Φεστιβάλ Τριών Φεγγαριών – Ιούνιος

Το πρώτο ραντεβού του Φεστιβάλ Τριών Φεγγαριών στη Λέρο για το 2018, ξεκινά με ένα οπτικοακουστικό αφιέρωμα στην “Ξενιτιά”…

Την Κυριακή στις 24 Ιουνίου , στις 21:30 στον Ιστιοπλοϊκό Όμιλο Λέρου, αναμένεται να περάσουμε  μια ξεχωριστή βραδιά κάτω από το φεγγάρι του Ιουνίου, … για να ταξιδέψουμε τις μουσικές της πατρίδας μας  στις γειτονιές όλου του κόσμου….!!!

Στη σκηνή: Μάνος Πυροβολάκης, Ειρήνη Δερέμπεη, Κάρολος Κουκλάκης, Δημήτρης Πάντος, Στέλιος Φραγκούς, Τάκης Φραγκούς.

Λίγα λόγια για τον Μάνο Πυροβολάκη:

Γεννήθηκε στις 2 Σεπτεμβρίου 1970 στην Αθήνα από Κρητικούς γονείς και στα 13 του είχε την πρώτη του επαφή με την Κρητική Λύρα, με δάσκαλο τον Γεώργιο Βυζιριανάκη. Σπούδασε στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο (Τμήμα Ναυπηγών Μηχανολόγων Μηχανικών) και συνεχίζοντας την ενασχόλησή του με τη λύρα, έκανε τις πρώτες του εμφανίσεις συμμετέχοντας στα παραδοσιακά μουσικά προγράμματα της ΕΡΤ.

Στα πρώτα χρόνια της καριέρας του έλαβε μέρος στο Β’ Φεστιβάλ Κρητικής Μουσικής και Τραγουδιού στο Θέατρο Παλλάς και εκπροσώπησε την Κρητική παράδοση στο Παγκόσμιο Φεστιβάλ Φολκλορικής Μουσικής (CIOFF) στην Ιαπωνία. Το 1994 επιμελήθηκε μουσικά την παράσταση «Μάχη της Κρήτης» και το1995 και 1996 καλεσμένος της Ένωσης Κρητών «Κνωσός» του Τορόντο, έδωσε εκεί σειρά συναυλιών με αντικείμενο τη «Μάχη της Κρήτης». 

Υπήρξε μέλος του συγκροτήματος Κινούμενα Σχέδια, ενώ από το 2001 ακολούθησε σόλο πορεία. Το 2004 συνεργάστηκε με τον Νίκο Πορτοκάλογλου, ηχογραφώντας το πολύ χαρακτηριστικό «Τι λείπει» (τραγούδι: Ελευθερία Αρβανιτάκη) για τη μουσική της ταινίας Μπραζιλέρο. Σημαντική ήταν η συμμετοχή του στην τελετή λήξης των Ολυμπιακών Αγώνων Αθήνα 2004, όπου ο Μάνος συνόδεψε με την Βιολόλυρά του την Ελευθερία Αρβανιτάκη. Το 2010 συμμετείχε στον Ελληνικό προημιτελικό της Eurovision με το τραγούδι «Κιβωτός του Νώε» (Noah’s Ark).