Διαγωνισμός για μετακινήσεις μεταναστών από Λέρο, Χίο, Σάμο, Κω και Λέσβο

Το υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής (Υπηρεσία Υποδοχής και Μετανάστευσης) προκήρυξε ηλεκτρονικό διαγωνισμό με αντικείμενο τις μετακινήσεις υπηκόων τρίτων χωρών και παιδιών αυτών από τα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και τον Έβρο προς την ηπειρωτική χώρα, μέσω χερσαίων και ακτοπλοϊκών μέσων μεταφοράς.

Η προσυπολογιζόμενη δαπάνη με ενδιαφερόμενους που μπορούν να προσφέρουν υπηρεσίες ταξιδιωτικών πρακτορειών και οδικών μεταφορών φθάνει στο ποσό των 2,7 εκατ. ευρώ με ΦΠΑ.

Αναλυτικά ο διαγωνισμός αφορά σε:

-Μετακινήσεις εντός των νησιών Λέσβου, Χίου, Σάμου, Κω και Λέρου.  Περιλαμβάνει τις μετακινήσεις των Υπηκόων Τρίτων Χωρών μαζί με τις αποσκευές τους, από τα Κέντρα Υποδοχής και Ταυτοποίησης που βρίσκονται στα αναφερόμενα νησιά, προς τους αντίστοιχους λιμένες του κάθε νησιού, καθώς και σε δημόσιες υπηρεσίες στις πόλεις των νησιών.

– Ακτοπλοϊκές μετακινήσεις από τα νησιά Λέσβο, Χίο, Σάμο, Κω και Λέρο, προς τα λιμάνια του Πειραιά και της Καβάλας. Περιλαμβάνει την αγορά και παράδοση ακτοπλοϊκών εισιτηρίων στους Υπηκόους Τρίτων Χωρών για τη μετάβασή τους στους λιμένες του Πειραιά ή της Καβάλας.

-Μετακινήσεις από το λιμάνι του Πειραιά, από το λιμάνι της Καβάλας και από το Κέντρο Υποδοχής και Ταυτοποίησης Φυλακίου Έβρου προς Ανοιχτές Δομές Φιλοξενίας της Ηπειρωτικής Χώρας μέσω κατάλληλου οχήματος.

Ως καταληκτική ημερομηνία των προσφορών έχει ορισθεί η 21η Μαρτίου και ώρα 13:00. Η διενέργεια του διαγωνισμού θα γίνει στις 26 Μαρτίου.

Ν. Σαντορινιός: Είμαστε εδώ και θα παραμείνουμε για αρκετό καιρό ακόμη για να ασκήσουμε νησιωτικές πολιτικές και να εδραιώσουμε μια δίκαιη ανάπτυξη για τα νησιά μας

Στην κατάμεστη αίθουσα της Γενικής Γραμματείας Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής, όπου έλαβε χώρα η εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ Λέσβου με θέμα, «Η Λέσβος στην μεταμνημονιακή εποχή ...