Πρεμιέρα για το e-Κτηματολόγιο, πώς θα υποβάλετε τη δήλωση

Τίθεται σε λειτουργία η ηλεκτρονική εφαρμογή από σήμερα Δευτέρα, 4 Φεβρουαρίου

Νέα εφαρμογή για την υποβολή ηλεκτρονικής δήλωσης ακίνητης περιουσίας θέτει σε λειτουργία το Ελληνικό Κτηματολόγιο από τη Δευτέρα, 4 Φεβρουαρίου, με στόχους την εξυπηρέτηση των δικαιούχων, που διαμένουν μακριά από την περιοχή, όπου βρίσκονται τα ακίνητά τους και την ορθή καταχώριση των στοιχείων δήλωσης.

Μέσω της εφαρμογής, ο δικαιούχος μπορεί να καταχωρίσει όλα όσα περιλαμβάνονται στη δήλωση ιδιοκτησίας, τα στοιχεία του, τα στοιχεία του ακινήτου του, των δικαιωμάτων, των συνυποβαλλόμενων στη δήλωση εγγράφων, και να εντοπίσει το ακίνητό του στο χαρτογραφικό υπόβαθρο του Ελληνικού Κτηματολογίου.

Η πρόσβαση στην εφαρμογή γίνεται μέσω των κωδικών του TAXIS, παρέχονται online οδηγίες, διευκρινίσεις και επεξηγήσεις για τη συμπλήρωση των πεδίων της δήλωσης, η εφαρμογή προϋποθέτει πέντε «βήματα» και επιπλέον, τυχόν λάθη επισημαίνονται σε κάθε καρτέλα που πρέπει να συμπληρωθεί.

Σε ό,τι αφορά τα ακίνητα, δίνονται δυνατότητες στον πολίτη για να εντοπίσει επιτυχώς το ακίνητό του:
– Μέσω πληκτρολόγησης της διεύθυνσης (εφόσον υπάρχει), του τοπωνυμίου ή άλλων χαρακτηριστικών σημείων της περιοχής ενδιαφέροντος.
– Μέσω του αριθμού αγροτεμαχίου διανομής /αναδασμού ή μέσω στοιχείων δήλωσης του ΟΠΕΚΕΠΕ.
– Μέσω φόρτωσης αρχείου συντεταγμένων ή σχεδιαστικού αρχείου (DXF).
– Μέσω φόρτωσης αρχείου από εφαρμογή εντοπισμού κινητού τηλεφώνου.

Επίσης, ο χρήστης έχει τη δυνατότητα να σχεδιάσει πολύγωνο ή να επιλέξει πολύγωνο από το υπάρχον προκαταρκτικό διάγραμμα, ενώ του παρέχεται και η δυνατότητα τρισδιάστατης (3D) απεικόνισης και περιήγησης στην περιοχή ενδιαφέροντός του.


Οι Ηλεκτρονικές Υπηρεσίες e- ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ σχεδιάστηκαν και αναπτύχθηκαν από το Ελληνικό Κτηματολόγιο και απευθύνονται σε όλους τους πολίτες και σε επαγγελματίες που επιθυμούν να εξυπηρετηθούν ηλεκτρονικά.

Εάν θέλετε να εγγραφείτε τώρα ή να αλλάξετε τους κωδικούς σας (user name, password) ή τα στοιχεία επικοινωνίας σας (e-mail, τηλ. ή fax) πατήστε εδώ.Ο κωδικός πρόσβασης είναι αυστηρά προσωπικός.

Για οποιοδήποτε θέμα υποστήριξης των υπηρεσιών μπορείτε να απευθύνεστε στην ακόλουθη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου: webapps@ktimatologio.gr

Ειδικά για τους συμβολαιογράφους και την υπηρεσία «Διαβίβαση Μεταγεγραμμένων Συμβολαιογραφικών Πράξεων» οι κωδικοί πρόσβασης χορηγούνται από τους κατά τόπους συμβολαιογραφικούς συλλόγους από όπου μπορούν να ενημερωθούν αναλυτικά για την υπηρεσία. Για γενικότερες πληροφορίες σχετικά με τη «Διαβίβαση Μεταγεγραμμένων Συμβολαιογραφικών Πράξεων» λειτουργεί ο τετραψήφιος αριθμός 1015.

