«Αν η συμφωνία έλθει για κύρωση από 151 βουλευτές, τότε είμαι υποχρεωμένος να μπλοκάρω την διαδικασία και να δώσω τον λόγο στον ελληνικό λαό», τόνισε.

Αν και παραδέχθηκε ότι υπάρχει διάσταση απόψεων μεταξύ του ιδίου και του υπουργού Εξωτερικών ως προς τη κύρωση της συμφωνίας από 180 βουλευτές, σημείωσε ότι ο Νίκος Κοτζιάς λειτουργεί ως υπουργός Εξωτερικών μιας κυβέρνησης εθνικής συνεργασίας.

Επίσης, αναγνώρισε ότι ο υπουργός Εξωτερικών με τη διάπραγμάτευσή του έκανε μεγάλα βήματα στο σταμάτημα του αλυτρωτισμού της ΠΓΔΜ, με το γκρέμισμα των αγαλμάτων του Μ. Αλεξάνδρου και την παύση των ισχυρισμών ότι ο Μ. Αλέξανδρος ήταν Σλάβος, καθώς και την εκδήλωση της διάθεσης της Ελλάδας να υποστηρίξει την ΠΓΔΜ.

«Από εκεί και πέρα αυτά τα μεγάλα βήματα δεν θα μας κάνουν να συμφωνήσουμε με μια συμφωνία που παραδίδει το όνομα της Μακεδονίας», πρόσθεσε.

Ταυτόχρονα, κατηγόρησε την αντιπολίτευση ότι χρησιμοποιεί το Σκοπιανό για να ανατρέψει την κυβέρνηση την ώρα που η Ελλάδα «περνάει σε μια άλλη μέρα».

Όσον αφορά τη δήλωση του γ.γ. του ΝΑΤΟ, Γενς Στόλτενμπεργκ ότι θα απευθύνει πρόσκληση στην ΠΓΔΜ, η οποία θα έχει ισχύ αφού ολοκληρωθεί η κύρωση της συμφωνίας, και ότι και μόνο η πρόσκληση σημαίνει ότι το βέτο του Βουκουρεστίου παύει να υφίσταται, ο υπουργός Άμυνας είπε ότι «αυτό δεν ισχύει».

«Η πρόσκληση από το ΝΑΤΟ προς τα Σκόπια έχει εγκριθεί επί κυβερνήσεως Σημίτη το 1999 στην Σύνοδο της Ουάσιγκτον. Η πρόσκληση η οποία βάσει της συμφωνίας θα αποδοθεί μετά από το communique που θα γίνει του Στόλτενμπεργκ θα βάζει ως όρους τις εκλογές, το δημοψήφισμα και τις συνταγματικές αλλαγές. Η πρόσκληση λοιπόν αυτή δεν έχει καμία βαρύτητα και δεν αλλάζει τίποτα απ’ ό,τι έχει γίνει στο Βουκουρέστι ή το 1999».

Όσον αφορά τα θέματα της οικονομίας, ο Πάνος Καμμένος επέκρινε για μια ακόμη φορά τη στάση της Νέας Δημοκρατίας.

Σημείωσε ότι, ήρθε ο επίτροπος Πιερ Μοσκοβισί, «ο οποίος ανακοίνωσε στην Βουλή των Ελλήνων το τέλος των μνημονίων» και του επιτέθηκε η Ν.Δ. και ο κ. Μητσοτάκης «γιατί μίλησε για “καθαρή έξοδο”, γιατί είπε ότι “η χώρα λυτρώθηκε”», και διότι στη Ν.Δ. «ελπίζουν σε μείωση των συντάξεων και καταστροφή της χώρας».

Μάλιστα επέκρινε τον Κυριάκο Μητσοτάκη ότι αντί να καλοδεχθεί τον Πιερ Μοσκοβισί και να ακολουθήσει την υπεύθυνη στάση του Β. Μεϊμαράκη, ακολουθεί την πολιτική των ακροδεξιών της Ν.Δ. του «κράτα Γερούν».

πηγή efsyn.gr

Αυτά προβλέπει η πολιτική συμφωνία Ελλάδας – Γερμανίας – Ισπανίας για το μεταναστευτικό

Οι πρωθυπουργοί της Ελλάδας, Αλέξης Τσίπρας, της Ισπανίας Πέδρο Σάντσεθ, καθώς και η καγκελάριος της Γερμανίας Άνγκελα Μέρκελ που συναντήθηκαν σήμερα στις Βρυξέλλες, στο περιθώριο ...