Δημοτική Βιβλιοθήκη Λέρου: «Καλοκαιρινή Εκστρατεία Ανάγνωσης & Δημιουργικότητας 2018»

Για 7η συνεχόμενη χρονιά, η Δημοτική Βιβλιοθήκη Λέρου θα υλοποιήσει την «Καλοκαιρινή Εκστρατεία Ανάγνωσης & Δημιουργικότητας 2018» για παιδιά.

Αυτό το καλοκαίρι η Εθνική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος μας προσκαλεί σε ένα ταξίδι ζωής στο επίκεντρο του οποίου βρίσκονται τα αγαπημένα δεδομένα. Αυτό το καλοκαίρι θα παρατηρήσουμε και θα μετρήσουμε μαζί με τα παιδιά τον κόσμο μας με πολλούς και διαφορετικούς τρόπους.

«Αγαπημένα Δεδομένα: παρατηρώ και μετρώ τον κόσμο» είναι το θέμα της Καλοκαιρινής Εκστρατείας Ανάγνωσης και Δημιουργικότητας 2018, στην οποία συμμετέχουν 148 μέλη του Δικτύου Ελληνικών Βιβλιοθηκών της Εθνικής Βιβλιοθήκης της Ελλάδος.

Ολόκληρος ο κόσμος θα γίνει ένα μεγάλο εργοστάσιο δεδομένων τα οποία μικροί και μεγάλοι καλούμαστε να παρατηρήσουμε, να καταγράψουμε, να κατανοήσουμε, να αναδείξουμε, να ζωγραφίσουμε, να αφηγηθούμε και, αν χρειαστεί, να αλλάξουμε! Θα πειραματιστούμε, θα παραγάγουμε δεδομένα, θα τα αποθηκεύσουμε, θα τα αναλύσουμε κριτικά και θα τα αξιολογήσουμε!

Η Καλοκαιρινή Εκστρατεία Ανάγνωσης και Δημιουργικότητας 2018 ξεκινά την Τετάρτη 20 Ιουνίου και θα διαρκέσει έως την Παρασκευή 7 Σεπτεμβρίου 2018.

Η Δημοτική Βιβλιοθήκη Λέρου μέλος του Δικτύου Ελληνικών Βιβλιοθηκών που συμμετάσχει σε αυτή, θα υλοποιήσει μία σειρά εργαστηρίων που θα επικεντρώνονται μεταξύ άλλων στην παρατήρηση, την καταγραφή, την ερμηνεία και την αξιολόγηση γεγονότων, φαινομένων και συμπεριφορών.

Καλούμε όλους τους εθελοντές, που επιθυμούν να υποστηρίξουν την Καλοκαιρινή Εκστρατεία, μία συνεργασία της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Λέρου με την Εθνική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος.

Πρόγραμμα: 

Όλοι μαζί, με γνώση, μεράκι και καλή διάθεση θα ξεκινήσουμε το ταξίδι και φέτος. Αν θέλετε κι εσείς να είστε συνταξιδιώτες, να γνωρίσετε νέα άτομα, να αποκτήσετε εμπειρία, να περάσετε το χρόνο σας δημιουργικά επικοινωνήστε μαζί μας στο τηλ. 22470 24294 ή στείλτε μήνυμα στη σελίδα του facebook της βιβλιοθήκης www.facebook.com/leroslibrary/.