50 θέσεις εργασίας και νέα ακτοπλοϊκή γραμμή για τη Λερο από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ

Στα πλαίσια της κυβερνητικής κοινωνικής πολιτικής , αλλά και με βαθιά επίγνωση και κατανόηση των προβλημάτων που έχουν δημιουργηθεί στο νησί από τις μεταναστευτικές ροές , το κράτος στέκεται αρωγός στο νησί της Λέρου .

Το Υπουργείο Εργασίας ενέκρινε 50 νέες θέσεις εργασίας συμβασιούχων , για την υλοποίηση του Δεύτερου Προγράμματος Απασχόλησης Κοινωφελούς Χαρακτήρα ,  με σκοπό να στελεχωθούν καίριες θέσεις λειτουργίας του Δήμου μας .

Ταυτόχρονα , επίσης , με παρέμβαση του Υπουργείου Εμπορικής Ναυτηλίας και Νησιωτικής Πολιτικής , το νησί μας, υποδέχεται ένα από τα ομορφότερα και ταχύτερα πλοία του ελληνικού στόλου , το <<Νήσος Χίος>> , της Hellenic Seaways . Η νέα ακτοπλοΐκή γραμμή , που ενεργοποιείται από τις 14 Ιουνίου 2018 και θα πραγματοποιεί δρομολόγια κάθε Τρίτη και Πέμπτη , θα συνδέει Πειραιά – Πάρο – Νάξο –  Φούρνους – Πάτμο – Λειψούς -Λέρο – Κάλυμνο -Κώ – Σύμη – Ρόδο και επιστροφή την επόμενη μέρα .

Τόσο οι νέες θέσεις εργασίας όσο και η νέα ακτοπλοϊκή σύνδεση , δεν αποτελούν απλά και μόνο αντίβαρα στην συνεχώς δοκιμαζόμενη ζωή των ακριτών , αλλά ένα βαθύτερο ενδιαφέρον της κυβέρνησής μας για τον κάθε άνθρωπο χωριστά . Οι πολίτες πλέον δεν αντιμετωπίζονται σαν ψηφοφόροι – θύματα , γεγονός που διαχωρίζει τον κυβερνώντα πολιτικό κόσμο από τους προκατόχους του που το ενδιαφέρον τους εξαντλούνταν μόνο κατά την διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας .

Η κυβέρνηση συνεχίζει το έργο της με σύνεση , ανθρωπιά και βαθιά αίσθηση ευθήνης , ώστε να ξανατοποθετήσουμε την χώρα μας στην θέση που της αξίζει με κορωνίδα τον πολίτη!

 

 

Ενημέρωση : Γεώργιος Κων. Παλαπουγιούκ /Πολιτευτής Δωδεκανήσου Ανεξάρτητων Ελλήνων.