Στεγαστικό επίδομα: Διπλάσιοι δικαιούχοι, ειδικές πρόνοιες για μονογονεϊκές οικογένειες και νοικοκυριά με ανάπηρο

Η νέα πρωτοβουλία για το στεγαστικό επίδομα «είναι μέρος των αντίμετρων» και «συνέχεια και μετεξέλιξη του πρώτου νόμου που ψηφίσαμε για την αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης», είπε η κ. Φωτίου.
Θα ωφελήσει πάνω από 1,3 εκατομμύριο πολίτες, την ώρα που το Κοινωνικό Επίδομα Αλληλεγγύης καλύπτει περίπου 650.000 πολίτες. «Αν τα δύο πρώτα δέκατα του πληθυσμού είναι στο ΚΕΑ, τώρα καλύπτουμε ως το τέταρτο και πέμπτο δέκατο. Είναι πολύ διευρυμένος ο πληθυσμός στον οποίο απευθυνόμαστε, δεν είναι μόνο αυτός του ΚΕΑ», διευκρίνισε η ίδια σε άλλο σημείο.
Το εισοδηματικό όριο είναι τα 8.000 ευρώ για έναν ενήλικα, στα οποία προστίθενται 4.000 ευρώ για κάθε παιδί ή άλλο ενήλικο που βρίσκεται στο νοικοκυριό.
Το νοικοκυριό αυτό θα λαμβάνει μηνιαίως από 70 ως 210 ευρώ, που αναλύονται ως εξής: 70 ευρώ για τον δικαιούχο ενήλικα και 35 ευρώ για κάθε άλλο ενήλικα ή παιδί στο νοικοκυριό.
Η κ. Φωτίου σημείωσε ότι υπάρχει ειδική πρόνοια για τις μονογονεϊκές οικογένειες, όπου ο ενήλικας θα εισπράττει το αντίστοιχο ποσό που αφορά τον ίδιο και έναν δεύτερο ενήλικα, πριν προστεθούν τα ποσά των παιδιών.
Ανάλογη ειδική πρόνοια αφορά επίσης τις περιπτώσεις δικαιούχου ενήλικα με αναπηρία.
Όπως και με το ΚΕΑ, όλη η διαδικασία θα γίνεται ψηφιακά, χωρίς χρήση έντυπων εγγράφων, συνέχισε η κ. Φωτίου.
Ο δικαιούχος πρέπει να έχει καταθέσει στην εφορία το ενοικιαστήριο ή το αποδεικτικό της τράπεζας ότι πληρώνει το δάνειό του (από τη ρύθμιση εξαιρούνται όσοι είναι στο νόμο Κατσέλη-Σταθάκη).
Το επίδομα θα πιστωθεί κατ’ ευθείαν στο λογαριασμό που έχει δώσει ο δικαιούχος.
Όπως είπε η κ. Φωτίου, η πλατφόρμα θα ανοίξει για τους δικαιούχους από 1ης Ιανουαρίου 2019.
πηγή stokokkino.gr