Οι μηχανικοί εισέρχονται στην υπηρεσία «Ηλεκτρονική Υποβολή Διαγραμμάτων» με χρήση των κωδικών που παρέχονται από το Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδος (ΤΕΕ).

Δείτε παρακάτω τα εγχειρίδια οδηγιών για:

 • Να υποβάλετε ηλεκτρονικά Δήλωση του Νόμου 2308/1995 για το Ελληνικό Κτηματολόγιο (Οδ. Χρήσης)
 • Να ελέγξετε τα προσωρινά κτηματολογικά στοιχεία της ανάρτησης (Οδ. Χρήσης)
 • Να υποβάλετε ηλεκτρονικά αντίρρηση κατά του περιεχομένου του δασικού χάρτη (Οδ. Χρήσης)
 • Να δείτε τα τελικά στοιχεία της κτηματογράφησης για τις περιοχές που λειτουργεί Κτηματολόγιο (Οδ. Χρήσης)
 • Να διαβιβάσετε το αντίγραφο του μεταγεγραμμένου συμβολαίου (Οδ. Χρήσης)
 • Να εκτυπώσετε το αποδεικτικό υποβολής της δήλωσής σας (Οδ. Χρήσης)
 • Να εκτυπώσετε νέο έντυπο οφειλής παγίου τέλους σε περίπτωση που το παλαιό έχει εκδοθεί πριν τη 02/07/2016 και δεν έχει εξοφληθεί. (Οδ. Χρήσης)

Κτηματογράφηση

Ηλεκτρονική Δήλωση Κτηματολογίου (Ν.2308/1995)

 

Με την εφαρμογή μπορείτε να δηλώνετε ό,τι περιλαμβάνει το έντυπο δήλωσης Δ2 (στοιχεία δηλούντων, στοιχεία ακινήτων, στοιχεία δικαιωμάτων και στοιχεία συνοδευτικών εγγράφων) και επιπλέον να εντοπίσετε τα ακίνητα στα οποία αντιστοιχούν τα δηλούμενα δικαιώματα μέσω σύγχρονης εφαρμογής GIS σε ψηφιακές αεροφωτογραφίες του 2015-2016.

