ΑΜΚΑ μόνο για Ελληνες

Δεν είχαν πει φυσικά πριν τις εκλογές ότι θα καταργήσουν τον ΑΜΚΑ για τους μετανάστες και τους αιτούντες άσυλο. Πρώτον, για να μην αποξενωθούν από μια ομάδα φιλελεύθερων ψηφοφόρων. Και δεύτερον -και κυριότερο- για να μην επιδοθεί σε ιαχές πανηγυρισμών η ακροδεξιά τους πτέρυγα και η ακόμα πιο ακροδεξιά τους βάση. Το έκαναν μια εβδομάδα μετά τις εκλογές και το έκαναν με τον χυδαιότερο τρόπο.

Δεν υπάρχει κανένα ορθολογικό επιχείρημα για την ενέργεια αυτή. Ο σκοπός δεν είναι ούτε να εξορθολογιστεί κάποιο σύστημα, ούτε να εξοικονομηθούν κάποιοι πόροι. Ο ΑΜΚΑ κόπηκε από αυτούς τους ανθρώπους γιατί, σύμφωνα με τον Βρούτση, «η Ελλάδα δεν είναι ξέφραγο αμπέλι». Συγχαρητήρια! Και γιατί είναι «ξέφραγο αμπέλι» μια χώρα που επιτρέπει την πρόσβαση στην υγεία των ανθρώπων που κατοικούν σε αυτήν; Και γιατί είναι λιγότερο «ξέφραγο αμπέλι» να μένουν τόσες χιλιάδες άνθρωποι, ακόμα και μικρά παιδιά, χωρίς ιατρική και φαρμακευτική κάλυψη;

Η απάντηση είναι προφανής: για να κολακευτεί το εθνικό αίσθημα των ελληναράδων. Και να δοθεί συμβολικό μήνυμα ότι έκλεισε η αριστερή παρένθεση. Οι άνθρωποι μεθοδεύουν αποκλεισμούς από την κοινωνική πολιτική με καθαρά ιδεολογικά κίνητρα. Και αυτό δείχνει πόσο στενή είναι η συγγένειά τους με τον Όρμπαν, τον Σαλβίνι και τα άλλα μπουμπούκια της νέας Ακροδεξιάς.

Δεν χρειάζεται μεγάλη ανάλυση άλλωστε. Δείτε τα σχόλια των νεοδημοκρατών κάτω από την ανάρτηση του Βρούτση. Τη χαρά τους για την απόφαση – τομή με την οποία «θα ξεβρομίσει ο τόπος».

Η περίοδος της αυτοσυγκράτησης μάλλον τελείωσε. Τώρα θα δούμε ξανά τη βαθιά ακροδεξιά τους ψυχή. Και πρέπει να είμαστε έτοιμοι.

*Το κύριο άρθρο της ΑΥΓΗΣ την Τρίτη 16 Ιουλίου 2019

ΑΜΚΑ