Γνωμοδότηση του Επιστημονικού Συμβουλίου της Βουλής – Τίτλοι τέλους για την ΚΟ των ΑΝΕΛ

Στους γραμματείς των Κοινοβουλευτικών Ομάδων δόθηκε από το γραφείο του προέδρου της Βουλής, η γνωμοδότηση του Επιστημονικού Συμβουλίου αναφορικώς με το άρθρο 15 παρ. 2 του Κανονισμού της Βουλής

Στους γραμματείς των Κοινοβουλευτικών Ομάδων δόθηκε από το γραφείο του προέδρου της Βουλής, η γνωμοδότηση του Επιστημονικού Συμβουλίου αναφορικώς με το άρθρο 15 παρ. 2 του Κανονισμού της Βουλής που ορίζει ότι για την συγκρότηση Κοινοβουλευτικής Ομάδας πρέπει να υπάρχουν τουλάχιστον πέντε βουλευτές εκλεγμένοι με το ίδιο κόμμα.

Σύμφωνα με το Επιστημονικό Συμβούλιο, οι πέντε βουλευτές δεν μπορεί να προέρχονται από άλλη Κοινοβουλευτική Ομάδα.

Η γνωμοδότηση του Επιστημονικού Συμβουλίου, συζητείται αύριο στις 9.30 το πρωί στη Διάσκεψη των Προέδρων.

Σύμφωνα με την γνωμοδότηση, με την «έξοδο» του Θανάση Παπαχριστόπουλου η Κοινοβουλευτική Ομάδα των Ανεξαρτήτων Ελλήνων παύει να υφίσταται, ακολουθώντας την «τύχη» του Ποταμιού.

Μετά την παραίτηση ή τη διαγραφή (ότι προηγηθεί) του Θανάση Παπαχριστόπουλου οι ΑΝΕΛ μένουν με τέσσερις βουλευτές που είχαν εκλεγεί από την αρχή (Π. Καμμένο, Κ. Κατσίκη, Κ. Ζουράρι και Μαρία Κόλλια Τσαρουχά) και τον Αριστείδη Φωκά που είχε αρχικά εκλεγεί με την Ένωση Κεντρώων, μετά ανεξαρτητοποιήθηκε και στην πορεία πήγε στους ΑΝΕΛ.

 

left.gr

ΑΝΕΛ