 • Η σύνδεση με την εφαρμογή γίνεται με τη χρήση των κωδικών taxisnet. ΠΡΟΣΟΧΗ! Ο λογαριασμός σας στις ηλεκτρονικές υπηρεσίες είναι προσωπικός. Δεν μπορείτε να υποβάλλετε δήλωση για άλλα πρόσωπα με το δικό σας λογαριασμό.
 • Σε κάθε σημείο της διαδικασίας συμπλήρωσης της δήλωσης μπορείτε να αποθηκεύετε τη δήλωση και να εξέρχεστε από την εφαρμογή, ώστε να συνεχίσετε άλλη στιγμή αν το επιθυμείτε. Όταν όμως υποβάλετε οριστικά τη δήλωση, αυτή δεν μπορεί πλέον να αλλάξει από εσάς και με βάση το νομικό πλαίσιο της Κτηματογράφησης υπόκειται σε έλεγχο από εντεταλμένους φορείς. Σε κάθε περίπτωση μπορείτε να βλέπετε από την εφαρμογή πόσες δηλώσεις έχετε κάνει είτε είναι υποβληθείσες είτε σε εκκρεμότητα.
 • Κάθε δήλωση προσώπου μπορεί να περιλάβει οσαδήποτε δικαιώματα σε ακίνητα του ίδιου υπό κτηματογράφηση προκαποδιστριακού ΟΤΑ (Κοινότητα ή Δήμος πριν την εφαρμογή της διοικητικής διαίρεσης του Καποδίστρια και του Καλλικράτη). Έτσι, αν ένα πρόσωπο δηλώσει πολλά ακίνητα σε έναν και μόνον ΟΤΑ θα υποβάλει μόνο μία δήλωση και θα κάνει μόνο μία φορά χρήση της πιστωτικής του κάρτας. Σε περίπτωση που θέλει κάποιος να δηλώσει δικαιώματα επί ακινήτων που βρίσκονται σε δύο ή περισσότερους ΟΤΑ, θα πρέπει να υποβάλει δύο ή περισσότερες διαφορετικές δηλώσεις (μία για κάθε ΟΤΑ) και να κάνει αντίστοιχο αριθμό διαφορετικών πληρωμών μέσω πιστωτικής κάρτας.
 • Ο εντοπισμός της θέσης των δηλούμενων ακινήτων είναι υποχρεωτικός και πραγματοποιείται με την χρήση πολλών σύγχρονων εργαλείων (δυνατότητα αναζήτησης μέσω: συντεταγμένων, σημείων ενδιαφέροντος, οδών, τοπωνυμίων, οικισμών, κωδικών τεμαχίων αναδασμών/διανομών, φόρτωσης αρχείων dxf, asci, εφαρμογής κινητού τηλεφωνου κλπ). Καλείστε να εντοπίσετε οριοθετώντας τη γεωγραφική έκταση της ιδιοκτησίας σας.
 • Η υποβολή των συνοδευτικών εγγράφων γίνεται μόνο ηλεκτρονικά μέσω της εφαρμογής και προηγείται της διαδικασίας της πληρωμής. Το μέγιστο επιτρεπόμενο μέγεθος ενός αρχείου είναι 40 Mb. Οι επιτρεπόμενοι τύποι αρχείων είναι doc, docx, pdf, tiff, jpg. Δεν είναι δυνατή η ταχυδρομική αποστολή εγγράφων.
 • Αφού ολοκληρώσετε τη δήλωσή σας μπορείτε να πληρώσετε το αντίστοιχο τέλος κτηματογράφησης, με ασφαλή τρόπο μέσω πιστωτικής ή χρεωστικής κάρτας. Η κάρτα μπορεί να ανήκει σε εσάς ή σε τρίτο πρόσωπο. Το τέλος υπολογίζεται αυτόματα από την εφαρμογή με βάση τα δηλούμενα από εσάς στοιχεία.
 • Με την επιτυχή ολοκλήρωση της πληρωμής λαμβάνετε ένα ηλεκτρονικό μήνυμα επιβεβαίωσης της πληρωμής. Για τον λόγο αυτό είναι πολύ σημαντικό να γράψετε το e-mail σας σωστά.
 • Αφού πληρώσετε ηλεκτρονικά το τέλος για τα ακίνητα μίας δήλωσης, σας συστήνουμε να τυπώσετε τις συνοδευτικές εκτυπώσεις των στοιχείων της για το αρχείο σας (Εκτύπωση Επιτυχούς Υποβολής Δήλωσης, Προεπισκόπηση Δήλωσης).

Για να συνεχίσετε πατήστε : ΕΙΣΟΔΟΣ

Επισήμανση: Για την προβολή των δηλώσεων που έχουν υποβληθεί ηλεκτρονικά μέχρι την 03-02-2019, παρακαλούμε συνδεθείτε με τους κωδικούς κτηματολογίου (username, password) με τους οποίους υποβάλατε τη δήλωση, πατώντας εδώ

 

Έκδοση νέου εντύπου οφειλής

ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΠΑΛΑΙΟΥ ΚΩΔΙΚΟΥ ΠΛΗΡΩΜΗΣ 401

Στην περίπτωση που έχετε έντυπο οφειλής παγίου τέλους το οποίο έχει εκδοθεί πριν την 2/7/2016 και δεν έχει εξοφληθεί, για την πραγματοποίηση της συναλλαγής σας θα πρέπει πρώτα να προβείτε στην αντικατάσταση του παλαιού κωδικού πληρωμής 401 με νέο κωδικό.

Για την έκδοση του νέου εντύπου οφειλής παγίου τέλους είναι υποχρεωτική η καταχώρηση των κωδικών ασφαλείας που χρησιμοποιείτε στις εφαρμογές του taxisnet.

Για να συνεχίσετε πατήστε : ΕΙΣΟΔΟΣ


 

Εκτύπωση Αποδεικτικού Υποβολής Δήλωσης

Η δυνατότητα εκτύπωσης Αποδεικτικού Υποβολής Δήλωσης του Νόμου 2308/1995 για το Ελληνικό Κτηματολόγιο, αφορά στις δηλώσεις που έχουν υποβληθεί στο γραφείο κτηματογράφησης μετά την2/7/2014 και έχει εξοφληθεί το οφειλόμενο πάγιο τέλος κτηματογράφησης. Εκτιμώμενος χρόνος δυνατότητας εκτύπωσης αποδεικτικού, 48 ώρες μετά την πληρωμή.

