Η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου στο Διεθνές Συνέδριο με θέμα «Καλές πρακτικές στην εφαρμογή του Διεθνούς Υγειονομικού Κανονισμού»

Στο Διεθνές Συνέδριο Υγείας με θέμα “Καλές πρακτικές στην εφαρμογή του Διεθνούς Υγειονομικού Κανονισμού” – “Best Practices in Implementing IHR”, που διεξήχθη στο Μουσείο της Ακρόπολης, στην Αθήνα, έλαβε μέρος η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, δια της Επόπτριας Δημόσιας Υγείας της ΠΝΑΙ, κας Αμαλίας Τζίκου.

Η ομιλία της είχε θέμα “Βασικές Ικανότητες στην εφαρμογή του Διεθνούς Υγειονομικού Κανονισμού, Η Ελληνική Εμπειρία” (“Core capacities in implementing International Health Regulations, The Greek Experience”).
Το συνέδριο διοργανώθηκε από το ΚΕΕΛΠΝΟ, σε συνεργασία με τον Εκτελεστικό Οργανισμό για τους Καταναλωτές, την Υγεία, τη Γεωργία και τα Τρόφιμα (CHAFEA), υπό την αιγίδα του υπουργείου Υγείας.
Τις εργασίες χαιρέτισαν ο Υπουργός Υγείας, κ. Α. Ξανθός, ο οποίος τόνισε μεταξύ άλλων τη σημασία του Διεθνούς Υγειονομικού Κανονισμού για την παγκόσμια υγειονομική ασφάλεια, ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Υγείας, κ. Ι. Μπασκόζος, ο εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής (Γενική Διεύθυνση Υγείας), κ. Α. Λαναράς και ο Πρόεδρος του ΚΕΕΛΠΝΟ, κ. Θ. Ρόζενμπεργκ.
Σκοπός του συνεδρίου που πραγματοποιήθηκε με συμμετοχή 200 καλεσμένων, στελεχών και εκπροσώπων διεθνών και τοπικών φορέων, υπηρεσιών και Υπουργείων, ήταν να δοθεί νέα ώθηση στο κρίσιμο ζήτημα της εφαρμογής του Διεθνούς Υγειονομικού Κανονισμού, ώστε να τεθεί στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος όλων των εμπλεκόμενων φορέων με στόχο την πλήρη εφαρμογή του στη χώρα μας.
Ο Διεθνής Υγειονομικός Κανονισμός (ΔΥΚ) είναι μια διεθνής συμφωνία, νομικώς δεσμευτική για 194 συνολικά κράτη, περιλαμβανομένων και των κρατών-μελών του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας και αποτελεί το βασικό νομοθετικό πλαίσιο της παγκόσμιας υγειονομικής ασφάλειας, καθορίζοντας τις προϋποθέσεις που πρέπει να πληρούν τα κράτη-μέλη όσον αφορά στην αναγνώριση και στην αντιμετώπιση απειλών για τη δημόσια υγεία.
πηγή kostoday.com

Η Κομισιόν δίνει προθεσμία μέχρι το τέλος Αυγούστου στην Airbnb για να εναρμονισθεί με τους ευρωπαϊκούς κανόνες

Οι όροι των συμβολαίων της εταιρείας ενοικίασης τουριστικών καταλυμάτων και ο τρόπος με τον οποίο παρουσιάζει τις τιμές στους χρήστες της δεν είναι σύμφωνοι με ...