Εγκρίθηκαν οι αυξήσεις στα τιμολόγια της ΔΕΗ

Το διοικητικό συμβούλιο της ΔΕΗ ενέκρινε την Παρασκευή τα νέα τιμολόγια της επιχείρησης. Όπως είναι γνωστό, οι αυξήσεις αγγίζουν το 20% στην τιμή της κιλωβατώρας και στο νυχτερινό ρεύμα, ενώ μειώνεται η έκπτωση συνέπειας και υπάρχει ρήτρα εκπομπών ρύπων.

Ειδικότερα σύμφωνα με την απόφαση του ΔΣ:

  • Για κατανάλωση έως 2000 κιλοβατώρες το τετράμηνο, η χρέωση από 1ης Σεπτεμβρίου αυξάνεται σε 0,11058 ευρώ ανά κιλοβατώρα από 0,0946.
  • Από 2000 κιλοβατώρες και πάνω η νέα τιμή είναι 0,11936 ευρώ ανά κιλοβατώρα, έναντι 0,10252.
  • Για το νυχτερινό ρεύμα η τιμή διαμορφώνεται σε 0,07897 ευρώ ανά κιλοβατώρα έναντι 0,0661 σήμερα.

Παράλληλα, στο επόμενο χρονικό διάστημα θα υπάρξει μείωση στο ΕΤΜΕΑΡ (Ειδικό Τέλος Μείωσης Αέριων Ρύπων), ενώ η ρήτρα διοξειδίου του άνθρακα θα εφαρμοστεί από 1ης Νοεμβρίου.

Επίσης, θεσπίζεται έκπτωση 50% στο μη επιδοτούμενο κομμάτι του τιμολογίου ρεύματος για ΑΜΕΑ σε μηχανική υποστήριξη που είναι δικαιούχοι Κοινωνικού Οικιακού Τιμολογίου (ΚΟΤ).

Τέλος, με νομοθετική ρύθμιση θα περιοριστεί δραστικά η έκπτωση 75% στους λογαριασμούς ρεύματος που ισχύει σήμερα για τους εργαζόμενους στη ΔΕΗ.

Ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της ΔΕΗ Γιώργος Στάσσης υποσχέθηκε την Παρασκευή, μιλώντας στην Επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου της Βουλής, ότι από τις αρχές του έτους θα εφαρμοστεί νέα εμπορική πολιτική για τους συνεπείς καταναλωτές, ανάλογα με την κατανάλωση και τη διάρκεια του συμβολαίου.

efsyn.gr

ΔΕΗΚΟΤ

Δώδεκα δράσεις του ΥΠΟΙΑΝ για την οικονομική συνεργασία Ελλάδας – Βόρειας Μακεδονίας

Προτάσεις του Αντιπροέδρου της Κυβέρνησης και Υπουργού Οικονομίας & Ανάπτυξης Γιάννη Δραγασάκη, καθώς και δράσεις που ήδη υλοποιούνται για την οικονομική συνεργασία Ελλάδας – Βόρειας ...