Επιπλέον, η δυνατότητα εκτύπωσης Αποδεικτικού Υποβολής Δήλωσης αφορά όλες τις δηλώσεις που έχουν υποβληθεί ηλεκτρονικά – ανεξαρτήτως ημερομηνίας υποβολής – και έχουν ολοκληρωθεί ως προς την επεξεργασία τους. Επισημαίνεται ότι το αποδεικτικό δεν εκτυπώνεται άμεσα με την υποβολή της ηλεκτρονικής δήλωσης.

Σε περίπτωση αδυναμίας εκτύπωσης του αποδεικτικού, παρακαλούμε επικοινωνήστε με το αρμόδιο Γραφείο Κτηματογράφησης.

Για την εκτύπωση του Αποδεικτικού Υποβολής Δήλωσης του Νόμου 2308/1995 για το Ελληνικό Κτηματολόγιο είναι υποχρεωτική η καταχώρηση των κωδικών ασφαλείας που χρησιμοποιείτε στις εφαρμογές του taxisnet.

Για να συνεχίσετε πατήστε : ΕΙΣΟΔΟΣ

 


Ανάρτηση

Ανάρτηση κτηματολογικών στοιχείων

Από τη σελίδα αυτή, κάθε φυσικό ή νομικό πρόσωπο, που έχει υποβάλει Δήλωση ιδιοκτησίας, μπορεί:

α) να δει τα στοιχεία της Ανάρτησης που τον αφορούν

β) να υποβάλει αίτηση διόρθωσης προσωπικών στοιχείων για τις περιοχές που είναι σε ανάρτηση αυτή την περίοδο.

Η Ηλεκτρονική Ανάρτηση αφορά μόνον στα ακίνητα που εντοπίστηκαν στα κτηματολογικά διαγράμματα και στα δικαιώματα που προκρίθηκαν κατά την επεξεργασία.

Α. Για να δείτε τα στοιχεία της Ανάρτησης που σας αφορούν και να υποβάλλετε «αίτηση διόρθωσης προσωπικών στοιχείων» θα πρέπει να καταρχήν να συνδεθείτε με τον κωδικό του Κτηματολογίου (username, password) και εν συνεχεία να εισάγετε τους τρεις (3) αριθμούς ? «κλειδιά».

1. τον ΑΡΙΘΜΟ ΠΡΩΤΟΚΟΛΛΟΥ ΔΗΛΩΣΗΣ

2. τον ΚΩΔΙΚΟ ΠΡΟΣΩΠΟΥ

3. τον ΚΩΔΙΚΟ ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑΣ

(δείτε που βρίσκονται οι αριθμοί πάνω στο Αποδεικτικό).

Εάν έχετε υποβάλει δήλωση για περισσότερα από ένα δικαιώματα στον ίδιο ΟΤΑ, αρκεί να εισάγετε μια τριάδα από τους παραπάνω αριθμούς- «κλειδιά» και η εφαρμογή θα σας εμφανίσει όλα τα δικαιώματα που έχετε δηλώσει στον συγκεκριμένο ΟΤΑ.

 

Β. Εναλλακτικά, μόνο για να δείτε τα στοιχεία της Ανάρτησης, μπορείτε να κάνετε την αναζήτηση με τη με τη χρήση των κωδικών ασφαλείας που χρησιμοποιείτε στις εφαρμογές taxisnet. Σε αυτή την περίπτωση θα βρείτε όλα τα ακίνητα των περιοχών που βρίσκονται σε ανάρτηση και έχουν συνδεθεί με το ΑΦΜ σας, με την προϋπόθεση ότι το έχετε δηλώσει σωστά.

Τι πρέπει να κάνετε

• Ελέγξτε προσεκτικά όλα τα στοιχεία των δύο αρχείων (Απόσπασμα κτηματ. Πίνακα & Απόσπασμα κτηματ. Διαγράμματος). Το πρώτο περιλαμβάνει την περιγραφή των ακινήτων και τη νομική πληροφορία που τα αφορά. Στο δεύτερο απεικονίζεται το γεωτεμάχιο (όρια, θέση).

• Εάν συμφωνείτε με τα καταγεγραμμένα στοιχεία δεν χρειάζεται να προβείτε σε κάποια ενέργεια.

