«Πολύ καλό νέο» κατά τον Τραμπ η δήλωση της Βόρειας Κορέας ότι παραμένει ανοιχτή σε συνομιλίες

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ εξέφρασε σήμερα την ικανοποίησή του για τη δήλωση της Βόρειας Κορέας ότι παραμένει ανοικτή σε συνομιλίες, μετά την ακύρωση από τον ίδιον μιας σχεδιαζόμενης συνάντησης των ηγετών των δύο χωρών στις 12 Ιουνίου.

«Πολύ καλά νέα να λαμβάνω θερμή και παραγωγική δήλωση από τη Βόρεια Κορέα. Θα δούμε σύντομα πού θα οδηγήσει, ελπίζω σε μακρά και διαρκή ευημερία και ειρήνη. Μόνο ο χρόνος (και το ταλέντο) θα δείξει!» έγραψε ο Τραμπ στο Twitter.

Δεν αποκλείεται μια συνάντηση

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε σήμερα πως υπάρχει πιθανότητα η συνάντηση με τον ηγέτη της Βόρειας Κορέας Κιμ Γιονγκ Ουν να πραγματοποιηθεί στις 12 Ιουνίου όπως είχε σχεδιαστεί αρχικά.

«Θα δούμε τι θα συμβεί. Αυτή τη στιγμή μιλάμε μαζί τους», δήλωσε ο Τραμπ στους δημοσιογράφους, μία ημέρα αφότου ακύρωσε την πολυαναμενόμενη συνάντησή του με τον Βορειοκορεάτη ηγέτη. «Θα μπορούσε να είναι ακόμη και η 12η… Θα θέλαμε να το κάνουμε.»

Απογοητευμένη η Ν. Κορέα και η Ιαπωνία

Χρειάζεται να υπάρξει άμεση επικοινωνία ανάμεσα στους ηγέτες της Βόρειας Κορέας και των ΗΠΑ, ανακοίνωσε σήμερα η Νότια Κορέα.

Το σχόλιο αυτό έπεται της χθεσινής επιστολής του προέδρου των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ προς τον Βορειοκορεάτη ηγέτη Κιμ Γιονγκ Ουν με την οποία τον ενημέρωνε ότι αποφάσισε να μην μετάσχει στην πρώτη σύνοδο κορυφής μεταξύ των δύο χωρών, η οποία είχε προγραμματιστεί να γίνει στις 12 Ιουνίου στη Σιγκαπούρη.

Ο πρωθυπουργός της Ιαπωνίας Σίνζο Άμπε εξέφρασε επίσης την απογοήτευσή του για τη ματαίωση της συνόδου κορυφής μεταξύ του προέδρου των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ και του ηγέτη της Βόρειας Κορέας Κιμ Γιονγκ Ουν, τονίζοντας ότι θα πρέπει να συνεχιστούν οι προσπάθειες για να καταστεί εφικτή αυτή η συνάντηση.

Ο Άμπε είπε επίσης ότι πρέπει να συνεχιστούν οι πιέσεις ώστε η Πιονγκγιάνγκ να τερματίσει το πυρηνικό πρόγραμμά της.

Μιλώντας στο Διεθνές Οικονομικό Φόρουμ της Αγίας Πετρούπολης, ο Ιάπωνας πρωθυπουργός προειδοποίησε ταυτόχρονα ότι θα πρέπει να εκπληρωθούν ορισμένες προϋποθέσεις προτού να επιτραπεί στη Βόρεια Κορέα να συζητήσει μακροπρόθεσμες συνεργασίες με άλλες χώρες και ανέφερε ως παραδείγματα την αποπυρηνικοποίηση της κορεατικής χερσονήσου, την επιστροφή των απαχθέντων στις χώρες τους και την εφαρμογή των αποφάσεων των Ηνωμένων Εθνών.

Η Βόρεια Κορέα θα πρέπει να κάνει τη σωστή επιλογή ώστε ο λαός της να ζήσει με ευημερία, πρόσθεσε.

πηγή ΑΠΕ ΜΠΕ

Η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου στο Διεθνές Συνέδριο με θέμα «Καλές πρακτικές στην εφαρμογή του Διεθνούς Υγειονομικού Κανονισμού»

Στο Διεθνές Συνέδριο Υγείας με θέμα “Καλές πρακτικές στην εφαρμογή του Διεθνούς Υγειονομικού Κανονισμού” – “Best Practices in Implementing IHR”, που διεξήχθη στο Μουσείο της ...