Τρίτης γενιάς ζαχαροπλάστης από τη Λέρο κάνει αυθεντικά ελληνικά γλυκά στη Μελβούρνη

Δεν υπάρχει τίποτα σαν ένα ελληνικό ζαχαροπλαστείο. Κάθε φορά που ταξιδεύω στην Ελλάδα, είναι μια από τις πρώτες στάσεις στη λίστα μου. Τα αρώματα, οι επιλογές, η ποιότητα απλά δεν πιάνεται. Γι ‘αυτό και έμεινα έκπληκτος όταν συνάντησα τα ελληνικά γλυκά του Θεολόγου.

Η εικόνα ίσως περιέχει: 1 άτομο, φαγητό

Τοποθετημένο στο Keilor Park στη βορειοδυτική Μελβούρνη, είναι το πρώτο ελληνικό ζαχαροπλαστείο που κατάφερα να βρω μέχρι τώρα στην Αυστραλία και που είναι άριστο. Σκεφτείτε το γαλακτομπούρεκο, το κουλουράκι,  το μπακλαβά, την καρυδόπιτα, την πορτοκαλόπιτα, τη σοκολατόπιτα,  το αμυγδαλωτό ψωμί,  πάνω από 10 διαφορετικούς τύπους συροπιαστά, τούρτες με μια σύγχρονη παραλαγή όπως το ferrero rocher και το nutella – καθώς και φραπέ και fredo-cappucino, με ελληνική μουσική και φλυαρία στο παρασκήνιο για να απογειώσουν την εμπειρία.

Η εικόνα ίσως περιέχει: φαγητό

Αυτή η αυθεντικότητα υπάρχει χάρη στο  Θεολόγου και τη Μαρία από το νησί της Λέρου, που μετεγκαταστάθηκε από την Ελλάδα πριν από επτά χρόνια.

Η εικόνα ίσως περιέχει: φαγητό

Ο Θεολόγος Καρανικόλας είναι ένας εκπαιδευμένος σεφ ζαχαροπλαστικής, αλλά η γνώση του πάει πολύ πιο πέρα από τα βιβλία. Στην πραγματικότητα ορισμένοι θα έλεγαν ότι είναι στο αίμα του. Ο πατέρας του ήταν πασίγνωστος, όπως και ο παππούς του , ο οποίος άνοιξε το πρώτο ζαχαροπλαστείο στη Λέρο.

Στα 14 του χρόνια, ο Θεολόγος ανέλαβε πρωταγωνιστικό ρόλο στην οικογενειακή επιχείρηση, και έτσι 24 χρόνια αργότερα, στα 38 του, όταν ήρθε η ευκαιρία να συνεχίσει αυτή την παράδοση – αν και σε άλλη ήπειρο – άρπαξε την ευκαιρία.

“Από τη στιγμή που ήρθα στην Αυστραλία το είχα στο μυαλό μου: ήθελα ένα δικό μου κατάστημα. Αλλά δεν μπορούσα να μιλήσω αγγλικά. Δεν μπορούσα να επικοινωνήσω, αλλά ούτε και να κάνω τα απαραίτητα βήματα. Χρειαζόμουν κάποιον να με βοηθήσει. ”

Εκεί βρίσκεται ο Κώστας, ο «αδελφός του από άλλη μητέρα» όπως τον περιγράφει, ο οποίος βοήθησε τον Θεολόγο να πραγματοποιήσει το όνειρό του.

Ως μέρος του σχεδίου, ανέκαθεν σκόπευε να χρησιμοποιεί τις οικογενειακές συνταγές του. Αλλά όταν ξεκίνησε να κάνει τις πρώτες δοκιμαστικές του παρτίδες στην άλλη άκρη του κόσμου, τα πράγματα δεν έβγαιναν όπως τα έκαναν πίσω στην πατρίδα.