• Σε περίπτωση που διαφωνείτε με κάποιο από τα παραπάνω στοιχεία θα πρέπει να υποβάλετε αίτηση διόρθωσης/ένσταση στο αρμόδιο Γραφείο Κτηματογράφησης, συνυποβάλλοντας τα έγγραφα που τεκμηριώνουν την αντίρρησή σας.

• Εφόσον εντοπίσετε σφάλμα ειδικά στα προσωπικά στοιχεία σας (ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΠΡΟΣΩΠΟΥ) μπορείτε να μεταβείτε στην επιλογή του μενού Αιτήσεις διόρθωσης προσωπικών στοιχείων και να υποβάλετε ηλεκτρονικά τη αίτησή σας. ΠΡΟΣΟΧH! Η λειτουργικότητα είναι διαθέσιμη μόνο αν έχετε συνδεθεί στις ηλεκτρονικές υπηρεσίες του Ελληνικού Κτηματολογίου με χρήση κωδικού κτηματολογίου και όχι με χρήση κωδικού taxisnet.

• Για οποιοδήποτε άλλο σφάλμα εντοπίσετε θα πρέπει να απευθυνθείτε στο αρμόδιο Γραφείο Κτηματογράφησης.

ΕΙΣΟΔΟΣ ΜΕ ΚΩΔΙΚΟΥΣ TAXISNET

ΕΙΣΟΔΟΣ ΧΩΡΙΣ ΚΩΔΙΚΟΥΣ TAXISNET

 


Συνεδριάσεις επιτροπών ενστάσεων


Τελικά στοιχεία κτημ/σης – Αρχικές εγγραφές

 

Από τη σελίδα αυτή όποιος έχει υποβάλει Δήλωση ιδιοκτησίας, μπορεί να δει το αποτέλεσμα της κτηματογράφησης για τα ακίνητα που τον αφορούν.

Πρόκειται για την απεικόνιση των ακινήτων (νομική και χωρική πληροφορία) όπως είχε τη στιγμή λήξης της κτηματογράφησης (μετά την Ανάρτηση και την επεξεργασία των αιτήσεων διόρθωσης/ ενστάσεων). Είναι οι «ΑΡΧΙΚΕΣ ΕΓΓΡΑΦΕΣ» του Κτηματολογίου.

Όλες οι μετέπειτα μεταβολές του ακινήτου (διορθώσεις, μεταβιβάσεις κλπ.) δεν απεικονίζονται εδώ, αλλά εμφανίζονται στο Κτηματολογικό Φύλλο του ακινήτου, που εκδίδεται μόνο κατόπιν αίτησης του ενδιαφερόμενου από το αρμόδιο Κτηματολογικό Γραφείο.

Σκοπός της εφαρμογής είναι μόνο να λάβετε γνώση της τελικής καταγραφής, γι΄αυτό τα εκτυπώσιμα στοιχεία δεν μπορούν να χρησιμοποιηθούν για οποιαδήποτε συναλλαγή.

Εάν δεν έχετε υποβάλει δήλωση θα πρέπει να απευθυνθείτε στο Κτηματολογικό Γραφείο της περιοχής του ακινήτου.

Συνέχεια


Δασικοί Χάρτες 

Ανάρτηση

ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΔΑΣΙΚΩΝ ΧΑΡΤΩΝ

Πατήστε εδώ για να δείτε τις ΝΕΕΣ Αναρτήσεις Δασικών Χαρτών.

Πατήστε εδώ για να δείτε τις Αναρτήσεις Δασικών Χαρτών του Α’ εξαμήνου 2017, για τις οποίες α) έληξε η προθεσμία υποβολής αντιρρήσεων και β) έχουν κυρωθεί μερικώς οι Δασικοί Χάρτες.

Πατήστε εδώ για να δείτε τις παλιότερες α) Αναρτήσεις Δασικών Χαρτών και β) περιοχές που έχουν κυρωθεί δασικοί χάρτες, της περιόδου 2011-2013.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τους Δασικούς Χάρτες πατήστε εδώ

Η αρμοδιότητα για την ανάρτηση Δασικών Χαρτών όπως και για όλες τις εργασίες μέχρι και την κύρωση του δασικού χάρτη ανήκει στην οικεία Δ/νση Δασών της εκάστοτε Αποκεντρωμένης Διοίκησης (Ν. 4389/2016).

