Άσυλο στη Γαλλία ζητούν οι μισοί από τους μετανάστες του πλοίου Aquarius

«Σχεδόν οι μισοί από τους μετανάστες εκδήλωσαν τη βούλησή τους να ζητήσουν άσυλο στη Γαλλία, χώρα η οποία προσφέρθηκε να δεχθεί μέρος των ανθρώπων που ταξίδευαν στο Aquarius», ανέφερε σε ανακοίνωσή της η ισπανική κυβέρνηση

Άσυλο στη Γαλλία πρόκειται να ζητήσουν οι μισοί περίπου από τους 630 μετανάστες που διασώθηκαν από το Aquarius και έφθασαν την Κυριακή στο λιμάνι της Βαλένθια, στην Ισπανία.

«Σχεδόν οι μισοί από τους μετανάστες εκδήλωσαν τη βούλησή τους να ζητήσουν άσυλο στη Γαλλία, χώρα η οποία προσφέρθηκε να δεχθεί μέρος των ανθρώπων που ταξίδευαν στο Aquarius», ανέφερε σε ανακοίνωσή της η ισπανική κυβέρνηση.

Το Σάββατο η κυβέρνηση του Πέδρο Σάντσεθ ανακοίνωσε ότι αποδέχθηκε την πρόταση της Γαλλίας να δεχθεί μέρος των μεταναστών.

Απαντώντας σε ερώτηση του Γαλλικού Πρακτορείου Ειδήσεων, ο γενικός διευθυντής του γαλλικού Γραφείου Προστασίας Προσφύγων και Απάτριδων (Ofpra), Πασκάλ Μπρις, είπε πως ομάδα της υπηρεσίας μεταβαίνει στη Βαλένθια.

«Μόλις οι ισπανικές αρχές μας γνωστοποιήσουν τον αριθμό των εν λόγω ατόμων, ομάδα της Ofpra θα μεταβεί, εντός της εβδομάδας, επί τόπου για να πραγματοποιήσει συνεντεύξεις και να διασφαλίσει ότι τα άτομα αυτά έχουν δικαίωμα ασύλου», δήλωσε ο ίδιος.

Οι 630 μετανάστες που διασώθηκαν τη νύχτα της 9ης προς 10η Ιουνίου ανοικτά της Λιβύης έφθασαν την Κυριακή στη Βαλένθια μετά την άρνηση της Ιταλίας να τους δεχθεί και θα λάβουν «έκτακτη άδεια εισόδου 45 ημερών στην Ισπανία για ανθρωπιστικούς λόγους».

Η ισπανική κυβέρνηση διευκρίνισε ότι στη διάρκεια αυτών των ημερών θα εξεταστεί το καθεστώς τους.

Πηγή: ΑΠΕ ΜΠΕ

Η. Καματερός προς Υπουργό Ν. Παππά: Να ενισχυθούν οι Ραδιοφωνικοί Σταθμοί των νησιών. (βίντεο)

Μιλώντας εχθές στην κοινή συνεδρίαση της Διαρκούς Επιτροπής Δημόσιας Διοίκησης, Δημόσιας Τάξης και Δικαιοσύνης και της Διαρκούς Επιτροπής Παραγωγής και Εμπορίου για την επεξεργασία και ...