Η εικόνα ίσως περιέχει: εσωτερικός χώρος

“Έπρεπε πρώτα να βρούμε τα σωστά συστατικά, επειδή το βούτυρο είναι διαφορετικό στην Ελλάδα από ότι στην Αυστραλία. Εδώ το γάλα είναι ελαφρύτερο από ότι στην Ελλάδα. Έτσι έπρεπε να βρούμε μια ισορροπία για ένα καλό αποτέλεσμα , και τελικά αυτό μετράει – αυτό κάνει τη διαφορά “λέει η Μαρία.

Σε λειτουργία μόλις οκτώ μήνες, οι ντόπιοι  ήδη κατάλαβαν την φιλοσοφία, και είναι ιδιαίτερα δημοφιλές στους Έλληνες και τους Ιταλούς, ενώ σημαντικό μέρος της πελατείας τους ταξιδεύει από όλα τα μέρη της πόλης, συμπεριλαμβανομένου του Geelong.

Ο Θεολόγος και η Μαρία συμφωνούν απόλυτα πως η επιτυχία οφείλεται στην ποιότητα.

“Για να προσφέρετε ένα ποιοτικό προϊόν, πρέπει να αγοράσετε ένα ποιοτικό προϊόν”, λέει η Μαρία.

“Θα προτιμούσα να πετάξω κάτι  αν δεν είναι σωστό, αντί να το πουλήσω σε έναν πελάτη. Είχα παρτίδες που δεν αποδίδουν ακριβώς όπως θα ήθελα  και τις πετάω. Όταν πρόκειται για κέικ, ειδικά οτιδήποτε με κρέμα, μετά την δεύτερη ημέρα, αν δεν πωληθεί, πηγαίνει κατ ‘ευθείαν στον κάδο “, διαβεβαιώνει ο Θεολόγος.

Η εικόνα ίσως περιέχει: 1 άτομο, φαγητό και εσωτερικός χώρος

Αυτή η δέσμευση προς τους πελάτες τους, μαζί με την πραγματικότητα του ανοίγματος μιας επιχείρησης σε μια ξένη χώρα με δύο μικρά παιδιά, δεν ήταν χωρίς τις προκλήσεις της, παραδέχεται ο Θεολόγος.

“Η αρχή ήταν δύσκολη, γιατί δεν γνωρίζαμε αγγλικά, αλλά τα πράγματα βελτιώθηκαν με την πάροδο του χρόνου και τώρα μπορώ να επικοινωνήσω λίγο. Αλλά ήταν πολύ κουραστικό γιατί κάναμε τα πάντα μόνοι μας “, λέει.

“Οι πρώτοι τρεις ή τέσσερις μήνες, όταν τα παιδιά τελείωσαν το σχολείο, ήταν εδώ. ‘Οταν είχαν διακοπές, ήταν εδώ. ”

Στην πραγματικότητα, η 10χρονη κόρη τους Αλεξάνδρα μεγάλωσε και περιβάλλεται από αρτοσκευάσματα, από μόλις 40 ημερών.

“Η κόρη πριν κλέισει τα τέσσερα θα μπορεί να κάνει τσουρεκκάκια “, λέει, χαμογελώντας.

“Η ζωή στην Ελλάδα είναι πιο όμορφη, αλλά για τα παιδιά, είναι καλύτερα εδώ.  ‘Έτσι που είναι τα πράγματα στην Ελλάδα τώρα, δεν υπάρχει μέλλον για αυτά”.

Για όσους δεν έχουν επισκεφθεί ακόμη τα ελληνικά κέικ του Θεολόγου, είναι μια ιδιαίτερα ξεχωριστή εποχή του χρόνου να το κάνουν μιας και το ορθόδοξο Πάσχα που πλησιάζει γρήγορα. δεν υπάρχει τίποτα σαν τη μυρωδιά από το φρέσκο τσουρέκι στο φούρνο.

Ενώ είμαι εκεί, ο Θεολόγος κόβει ένα κομμάτι τσουρεκί στο μισό και απλώνει ένα στρώμα Nutella σε κάθε πλευρά για να φτιάξει αυτό που είναι τώρα το αγαπημένο μου είδος σάντουιτς. ΄Ενας τέλειος συνδυασμός.

Η εικόνα ίσως περιέχει: φαγητό και εσωτερικός χώρος