Για να δείτε τις αποφάσεις των αρμόδιων Δ/νσεων Δασών για την ανάρτηση Δασικού Χάρτη σε περιοχές αρμοδιότητάς τουs, πατήστε εδώ

Το Ελληνικό Κτηματολόγιο αξιοποιώντας τις δυνατότητες των νέων τεχνολογιών, δημιούργησε νέα ειδική εφαρμογή για την ανάρτηση των Δασικών Χαρτών στο διαδίκτυο, αντί της παραδοσιακής έντυπης ανάρτησης. Με τον τρόπο αυτό, όλοι, πολίτες και φορείς, έχουν πλέον άμεση πρόσβαση στο περιεχόμενο του δασικού χάρτη, και μπορούν εύκολα, απλά και γρήγορα να πληροφορηθούν εάν η έκταση που τους ενδιαφέρει έχει δασικό ή μη χαρακτήρα.

Μπορείτε να αναζητήσετε την έκταση που σας ενδιαφέρει με τους εξής τρόπους:

α. πληκτρολογώντας την οδό, το τοπωνύμιο ή κάποιο σημείο ενδιαφέροντος της ευρύτερης περιοχής (πχ όνομα εκκλησίας, δημαρχείου, σχολείου).

β. εισάγοντας τις γεωγραφικές συντεταγμένες της έκτασης που σας ενδιαφέρει.

Για να δείτε τον χαρακτηρισμό της έκτασης που σας ενδιαφέρει πατήστε το εργαλείο «Πληροφορία είδους έκτασης» και συμβουλευτείτε τη «Βοήθεια Εντοπισμού περιοχής».

Για οποιοδήποτε θέμα, σχετικά με την ανάρτηση ή την υποβολή αντίρρησης δασικού χάρτη παρακαλούμε επικοινωνήστε με τα αρμόδια Σημεία Υποστήριξης Ανάρτησης Δασικών Χαρτών (ΣΥΑΔΧ), όπου ανήκει η περιοχή σας, όπως φαίνονται στον παραπάνω πίνακα Νέων Αναρτήσεων.

Πίνακας ΣΥΑΔΧ

Για να μπείτε στην εφαρμογή επιλέξτε ΕΙΣΟΔΟΣ

Για να υποβάλετε την αντίρρησή σας για τις περιοχές που έχει ξεκινήσει η διαδικασίαμεταβείτε στην εφαρμογή «Υποβολής αντίρρησης δασικού χάρτη», πατώντας εδώ.

 


Προηγούμενες Αναρτήσεις Δασικών Χαρτών


Υποβολή Αντιρρήσεων

Ηλεκτρονική Υποβολή Αντιρρήσεων κατά του περιεχομένου του αναρτηθέντα Δασικού Χάρτη

Από τη σελίδα αυτή, κάθε φυσικό ή νομικό πρόσωπο, που έχει έννομο συμφέρον, μπορεί να υποβάλει αντιρρήσεις κατά του περιεχομένου του δασικού χάρτη.

Πατήστε εδώ για να δείτε τις περιοχές για τις οποίες μπορείτε να υποβάλετε αντίρρηση κατά του δασικού χάρτη.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την Ανάρτηση Δασικών Χαρτών πατήστε εδώ.

Όταν εισέλθετε στην υπηρεσία Ηλεκτρονικής Υποβολής Αντίρρησης Δασικών Χαρτών, θα βρείτε εγχειρίδιο σχετικά με τη διαδικασία Ηλεκτρονικής Υποβολής Αντιρρήσεων.

ΠΡΟΣΟΧΗ! Ο λογαριασμός σας στις ηλεκτρονικές υπηρεσίες είναι προσωπικός. Δεν μπορείτε να υποβάλλετε Αντίρρηση για άλλα πρόσωπα με το δικό σας λογαριασμό.

Για να υποβάλετε ηλεκτρονικά την Αντίρρησή σας μπορείτε :

Α) Να εισέλθετε στην εφαρμογή χρησιμοποιώντας το όνομα χρήστη και τον κωδικό ασφαλείας που χρησιμοποιείτε στις εφαρμογές του taxisnet(user name, password).

