ΕΚΘΕΣΗ ΖΩΓΡΑΦΙΚΗΣ ΠΑΙΔΙΩΝ ΜΕ ΘΕΜΑ ΤΗΝ ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗ ΑΙΜΟΔΟΣΙΑ ΣΤΗ ΛΕΡΟ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ/ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΕΘΕΛΟΝΤΩΝ ΑΙΜΟΔΟΤΩΝ ΛΕΡΟΥ

Στα πλαίσια των εκδηλώσεων του εορτασμού της παγκόσμιας ημέρας Εθελοντή Αιμοδότη στις 14 Ιουνίου, τις οποίες ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας ανάθεσε στην χώρα μας, η Πανελλήνια Ομοσπονδία Συλλόγων Εθελοντών Αιμοδοτών (ΠΟΣΕΑ) διοργανώνει διαγωνισμό σχολικής ζωγραφικής για τους μαθητές των δημοτικών σχολείων με θέμα τη σημαντικότητα της Εθελοντικής Αιμοδοσίας και πως την αντιλαμβάνονται τα παιδιά.

Ο σύλλογος μας λοιπόν άδραξε την ευκαιρία και σε συνεργασία με την εκπαιδευτικό και μέλος του συλλόγου μας κυρία Έλενα Πεντζίκη (η οποία είχε την ιδέα της πραγματοποίησης της συγκεκριμένης δράσης) διοργανώνει ΕΚΘΕΣΗ ΖΩΓΡΑΦΙΚΗΣ με όλα τα έργα των παιδιών που θα συμμετέχουν στο διαγωνισμό αλλά και με την ομαδική συμμετοχή παιδιών από τα νηπιαγωγεία του νησιού μας.

Είναι μια καλή ευκαιρία να δούμε πως αντιλαμβάνονται τα μικρά παιδιά (σύμφωνα και με τα ερεθίσματα που τους δίνουμε ως γονείς αλλά και ως εκπαιδευτικοί) την σημαντικότητα της Εθελοντικής Αιμοδοσίας.

Επίσης θα θέ λαμε να σας ενημερώσουμε ότι παράλληλα με τη διεξαγωγή της έκθεσης ζωγραφικής, στον προαύλιο χώρο θα λειτουργεί εκπαιδευτικό και δημιουργικό εργαστήρι από τις 19:30 μμ έως τις 20:30 μμ και για τις δύο ημέρες το οποίο και θα απευθύνεται προς τους μικρούς φίλους-επισκέπτες της έκθεσης με θέμα ΑΙΜΟΔΟΣΙΑ & ΕΘΕΛΟΝΤΙΣΜΟΣ.

Την επιμέλεια του εργαστηρίου θα έχει η κυρία Άννυ Μοσχονά η οποία είχε και την ιδέα για τη συγκεκριμένης δράση.

Το LerosVoice βλέπει την αιμοδοσία ως πράξη αγάπης και απόδειξη κοινωνικής ευαισθησίας. Είναι ένα δώρο ζωής και έμπρακτης αλληλεγγύης…

H Ελλάδα κατατάσσεται, σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας, στις 60 χώρες στον κόσμο που δεν μπορούν να ικανοποιήσουν αυτόνομα τις ανάγκες τους για αίμα και στηρίζονται σε δότες αντικατάστασης.

Δεν είναι κρυφό, ότι εισάγει-επί πληρωμή- αίμα από την Ελβετία προκειμένου να καλύψει τις ανάγκες της ως χώρα.

Ο Σύλλογος Εθελοντών Αιμοδοτών Λέρου, συνεχίζει το έργο  ευαισθητοποίησης του με  μια δράση καλλιτεχνικού χαρακτήρα λοιπόν.

Η συμμετοχή όλων στην προώθηση του μηνύματος «Δίνω Αίμα, δίνω Ζωή» είναι αναγκαία!

Πακέτο μέτρων για τουρισμό και οικονομία από τον Σύνδεσμο Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων

Σειρά μέτρων προτείνει ο Σύνδεσμος Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων για την αντιμετώπιση των επιπτώσεων που φέρνει στην οικονομία της φιλοξενίας η επιδημία του κορονοϊού. Όπως αναφέρει ...