Ο βουλευτής της ΝΔ που έστελνε… ραβασάκια για προσλήψεις στον ΟΑΣΘ τώρα καταγγέλλει αδιαφάνεια

Ο βουλευτής της ΝΔ Θεόδωρος Καράογλου, ο οποίος όπως αποκαλύφθηκε έστελνε… ραβασάκια στις προηγούμενες διοικήσεις του ΟΑΣΘ για προσλήψεις ημετέρων, τώρα καταγγέλλει αδιαφανείς διαδικασίες από τη νέα διοίκηση του Οργανισμού.

Ο βουλευτής της ΝΔ ο οποίος κατά το παρελθόν ακολουθούσε τις ίδιες τακτικές με τους συναδέλφους του Κώστα Γκιουλέκα και Έλενα Ράπτη «καταγγέλλει ότι αντί η διοίκηση του Οργανισμού  να τηρήσει τη νομιμότητα προμήθειας αγαθών και υπηρεσιών, «σπάει» την προμήθεια σε μικρά τμήματα κάνοντας στην ουσία απευθείας αναθέσεις».

Όπως αναφέρει ο κ. Καράογλου  η νέα διοίκηση του ΟΑΣΘ «σπάει» συμβάσεις και απευθύνει ερωτήματα στον υπουργό Υποδομών και Μεταφορών για την κατάτμηση των συμβάσεων που αφορούν σε προμήθεια φρέον και την ανάθεση της τεχνικής υποστήριξης της τηλεματικής σε δυο διακριτούς διαγωνισμούς. Ωστόσο μέχρι σήμερα o κ. Καράογλου δεν έχει τοποθετηθεί για τα… ραβασάκια που έστελνε στις προηγούμενες διοικήσεις του ΟΑΣΘ που «φέσωσαν» το ελληνικό δημόσιο με εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ. Σιγή ιχθύος για τα ρουσφετολογικά ραβασάκια έχει τηρήσει μέχρι στιγμής και η τοπική ΝΔ η οποία αρκείται στο να προφητεύει… μελλοντικά ελλείμματα με ευθύνη της νέας διοίκησης του ΟΑΣΘ.

Τα «αιτήματα» Καράογλου στο παρελθόν

Σύμφωνα με ρεπορτάζ που είχε δημοσιευτεί πρόσφατα στην εφημερίδα Documento στις 21 Μαΐου 2007 αποστέλλεται από το πολιτικό γραφείο του Θ. Καράογλου ένα έγγραφο το οποίο φέρει την υπογραφή του βουλευτή Β ‘ Θεσσαλονίκης της ΝΔ. Ως παραλήπτης εμφανίζεται ο τότε πρόεδρος του ΟΑΣΘ Χαράλαμπος Παπαδόπουλος. Το έγγραφο περιείχε τα ονόματα 74 προσώπων τα οποία είχαν υποβάλει αίτηση σε προκήρυξη του ΟΑΣΘ για την πρόσληψη προσωπικού.

Δίπλα σε κάθε όνομα αναγραφόταν ο αριθμός πρωτοκόλλου, πιθανότατα της αίτησης που είχαν καταθέσει, και σημειώνονταν χειρόγραφα τα μόρια που συγκέντρωνε ο κάθε υποψήφιος. Ο Θ. Καράογλου ζητεί από τον Χ. Παπαδόπουλο ουσιαστικά να μεριμνήσει για τα συγκεκριμένα πρόσωπα.

«Με σειρά προτεραιότητας»

Συγκεκριμένα αναφέρει: «Αξιότιμε κύριε πρόεδρε, σας εκφράζω το προσωπικό μου ενδιαφέρον για τους παρακάτω υποψήφιους που έχουν υποβάλει αίτηση στην προκήρυξη του ΟΑΣΘ. Σας στέλνω τα στοιχεία τους με σειρά προτεραιότητας. Παρακαλώ θερμά για τις δικές σας ενέργειες». Εναν χρόνο μετά και συγκεκριμένα στις 1 9 Μαΐου 2008 από το πολιτικό γραφείο του Θ. Καράογλου απεστάλη και δεύτερο έγγραφο με τη χειρόγραφη ένδειξη «SOS» και τίτλο «Αιτήσεις ΟΑΣΘ». Περιλαμβάνει ονόματα 1 4 υποψηφίων μαζί με τους αριθμούς πρωτοκόλλου και τα μόρια που έχουν λάβει. Από το σύνολο των ονομάτων τα 1 2 εμφανίζονταν και στην κατάσταση που είχε αποσταλεί στις 2 1 Μαΐου 2007 – στο επίμαχο έγγραφο επισημαίνεται με χειρόγραφες σημειώσεις: «Τα ονόματα αυτά υπάρχουν και στην κατάσταση 21/05/2007 εκτός από αυτά που είναι σημ. με κόκκινα βελάκια». Να σημειωθεί ότι ο Θ. Καράογλου σε δημόσιες τοποθετήσεις του κατά καιρούς έχει εμφανιστεί κατά καιρούς ως υπέρμαχος της αξιοκρατίας.

«Χαρτάκια» και από την Ε. Ράπτη

Παρόμοιο αίτημα είχε αποστείλει και η βουλευτής Θεσσαλονίκης Ελενα Ράπτη λίγους μήνες πριν και συγκεκριμένα στις 26 Φεβρουαρίου 2007. Οπως προκύπτει από το σχετικό έγγραφο, το αίτημα είχε αποσταλεί από το πολιτικό γραφείο της με αποδέκτη αυτήν τη φορά το υπουργείο Μεταφορών και Τηλεπικοινωνιών. Περιείχε τα ονόματα 36 υποψηφίων οι οποίοι εμφανίζονταν να έχουν υποβάλει αίτηση ως οδηγοί στον ΟΑΣΘ, μαζί με το τηλέφωνο τους, τα μόρια και τους αριθμούς πρωτοκόλλου των αιτήσεων. Στο έγγραφο η τότε υπεύθυνη επικοινωνίας της Ελ. Ράπτη ζητεί να μεριμνήσουν για τη διεκπεραίωση του σχετικού αιτήματος. «Κατόπιν της τηλεφωνικής μας επικοινωνίας σας αποστέλλουμε τα παρακάτω ονόματα που έχουν υποβάλει αίτηση ως οδηγοί στον ΟΑΣΘ με σειρά προτεραιότητας. Παρακαλούμε αφού αξιολογήσετε το αίτημα να μεριμνήσετε για διεκπεραίωσή του. Σας ευχαριστούμε εκ των προτέρων για τη συνεργασία σας» αναφέρεται χαρακτηριστικά.

πηγή dailythess.gr