ΕΙΣΟΔΟΣ

Β) Να δημιουργήσετε λογαριασμό στις ηλεκτρονικές υπηρεσίες του Ελληνικού Κτηματολογίου ή να χρησιμοποιήσετε τον ήδη υπάρχοντα λογαριασμό σας (Αν είχατε υποβάλλει ηλεκτρονικά αντιρρήσεις κατά του δασικού χάρτη, για αναρτήσεις που έγιναν πριν το 2016, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τον παλιό σας κωδικό για να δείτε τις παλιές σας αντιρρήσεις).

Για οποιοδήποτε θέμα, σχετικά με την ανάρτηση ή την υποβολή αντίρρησης δασικού χάρτη παρακαλούμε επικοινωνήστε με τα αρμόδια Σημεία Υποστήριξης Ανάρτησης Δασικών Χαρτών (ΣΥΑΔΧ), όπου ανήκει η περιοχή σας, όπως φαίνονται στον παρακάτω πίνακα.

Πίνακας ΣΥΑΔΧ

Για να υποβάλετε την αίτηση διόρθωσης πρόδηλου σφάλματος για τις περιοχές που έχει ξεκινήσει η διαδικασία, μεταβείτε στην εφαρμογή «Αιτήσεις διόρθωσης προδήλου σφάλματος», πατώντας εδώ.


Υποβολή Αιτήσεων διόρθωσης προδήλων σφαλμάτων

Ηλεκτρονική Υποβολή Αιτήσεων διόρθωσης προδήλων σφαλμάτων κατά του περιεχομένου του αναρτηθέντα Δασικού Χάρτη

Από τη σελίδα αυτή, κάθε φυσικό ή νομικό πρόσωπο, που έχει έννομο συμφέρον, μπορεί να υποβάλει Αιτήσεις διόρθωσης προδήλων σφαλμάτων κατά του περιεχομένου του δασικού χάρτη.

Η αίτηση διόρθωσης προδήλου σφάλματος δεν υποκαθιστά την κατ’ άρθρο 15 του Ν 3889/2010 αντίρρηση.

Πατήστε εδώ για να δείτε τις περιοχές για τις οποίες μπορείτε να υποβάλετε αίτηση διόρθωσης προδήλου σφάλματος κατά του δασικού χάρτη.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την Ανάρτηση Δασικών Χαρτών πατήστε εδώ.

Όταν εισέλθετε στην υπηρεσία Ηλεκτρονικής Υποβολής Αιτήσεων διόρθωσης προδήλων σφαλμάτων Δασικών Χαρτών, θα βρείτε εγχειρίδιο σχετικά με τη διαδικασία Ηλεκτρονικής Υποβολής Αιτήσεων διόρθωσης προδήλων σφαλμάτων.

ΠΡΟΣΟΧΗ! Ο λογαριασμός σας στις ηλεκτρονικές υπηρεσίες είναι προσωπικός. Δεν μπορείτε να υποβάλλετε Αίτηση διόρθωσης προδήλου σφάλματος για άλλα πρόσωπα με το δικό σας λογαριασμό.

Για να υποβάλετε ηλεκτρονικά την Αίτηση διόρθωσης προδήλου σφάλματος μπορείτε :

Α) Να εισέλθετε στην εφαρμογή χρησιμοποιώντας το όνομα χρήστη και τον κωδικό ασφαλείας που χρησιμοποιείτε στις εφαρμογές του taxisnet(user name, password).

ΕΙΣΟΔΟΣ

Β) Να δημιουργήσετε λογαριασμό στις ηλεκτρονικές υπηρεσίες του Ελληνικού Κτηματολογίου ή να χρησιμοποιήσετε τον ήδη υπάρχοντα λογαριασμό σας (Αν είχατε υποβάλλει ηλεκτρονικά αντιρρήσεις κατά του δασικού χάρτη, μπορείτε να κάνετε χρήση των ίδιων κωδικών).

Για οποιοδήποτε θέμα, σχετικά με την υποβολή Αίτησης διόρθωσης προδήλου σφάλματος δασικού χάρτη παρακαλούμε επικοινωνήστε με την αρμόδια Διεύθυνση Δασών, όπου ανήκει η περιοχή σας, όπως φαίνονται στον παρακάτω πίνακα.

Πίνακας Διευθύνσεων Δασών

Φεύγουν!

Στην ελληνική κοινωνία, που πλήρωσε με αίμα τα περίφημα προγράμματα διάσωσης, θα μείνουν δύο πράγματα από το ΔΝΤ. Το ένα είναι οι πάντοτε λάθος προβλέψεις. ...